Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Vliv bazénové a slané vody na vaši vulvu

Oblast vulvy je citlivá a vyžaduje náležitou péči, aby zůstala zdravá. Pokud rády plavete v bazénech nebo v oceánu, je důležité si uvědomit, jaký vliv to může mít na vulvu. Pochopením možných dopadů a přijetím preventivních opatření si můžete užít plavání, aniž byste ohrozili pohodu svého vulvy.

Vliv bazénové vody na vulvu:

1. Chemické podráždění: Voda v bazénu obsahuje chemické látky, například chlór. Tyto chemikálie mohou narušit přirozenou rovnováhu pH vulvy, což vede k podráždění, zarudnutí a nepříjemným pocitům.

2. Suchost: Voda v bazénu může díky chlóru a dalším přísadám způsobit vysušení a svědění vulvy, což může vést k popraskání nebo šupinatění kůže.

3. Alergické reakce: U některých osob se mohou vyskytnout alergické reakce na chemické látky obsažené v bazénové vodě, které mohou způsobit svědění, zarudnutí, vyrážku nebo otok vulvy.

4. Narušení přirozené flóry: Chemikálie obsažené v bazénové vodě mohou narušit křehkou rovnováhu bakterií a mikroorganismů ve vulvě, což zvyšuje riziko infekcí, jako je bakteriální vaginóza nebo kvasinkové infekce.

Vliv slané vody na vulvu:

1. Podráždění: Slaná voda, zejména při dlouhodobém působení, může vulvu podráždit. Sůl může narušit přirozenou rovnováhu pH, což vede k vysušení, zarudnutí a nepříjemným pocitům.

2. Dehydratace: Slaná voda má vysušující účinek, což může přispět k suchosti vulvy, svědění a případnému praskání nebo loupání.

3. Nepříjemné pocity při styku: Kontakt se slanou vodou, zejména na případných poraněních, vředech nebo stávajících kožních onemocněních, může vyvolat pálení nebo štípání, což zvyšuje nepříjemné pocity.

4. Zvýšené riziko infekcí: Vystavení slané vodě může vytvořit prostředí, ve kterém se může dařit bakteriím nebo plísním, což zvyšuje riziko infekcí. 

Prevence nepříjemných pocitů pomocí intimního balzámu:

Použití balzámu před pobytem ve vodě může pomoci ochránit a zklidnit vulvu při kontaktu s vodou v bazénu nebo ve slané vodě. Zde je návod, jak může pomoci:

1. Bariérová ochrana: Nanesení balzámu na vulvu před koupáním vytvoří ochrannou bariéru mezi vodou, minimalizuje účinky chemických látek a snižuje podráždění.

2. Zvlhčení: Balzám pomáhá udržovat přirozenou vlhkost vulvy a působí proti vysušujícím účinkům vody v bazénu a slané vody.

3. Zklidnění: Balzám má zklidňující a uklidňující účinek na pokožku a

může pomoci zmírnit podráždění nebo zarudnutí způsobené působením bazénové nebo slané vody.

A ještě jedna věc! Je mimořádně důležité zdůraznit, že je třeba se z mokrých bikin převléknout co nejdříve po plavání. Když zůstanete v mokrých bikinách, může vlhkost vytvořit ideální prostředí pro množení bakterií nebo kvasinek, což zvyšuje riziko vulvárních infekcí. Proto převlékání do suchého oblečení nebo čerstvých bikin po plavání pomáhá udržovat sucho a podporuje lepší hygienu vulvy.