Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Made for Moms Testuje - Sabai masáž pro nastávající maminky PRE-MAMMA

Krásný den, milé dámy,

také milujete ten pocit, kdy můžete pouze relaxovat a někdo se o vás stará? Já rozhodně :-) Bohužel mám ale pocit, že v dnešní uspěchané době, si ho člověk dopřává stále méně. A to bychom to my, ženy, tak potřebovaly, za veškerou péči, kterou věnujeme své rodině a svým nejbližším, jak se o ně staráme, často až do posledních sil…
 
Jednou z příjemností, kterou si můžeme dopřát je masáž. Masáže, hlavně ty thajské, zažily v České republice v poslední době velký boom. A není se čemu divit, pokud je masáž dobře vedená, může nám napomoci od nepříjemných bolestí zad, oteklých nohou, stresu a navodit krásný pocit relaxace. Stále více maminek si dopřává masáže i v těhotenství. Masáž zlepšuje nejenom fyzický, ale i psychický stav maminek, což má blahodárné účinky i na plod.
 
Je ale masáž v těhotenství bezpečná? Pro koho je a není masáž vhodná? Kdy se raději masáži vyhnout? Na to vše jsme se zeptaly manažerky jednoho z renomovaných masážních salonů Sabai ve Slovanském domě, paní Hanky Štětinové:
 
1. Pro koho není masáž vhodná – jaká jsou omezení kromě těhotenství do 3. měsíce? 
Kromě zdravotního stavu klientky žádná omezení nejsou, masáž je zcela přizpůsobená potřebám nastávajících maminek, proto se maminka masíruje v poloze na boku na masážní žíněnce umístěné na zemi, aby se cítila v bezpečí, což je vhodné zvláště ve vyšším stadiu těhotenství. Pokud maminka nemá problém, masáž může probíhat i na standardním masážním lehátku. 
 
Zde bych jen doplnila, že je opravdu nutné zvážit zdravotní stav nastávající maminky, mezi obecné kontraindikace masáže patří první trimestr, kdy je riziko spontánního potratu nejvyšší, to se masáže vůbec nedoporučují. Mezi další rizikové faktory patří nevolnosti, nachlazení, rýma, pokud vám v těhotenství diagnostikují těhotenskou cukrovku, určitě zkonzultujte možnost masáže se svým ošetřujícím lékařem. Ostatně to bych doporučila v každém případě, pokud si nejste vhodností masáže ve vašem případě 100 % jistá. Lepší mít jistotu, než pak celou masáž přemýšlet, jestli mi masáž nemůže ublížit.
       
2. Jaké jsou účinky masáže?
Masáž je zaměřena na harmonizaci vnitřních energetických toků energie, odblokování namáhaných partií díky těhotenství, uvolnění bederní páteře a uvolnění lymfatických cest kvůli případným otokům. Citlivost každé klientky je odlišná, proto si masážní olej vybírá podle své potřeby, nejvhodnější z našeho pohledu je panenský kokosový olej, který kromě maximální vhodnosti na citlivou pleť navíc pomáhá předcházet popraskání kůže, kůži vyživuje a regeneruje. Na uvolnění bederní páteře se používají masážní bylinné balíčky, pokud si je klientka nepřeje mohou se vynechat.
    
3. Co je obsahem masážních balíčků?
Masážní balíčky jsou směsí různý asijských bylin, kdy z nám známých bylin převažuje galanga, kurkuma, citronová tráva. Masážní balíčky jsou nahřívané nad parou a poté se přikládají na pokožku. Pokud Vám teplota nevyhovuje, dejte vědět terapeutce, přizpůsobí se Vašim potřebám.
 
4. Je možné masáž absolvovat až do konce 9. měsíce?
Ano, naopak s přibývajícími fyzickými omezeními dámy chodí ke konci těhotenství častěji, navíc doteky terapeutky prožívá spolu s maminkou i plod, který vnímá hudbu i teplo a klid maminky při masáži, je to vhodný odpočinek a čas klidu pro oba. Máme i maminky, které přenášejí a na požádání může terapeutka namačkat i body na uspíšení porodu, to je však vhodné domluvit předem na recepci. Tyto body se v průběhu těhotenství nesmí aktivovat, je to i důvod, proč se nedoporučuje masírovat ploska nohy, kde jsou všechna nervová zakončení vnitřních orgánů ukončena. 
     
