Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Co s sebou do porodnice, abyste se cítila v pohodě

Už je to tady, myslíte na tu tašku už několik týdnů, ale konečně nastal moment, kdy se začnete připravovat do porodnice. Opravdu je to tady?! Za chvíli bude Vaše miminko u vás a začne nová sranda :-) 

Pokud hledáte seznam s kojící podprsenkou, poporodními kalhotkami a přezůvkami, zklameme Vás. Ten tady nenajdete:-) Takových seznamů najdete na internetu nespočet. My bychom Vám rády daly tipy na pár drobností, které Vám můžou pobyt v porodnici usnadnit, pomohou Vám cítit se v nové roli dobře a přirozeně a zpříjemní Vám první dny s Vaším miminkem.

Jsou to tipy, které bychom ocenily i my při naší první cestě do porodnice. Z vlastní zkušenosti víme, že je velký rozdíl, když jdete do porodnice poprvé. Poprvé je to něco neuvěřitelného, těšíte se / bojíte se, že budete brzo máma, je to jedno velké POPRVÉ. Kdežto když jde do porodnice maminka, co už jedno dítě doma má… je to vlastně taková mini dovolená :-) 

Co bychom tedy poradily našim prvorodičovským JÁ?

  1. ODPOČÍVEJTE - nejenom PŘED ale hlavně PO PORODU. Využijte pobyt v porodnici na co největší odpočinek, ležte, spěte, regenerujte. Využijte toho, že máte kolem sebe celý aparát, který se stará o Vás i Vaše miminko. Nedělejte hrdinku, že všechno zvládnete sama. Na to budete mít pak času dost.

  2. VELMI! OMEZTE NAVŠTĚVY - hned 2. den po mém 1. porodu se mi v jednu chvíli nahrnulo do pokoje celé příbuzenstvo. Já byla vyděšená prvorodička, s hormony na horské dráze, šíleně unavená a bolavá, které se ještě nerozjelo mléko, takže otázky typy: "Ty ještě nekojíš? To bys ale měla Moničko!” mi na klidu nepřidaly. Nebudu zabíhat do podrobností, kdyby to někdo z rodiny někdy četl :-), ale při druhém porodu jsem si už vydupala, že bude chodit pouze manžel. A všichni to pochopili a tolerovali. Ono se to miminko zase tolik nezmění za ty 4 dny, naopak se pěkně vyloupne. 

  3. PIJTE - samozřejmě ne alkohol, na ten dojde až později. Ale vodu, čaje, ředěné džusy. Na rozjezd kojení je velice důležitý pitný režim, takže PIJTE, PIJTE A PIJTE. Ideální je si vzít do porodnice svůj kojící čaj. Ne všude ho mají k dispozici přímo v porodnici. My měly například pouze ovocný. Měla jsem tedy sebou naši funkční termosku, do které jsem si nechala dělat svůj kojící čaj.

  4. HOMEOPATIKA - ne, neotáčejte oči v sloup, za malé kuličky Ricinus Communis 5CH dáme ruce do ohně. Po 2. porodu jsem začala brát preventivně a laktace mi naskočila o celý den dříve než s prvním porodem. Lepší být připraven, než pak litovat a nemít je u sebe. Je to malá tubička, která se Vám vejde všude.

  5. NEBERTE SI SEBOU ZBYTEČNOSTI - nevím, jak to máte Vy, ale já mám po příchodu z nemocnice pocit, že veškeré oblečení musím hned dekontaminovat, že je určitě plné bakterií. Nejsem nějak přehnaně starostlivá na nemoci, ale tohle někde ve mě je. Nikdy jsem si například nebrala do nemocnice vlastní pyžamo/košilku. Za prvé jsem si ji nechtěla umazat a za druhé, další kousek prádla zbytečného na praní. Pokud teda nejste INSTA celebrita a nebudete už den po porodu dělat stories v sexy košilce. Zjistěte si dopředu, co Vaše porodnice nabízí, ať pak netaháte věci zbytečně.  

  6. VĚCI PRO MIMINKO SI NACHYSTEJTE DOMA - mějte je nachystané někde v tašce, například i s Vašimi věcmi na cestu z porodnice. Není nutné, aby se Vám někde povalovaly na pokoji.

  7. NEPŘECEŇUJTE SVÉ MOZKOVÉ ZÁVITY - vybalte tu Vojnu a mír a místo toho radši přibalte nějaký holčičí časák nebo lehkou beletrii. Nevíme, jestli je to už vědecky nějak popsané, ale poporodní demence JE FAKT! Po prvním porodu mi dal manžel na vyplnění SPORTKU a já na něj koukala, jak kdyby mi dal přijímací testy na MATFYZ (ale měla jsem ji vyplnit plnou). 

  8. OBLÍBENÝ SERIÁL DO MOBILU - stáhněte si pár dílů svého oblíbeného seriálu do mobilu. Pokud budete surfovat celé dny na internetu, za chvíli Vám dojdou všechna data a wifi připojení v porodnicích nebývají moc valná a ještě jsou placená.

  9. VEMTE SI NĚJAKOU DOBRŮTKU - co si budeme, porodnice nejsou zrovna konťík. Ale pozor!! pravidla hry se mění, začínáte kojit, takže tabulka čokolády vhodná úplně není. Nikdy nevíte, co by mohlo miminku vadit. Nám se osvědčily oříšky, sušené ovoce nebo müsli tyčinky. Ale víte jak - všeho s mírou. Jedna kostička čokolády nikomu neublíží:-)

  10. NO A SAMOZŘEJMĚ NÁŠ #MUSTHAVE BALÍČEK DO PORODNICE - pečlivě vybraný balíček produktů přírodní kosmetiky Bloom and Blossom v ideálním, cestovním balení. Dopřejte si své soukromé SPA i v porodnici. Bříško po porodu je velice povolené a náš Pečující krém k znovuobnovení elasticity doslova zhltne. Díky přírodnímu, neparfémovanému sprchovému gelu budete vonět miminku jako maminka, ne jako lotosový kvítek. Omlazující sprej Vás a Vaši pleť povzbudí kdykoliv během dne i noci. Balíček navíc můžete doplnit i o balzám na rty a bradavky, který uzdraví Vaše popraskané a namáhané citlivé části, ale i o funkční termosku, kterou jsme zmiňovaly v bodě o dostatečném pití.