Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

PRŠÍ! Co dělat v takových dnech?

Je to tak parádní když je venku sluníčko! Jezdíme na výlety, hrajeme si celý den venku, řádíme u vody… tak nějak ten den utíká rychleji a zábavněji a ani nemusíme moc vymýšlet jak zkrotit tu nezničitelnou dětskou energii. Pak ale přijde den, většinou je to sobota nebo neděle, kdy jen prší, ven jít nejde a děti se strašně otravují doma a nakonec to schytáme my, chudáci rodiče. Znáte to?!
 
Tak a teď jak je zabavit. Televize je jedna z možností, ale na pohádky tipu Krteček nikdo nevydrží koukat dýl, jak hodinu. Stavění věže celý den taky dokáže jen pár silných jedinců. Tak jak zabavit děti, jejichž mozeček už prahne po nějaké kreativní zábavě? Sepsaly jsme pár aktivit, které nám pomáhají si deštivý den užít, nejenom přežít. Tak doufáme, že se dokonce i začnete na takový den těšit. :-) 
 
  1. Kreslící tabule + videa z youtube - že neumíte kreslit? NEVADÍ! I my to vůbec neumíme, ale díky youtube jsme se naučili tolik skvělých triků jak nakreslit zvířátka a jiné obrázky jen s pomocí pár tahů! Naše děti to hodně baví a chtějí kreslit další a další. A nás to baví taky - trochu zlepšujeme naši kreativitu (také se vidíte u velkého okna, jak se sklenkou v ruce malujete své mistrovské dílo?)  
  2. Karetní hra - my hrajeme hru Dr. Seuss, kdy Ondrášek musí plnit úkoly, například po jedné noze skákat k nejbližším dveřím a to s hračkou na hlavě. Dokáže tuhle hru hrát i několikrát za den! Na trhu je spousta podobných zábavných a také naučných her, například tyto: https://www.svet-her.cz/detske/.
  3. Desková hra - my deskové hry MILUJEME. Pravidelně se u nás doma pořádají herní večery - pro dospělé. Tak se není čemu divit, že to naše děti od nás pochytily. Ondrášek dostal od Ježíška Moniky hru, kterou doma hrají s Emmičkou. Jmenuje se Honem zpátky do ohrádky. Jednoduchá hra pro děti od tří let, která našeho Oňase učí trpělivosti (nesmí hned otáčet kolečka), logice (kudy má jít a jak vybírat další kroky) a celkově ho moc baví, protože jsou tam ZVÍŘÁTKA!  
  4. Společné vaření - kdy jindy jíst palačinky nebo muffiny s marmeládou než o víkendu, kdy venku prší? Nechte děti míchat těsto a nechte je se koukat jak úspěšně / neúspěšně obracíte palačinky. Největší sranda to samozřejmě je ve chvíli, kdy se vám to nepovede a palačinka skončí úplně někde jinde. Ten smích je nakažlivý! Nebo muffiny, do kterých přidáte různé barvy a ovoce. Po banánovém - duhovém muffinu se slehne zem 5 minut po vytažení z trouby.:-) Pokud nechcete zaneřádit celou kuchyň, protože to se dost pravděpodobně stane, variantou může být dřevěné jídlo, které děti krájí. Vy krájíte ingredience na skutečné jídlo, oni to po vás opakují.. Je to hra, která je učí jak se ty naše dospělácké věci dělají!  
  5. Puzzle - tak tady trochu pozor. Občas jsou dny, kdy mi skládání puzzle nevadí. Znáte to - vyspím se 10 hodin, slunce svítí, ptáčci zpívají, snídaně do postele, Ondrášek recituje básně.. jo aha, to je jen sen. Tohle se rozhodně neděje, takže často jsem u skládání i těch nejjednodušších tvarů netrpělivá a chci, aby všechny puzzle zapadly přesně tam kam patří HNED TEĎ. Takže kdo má problém s trpělivostí, tak tento bod raději přeskočte.  
  6. Vyrazte do dětského koutku. Je to sice místo, kterému se občas snažíme vyhnout velkým obloukem, protože “moc lidí, moc dětí, moc hluku...” Ale dají se najít nová super místa, například nové Montessori zábavní centrum Ptáčkov na Nových Butovicích. Je překrásně udělané! Děti zde mají svět dospělých zmenšený do jejich pidi světa - restaurace, kavárna, dílna.  A najdete tam i část věnovanou výtvarce nebo také část pro puzzle (pozor, viz předchozí bod). 
  7. Koukáme na pár měsíců staré fotky a videa. Popisujeme, co se to v ten den dělo, kdo to na fotce je.. Ondrášek si osvěží paměť a my se u toho dojímáme.  
  8. Znovupoužitelné samolepky- Kreativní hračka, kterou využijete nejen doma, ale i na cestách nebo čekání u lékaře. Děti mohou samolepky přelepovat neustále dokola. U nás jednoznačně vedou Pohádky, k dostání jsou ale i Dinosauři, Mořské Víly nebo naučná sada Zvířata světa. 
  9. Tetování - to dětské, samozřejmě. Občas takhle sedíme všichni tři v kuchyni na zemi a smějeme se tomu, kde všude máme nalepené tetování typu kočička, pes, fotbalový míč nebo drak. Je to sice zábava na chvíli, ale každá minuta dobrá.:-) My máme od Melissa & Doug, ale například tyto se mi také moc líbí.  
  10. Projektor na zeď - co všechno se dnes nevyrábí! My si oblíbili projektor, který se připojí na telefon a svítíte baterkou na zeď - značka Moonlite. Vyprávíme si příběhy, které se pokaždé mění nebo nám pohádku vypráví Ondráš. V Čechách jsem našla podobnou věc, Promítací baterku. Jo a je to skvělý způsob, jak pomoci dětem s usínáním! Jak doma, tak na cestách. 
 
Určitě by se našlo spousta dalších aktivit, máte i vy nějaké super osvědčené triky a nápady? Podělte se o ně s námi!! 
Doufáme, že už se teď deštivých dnů nebojíte.