Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak se starat o své intimní partie během horkých letních měsíců

Léto je obtížné období pro udržení zdraví vašich intimních partií. Poslední věcí, na kterou každý z nás chce myslet při odpočívání u bazénu, je dráždivé svědění.

Teplé a vlhké počasí může vést ke zvýšení množství kvasinek v pochvě, což má za následek kvasinkovou infekci. Během léta se také zvyšují bakteriální infekce, jako jsou infekce močových cest.

Zde je několik tipů, které vám mohou pomoci vyhnout se nepříjemným infekcím: 

Převlékněte si co nejdříve zpocené oblečení a plavky 

Spodní díl plavek je ideálním místem pro růst bakterií. Pokud sedíte ve vlhkých plavkách, mohou se bakterie a kvasinky množit, teplé a vlhké prostředí je pro jejich množení ideální prostředí. Totéž platí pro teplé a zpocené kalhotky. 

Vyhýbejte se těsnému oblečení

Vaše vulva se potí. To se stává každému z nás. Nošení těsného oblečení může vést k zadržování vlhkosti v oblasti genitálií a usnadňovat růst kvasinek a bakterií. 

Choďte naostro

Spěte nahá a zbavte se kalhotek tak často, jak můžete, abyste zmírnila nadměrné pocení. Když spodní prádlo zachycuje vlhkost z potu a tepla v oblasti genitálií, může tam dole začít silněji zapáchat.

Chození bez spodního prádla: 

  • nechá váš pot se přirozeně odpařit
  • udržuje pachy na minimu
  • redukuje tření, které se vlhkostí zhoršuje
  • redukuje riziko vzniku kvasinkové infekce 
 

Berte probiotika

Tělo je navzájem propojené. Užívání probiotik orálně může přispět k podpoře zdravých bakterií a zabránit tomu, aby ty špatné prospívaly a způsobovaly infekce.

Pro vnější ochranu vyzkoušejte naši novinku Lip Intimate Care Čisticí a hydratační olej s obsahem prebiotik a postbiotikJemný olej na intimní partie, který čistí a zároveň hydratuje pokožku. Složení na bázi přírodních olejů v BIO kvalitě. Pomáhá udržet zdravý mikrobiom intimních partií.

LIP INTIMATE CARE ČISTICÍ A HYDRATAČNÍ OLEJ NA INTIMNÍ PARTIE - PREBIOTIKA A POSTBIOTIKA

Vyhněte se mýdlu, čistících prostředků a častému sprchování  

Drsné chemikálie mohou narušit přirozený mikrobiom vulvy. Časté sprchování zase může vyplavit všechny dobré bakterie.