Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Klíčové přírodní složky pro úlevu od stresu

Nepodceňujte sílu výživy při zmírňování stresu a zlepšení psychického zdraví.

V našem rychlém a náročném světě se stres stal téměř nevyhnutelným společníkem. Tlak každodenního života, práce a osobních povinností se může podepsat na naší duševní pohodě.

Přestože existují různé způsoby, jak stres zvládat, základem pro to, abyste se cítili co nejlépe, je zařazení přírodních složek do vaší každodenní rutiny.

5 přírodních ingrediencí pro úlevu od stresu

Značka NAYDAYA spolupracuje s odborníky na výživu, aby odhalili nejúčinnější přírodní složky pro podporu úlevy od stresu a dobré pohody.

Pojďme prozkoumat pět z nich:

  1. Hořčík: Hořčík, známý jako „relaxační minerál“, hraje klíčovou roli ve více než 300 biochemických reakcích v těle, včetně funkce svalů a nervů. Je důležitou součástí tvorby serotoninu, neurotransmiteru, který přispívá k pocitu pohody a štěstí. Hořčík pomáhá regulovat stresovou reakci organismu tím, že podporuje relaxaci a snižuje úzkost.
  2. Ashwagandha: Adaptogenní bylina, která má kořeny v tradiční ájurvédské medicíně a která si získala oblibu díky svým antistresovým vlastnostem. Tento adaptogen pomáhá tělu přizpůsobit se stresorům, podporuje rovnováhu a odolnost. Bylo prokázáno, že ašvaganda snižuje hladinu kortizolu, hormonu spojeného se stresem, a zlepšuje reakci organismu na podněty vyvolávající stres.
  3. L-theanin: L-theanin je aminokyselina, která se přirozeně nachází v čajových lístcích a je známá svými uklidňujícími účinky. Podporuje uvolnění, aniž by vyvolávala ospalost, a je tak vynikající volbou pro zvládání stresu bez ohrožení soustředění. L-theanin zvyšuje tvorbu alfa vln v mozku, které jsou spojeny se stavem bdělé relaxace.
  4. Vitamin B12: Vitamin B12 je nezbytnou živinou pro celkové zdraví a hraje klíčovou roli při tvorbě neurotransmiterů, včetně serotoninu a dopaminu. Dostatečná hladina těchto neurotransmiterů přispívá ke stabilitě nálady a zvládání stresu. Nedostatek B12 je spojován s příznaky, jako je únava a podrážděnost, což zdůrazňuje jeho význam pro udržení duševní pohody.
  5. Chrom: stopový minerál, který hraje klíčovou roli při regulaci hladiny cukru v krvi. Kolísání hladiny cukru v krvi může přispívat k výkyvům nálad a zvýšenému stresu. Tím, že podporuje stabilní hladinu cukru v krvi, pomáhá chrom udržovat vyrovnanější emoční stav.

Naydaya Doplněk stravy Duševní zdraví, stres & spánek

Cílená formule pro zmírnění stresu obsahuje všechny výše uvedené složky a další úžasné rostlinné látky, které vám pomohou přirozeně se cítit co nejodolněji a nejklidněji.

Vyvinutý společně s odbornicí na výživu Shonou Wilkinsonovou pomáhá regulovat vaši reakci na stres, podporuje pohodu a spánek a zmírňuje napětí v těle.

Naydaya Doplněk stravy Menopauza

Úzkost je jedním z nejčastějších příznaků perimenopauzy a menopauzy. Proto jsme kromě naší cílené kapsle Duševní zdraví, stres & spánek vytvořili doplněk stravy Menopauza pro ty, kteří pociťují úzkost v menopauze, špatný spánek a další běžné příznaky.