Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak zvýšit elasticitu pokožky přírodní cestou a bojovat proti striím

  • Trápí vás povislá kůže po porodu či rychlé ztrátě hmotnosti?
  • Jste těhotná a bojíte se strií jako čert kříže?
  • Nebo jste krátce po porodu a hledáte přírodní cestu, jak se zbavit již vzniklých strií?

Vytvořily jsme pro vás krátkého průvodce, díky němuž cíleně zvýšíte elasticitu své pokožky přírodní cestou a budete účinně bojovat proti vzniku strií či zmírníte již stávající.

  • Hydratace. Dodržování správného pitného režimu je jedním z nejdůležitější kroků k udržení elasticity pokožky. Doporučené množství pro dospělého člověka jsou 1,5 - 3 litry nejlépe vody či jiných neslazených tekutin. Pokud kojíte, je nutné tento příjem ještě zvýšit až na 3,5 litru denně. 

  • Správná životospráva. Dvě nezbytné ingredience, které udržují pokožku plnou a pružnou, jsou kolagen a elastin. Potraviny bohaté na bílkoviny jako tvaroh, mléko, luštěniny, tofu, fazole, semínka, ořechy a ryby obsahují komponenty tvořící kolagen a elastin, stejně jako oleje, které pomáhají udržovat zdravou pokožku.

  • Účinná péče. Podle průzkumu mezi ženami má predispozice ke vzniku strií až 52 % z nich. To ale neznamená, že se u těchto žen strie nakonec objeví, podle stejného průzkumu, se vytvoří pouze u 12 %. Strie se nejčastěji objevují až ve 3. trimestru, kdy dochází k nejintenzivnějšímu nárůstu bříška během krátké doby. Jako vhodná prevence se doporučuje promazávání pokožky speciálními přípravky, které pleť hydratují a zvyšují její pružnost. K dispozice je mnoho studií zabývajících se přípravky proti striím a jejich účinností. Zatímco žádný z produktů nefungoval vždy a všem, a některé dokonce vůbec, vědci doporučují několik triků k maximalizaci účinků:

  • 2430-2

  •  1. vmasírovat krém/olej přímo do strií - masáž pomůže zvýšit účinnost 

     2. začít krém/olej používat co nejdříve po vzniku strií - s několik let starými striemi vám bohužel žádná kosmetika nepomůže

     3. používat krém/olej pravidelně, ideálně 2x denně, po dobu několika týdnů

 

Pokud hledáte opravdu přírodní přípravek na zvýšení elasticity kůže a zabránění vzniku strií, vyzkoušejte naše vysoce účinné DUO přírodních produktů proti striím

Krém i olej od britské značky Bloom and Blossom se vyznačují luxusní strukturou i složením. Obsahují klíčové ingredience jako bambucké máslo, vzácný arganový olej, výtažek z chlorely či přesličky, vitamín E, olej z ylang-ylang a mnoho dalších.

img-ingredient-shea kopie

Pochází z ořechů afrického stromu Karite a má vysoký obsah mastných kyselin a vitamínů A a E, které pomáhají vyživovat a zklidnit pokožku. Je to skvělým změkčovadlem s vysokým obsahem Stigmasterolu, což je přísada pro bolestivé a tuhé klouby. 

CHLORELLA_small

Výtažek z chlorelly je botanický extrakt řas, který je známý pro své regenerační vlastnosti pro pokožku.

PŘESLIČKA_small

Pomáhá zvýšit produkci kolagenu a má antioxidační a regenerační vlastnosti. Přeslička obsahuje také klíčové minerály pro růst a udržení zdravé pokožky.

ylang_small
Má řadu vlastností, které zahrnují zjemnění, revitalizaci, vyvážení a zklidnění pokožky. Konkrétně pomáhá snižovat vzhled strií a zpevňuje uvolněnou pokožku.

JOJOBA_small
Je plný důležitých živin, včetně vitamínu E a vitaminů B komplexu, které pomáhají vyživovat suchou a napnutou pokožku.

ARGAN_small
Je jedním z nejvzácnějších olejů na světě. Známý pro své obnovující a ochranné vlastnosti. Arganový olej je bohatý na Omega 6 a 9, díky kterým pomáhá vyživovat, zvlhčovat a zlepšovat pružnost pokožky.

Nejlepší ochrany proti striím dosáhnete kombinací obou produktů, oleje i krému. Nejdříve naneste olej a poté krém - tím dojde k uzamčení vlhkosti v pokožce a maximální hydrataci. Ideální je promazávat každý den, ráno a večer, již od 4. měsíce těhotenství. Hydratovaná kůže je nejleší prevencí proti striím a i dalším kožním problémům. 

Pokud se snažíte získat zpět své tělo po porodu, mažte problémové partie minimálně ještě 4 měsíce po porodu nebo dokud nebudete spokojené s výsledkem.

DŮKAZ MÍSTO SLIBŮ

Fotky od naší zákaznice, která:

  • používáno po dobu několika měsíců
  • beze změny stravovacích a cvičebních návyků
  • použito na staré strie!
  • péče v pořadí: OLEJ a pak KRÉM

Cvičení. Posledním krokem, jak se zbavit povislé kůže na bříšku je samozřejmě cílené cvičení a budování svalů. Důvod je jednoduchý. Pod vaší kůží se nachází dvě vrstvy: tuk a svaly, obě tlačí na vaši kůži a tím ji vyrovnávají. Jakmile v těhotentsví přiberete, vaše pokožka se musí vyrovnat s tímto nárůstem a také zvětšit objem. Poté ale dojde k rychlému úbytku hmotnosti a kůže se tak rychle nestihne upravit a může zůstat zvrásněná. Ideální pomocníkem je posilovací cvičení nebo trénink pod dozorem zkušeného trenéra, který dokáže zaměřit cvičení na tónování a rýsování postavy. Kombinací všech vyše zmíněných bodů se během několika týdnů dostane vaše tělo zpět do formy v jaké bylo před porodem.

Držíme vám palce,

Made for Moms