Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Prevence ztmavnutí pokožky v oblasti bikin po depilaci

Ke ztmavnutí pokožky v oblasti bikin po holení a depilaci voskem může dojít z několika důvodů. Jednou z nejčastějších příčin je stav zvaný postinflamatorní hyperpigmentace (PIH). K tomu dochází, když je kůže během depilace podrážděná, zanícená nebo poraněná, což způsobí, že kůže produkuje více melaninu, pigmentu, který dodává kůži barvu. V důsledku toho se postižená oblast může jevit tmavší než okolní kůže.
 
 
Dalším důvodem ztmavnutí pokožky je tření způsobené holením nebo depilací. Opakované tření a tahání kůže v oblasti bikin může způsobit poškození povrchu kůže, což vede k jejímu ztmavnutí.
Navíc pokud máte přirozeně tmavší pleť nebo pokud je vaše pleť náchylná k hyperpigmentaci, může u vás být ztmavnutí pleti pravděpodobnější.
 
Hyperpigmentaci mohou způsobit také zarůstající chloupky. Ty mohou způsobit podráždění, zarudnutí a zánět v postižené oblasti. V reakci na toto podráždění tělo spustí imunitní reakci a uvolní zánětlivé látky, což může vést ke zvýšení produkce melaninu. To se projeví jako tmavší skvrny nebo fleky.
 
Abyste předešli ztmavnutí pokožky, je důležité o ni před odstraněním chloupků i po něm řádně pečovat. To zahrnuje exfoliaci pokožky k odstranění odumřelých kožních buněk a používání hydratačního krému, který udržuje pokožku hydratovanou a zabraňuje nadměrné produkci melaninu. Je také nezbytné používat správné techniky holení nebo depilace voskem a vyhnout se těsně přiléhavému oblečení těsně po depilaci, které může způsobit tření pokožky.
 
Rozjasňovač je velmi jemný hydratační krém, který podporuje sjednocení tónu pleti a její jasnost. Snižuje také záněty a zarudnutí, a má tak preventivní i léčebný účinek na hyperpigmentaci.
 
Účinnými látkami jsou švestka Kakadu, která má nejvyšší zdroj vitaminu C, a kůra borovice bílé získávaná metodou oběhového hospodářství.
Účinné látky mají vlastnosti vyvolat rozjasnění pleti, dodat energii mdle vypadající pleti a snížit zarudnutí a zánět pleti.