Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak na dětskou seboreu přírodní cestou?

Dětská seborea neboli seboreická dermatitida je kožní onemocnění způsobené nadměrnou tvorbou mazových žláz. Projevuje se výskytem žlutých až světle hnědých šupinek, které se odlupují především ve vlasové části dítěte. Takto postižená část hlavičky se označuje jako "cradle cap" (čepička z kolébky).

Seborea se může rozšířit i do obličeje (čelo, obočí, víčka) a v částech, kde dochází k většímu třením kůže (třísla, podpaží, podkolení jamky). Dětská seborea se objevuje nejčastěji u dětí od jejich 3 týdnů až 3 měsíců. Postihuje dvě třetiny kojenců a nejde o nic výjimečného a zdravotně závažného. Onemocnění není nakažlivé, pouze může dojít ke svědění napadené části.

Dětská seborea

Trhání šupinek však může být bolestivé - proto se ho prosím zdržte, i když je to lákavé! Může také dojít k odhalení bolavé kůže pod šupinami, která se může zanítit. Takže žádné trhání!

Jak mohu pomoci svému dítěti se seboreou produkty Kokoso Baby?

Šupinky kolébkové čepičky není snadné odstranit. Uvádí se, že kolébková čepička obvykle sama zmizí, ale existuje pár produktů, které můžete vyzkoušet, aby se zlepšila.

  1. Na hlavičku miminka naneste náš bestseller Happy Scalp Krém na šupinky ve vlasech a nechte působit. Nanášejte každý den, ráno a večer tak dlouho, jak bude potřeba.
  2. Poté jemně vyčešte šupinky z vlásků a pokožky hlavy extra jemným kartáčkem z kančích štětin.
  3. Při večerní aplikaci pak miminko rovnou vykoupejte a umyjte mu hlavičku jemným dětským šamponem bez parfemace. Pokud krém aplikujete během dne, tak můžete ponechat krém na pokožce. 

EXTRA TIP: Pro změkčení šupinek a pokožky hlavy můžete miminku udělat i olejový zábal z panenského kokosového oleje.

Přijde mé dítě o vlasy?

Často se stává, že jemné vlásky miminka se přes šupiny zacuchají, a proto odcházejí spolu se šupinami. Není to však nic, čeho byste se měli obávat, a vlásky bez problémů dorostou. 

Trápí Vaše dítě šupinky ve vláskách? Díky našemu dárkovému setu od Kokoso Baby se jich zbavíte rychle a nadobro.

KOKOSO BABY DĚTSKÝ DÁRKOVÝ SET PRO KRÁSNOU HLAVIČKU