5.  Můžou se vyskytnout nějaké nežádoucí účinky/problémy po masáži?
Masáž není tlaková jako pro „netěhotné„ klienty, přesto však rozproudí krevní a lymfatický systém, což je žádoucí k podpoře odplavení toxinů z těla po masáži. To doporučujeme podpořit zvýšeným pitným režimem k vyššímu efektu masáže. Je dobré den masáže pojmout celkově jako den relaxační a nechat se oddat působení masáže a zbytek dne nechat tělo odpočívat a zbytečně nezatěžovat. Bezprostředně po masáži je dobré setrvat ještě chvíli u nás a dopřát si sklenku vody, než se tělo zklidní.
      
6. Má těhotná přijít nějak připravená na masáž?  
Na jakoukoliv masáž není vhodné jít bezprostředně po jídle, aby tělo nebylo zatížené trávením. Vhodná je v den masáže lehká zdravá strava a dobrý pitný režim. Je dobré své pocity a omezení konzultovat na recepci před masáží. Těhotné ženy mají pocity různé, proto neváhejte i v průběhu masáže navázat kontakt se svou terapeutkou, určitě vám vyjde vstříc.
 
V současné době nabízí Sabai speciální masáž pro těhotné PRE-MAMMA. Vybrat si můžete buď standartní délku 60 min za 1 390 Kč nebo si masáž i prodloužit, např. na 90 minut.
 
Právě tuto masáž jsem si dopřála 2x a v obou případech jsem byla velice spokojená. Poprvé jsem byla v 7., podruhé v 9. měsíci, cca 4 týdny před termínem porodu. Co se mi opravdu líbilo, že každá ta masáž byla trochu jiná. Jelikož i můj stav a velikost mého bříška byla jiná, terapeutka tomu přizpůsobila i masáž.
 
A jak samotná masáž probíhala?
 
V obou případech jsem si zvolila masáž na klasickém lůžku. Těhotenství v mém případě naštěstí probíhalo naprosto bez problémů, takže jsem neměla důvod ležet na žíněnce na zemi. 
Masáž vždy začala na boku, kde mi nejdříve terapeutka pomačkala nohy přes ručník, což mě příjemně uvedlo do masáže. Poté mi nohy nahřála bylinkovými váčky a pak namasírovala olejem. V pozici na boku se terapeutka přesunula z nohou i na masáž zad, šíje a lopatek. Tam velmi rychle našla moje slabá místa, se kterými mám letité problémy a zaměřila se na ně. Po masáži se vždy bojím, aby mi masáž naopak nepřitížila, jelikož se někdy stane, že rozmasírováním se stav jakoby zhorší. Po PRE-MAMMĚ se mi to nestalo ani jednou a i dny poté jsem se cítila velice dobře.
 
Jakmile jsme skončily s masáží na jednom boku, stejnou péči jsem dostala i na druhém.
 
Poté následovala pozice na zádech, která ale v druhém případě, když jsem byla už v 9. měsíci a miminko vážilo už skoro 3 kg, trvala jen několik minut. Terapeutka mi lehce potřela bříško a prsa olejem a pak velice jemně promasírovala obličej a hlavu.
 
Poslední část masáže už probíhala v sedě, kdy se terapeutka zaměřila opět na masáž lopatek a krční páteře. 
 
V obou případech jsem si masáž velice užila a byl to příjemný relax. Při druhé masáži jsem přišla celkem dost unavená a mám pocit, že jsem dokonce na malou chvíli usnula :-)
 
Každopádně, pokud vaše těhotenství probíhá v pořádku a nemáte jakékoliv komplikace, určitě masáž doporučuji. Jde o příjemný čas, který strávíte sama se svým tělem a svým narůstajícím bříškem.
 
Nalákala jsem vás? Pokud ano, mám pro vás skvělou zprávu! V každé naší dárkové sadě nyní naleznete voucher na slevu 300 Kč v případě 90minutové
a 200 Kč v případě 60minutové masáže! Voucher lze uplatnit v salonu v Praze či Brně, na jakokoukoliv masáž, nejenom tu těhotenskou a dokonce i na dárkový poukaz.
Nejste z Prahy či Brna? Nezoufejte a udělejte si výlet ještě před porodem a vychutnejte si krásný den plný hýčkání!
 
Doufám, že jsme vám udělaly radost,
 
Monika za Made for Moms