Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak dosáhnout toho nejhladšího oholení bez červených pupínků a zarostlých chloupků

Plavková sezóna je tady a s ní i doba, kdy věnujeme speciální pozornost našim intimním partiím. A to hlavně jejich (o)holení. Červené pupínky nejsou úplně sexy záležitost, co si budeme povídat. Pravdou ale je, že většina žen je po oholení má. Věděli jste, že ve většině případů se jim můžete vyhnout? Klíčové jsou 3 věci: dobrá hygiena, správné produkty a minimální doba holení.

Jak se tedy dokonale oholit bez červených pupínků?

1. Zastřihněte si chloupky před samotným holením. Nikdy neholte chloupky delší než 0,6 cm.

2. Vždy se holte ve sprše. Opláchněte se teplou vodou, díky čemuž dojde k otevření pórů. Opatrně se umyjte s Čistícím a hydratačním olejem na intimní hygienu, aby jste se zbavila bakterií.  

3. Vmasírujte Hydratační olej na holení.

4. Napněte pokožku a holte. Holení po směru růstu chloupků je jemnější, ale s dobrou a ostrou žiletkou je možno se oholit i proti směru díky čemuž se dostanete mnohem blíž ke kůži a oholení bude preciznější. Zkoušejte, experimentujte, kolik toho vaše pokožka zvládne. Pokud máte velice hrubé chloupky nebo citlivou pokožku, doporučujeme holit po směru růstu. 

5. Neholte jednu oblast moc dlouho, pouze tak, aby jste odstranili chloupky. Čím více budete kůži dráždit, tím pravděpodobněji se červené pupínky objeví.

6. Nezapomeňte i na zadní část:-) 

7. Naneste Kokosový peeling na intimní partie na vlhkou pokožku, vmasírujte a opláchněte ve sprše. Viskózní gel při kontaktu s vodou změní svou konzistenci na emulzi. 

8. Zakončete studenou vodou, aby se zavřely póry.

Proč se po holení objevují červené pupínky? 

Důvodem je vlastně zánět chloupkových folikulů, který je způsoben mikro-poškozením kůže, kde se tvoří bakterie. Zánět může být způsoben i zarůstajícími chloupky. Pokud máte hrubé vlasy, zánět dostanete snáze. Také, pokud se hodně potíte a zřídka se sprchujete. Červené pupínky se více objevují i u lidí, kteří jsou aktivní a pokožka se tře, například v oblasti okraje kalhotek. V neposlední řadě je samozřejmě rozdíl mezi jednotlivci, někoho to trápí víc, zatímco jiný je ušetřen.

Tipy po holení

• Holící strojek udržujte vestoje a suchý, aby se zabránilo opotřebení a vzniku bakterií.

• Pravidelně si vyměňujte žiletku.

• Vyhýbejte se těsnému oblečení a choďte "naostro" tak často, jak to je možné. 

• Dodržujte pravidelně intimní hygienu.

• Snažte se nepořezat.

• Pokud máte problém se zarůstajícími chloupky, použijte na tuto oblast párkrát do týdne peeling. 

Krásné léto a sexy rozkroku ZDAR!