Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Made for Moms Testuje - Wellness Hotel Vista Dolní Morava

Made for Moms Testuje
 
Znáte rubriku z Elle Gréta testuje? Nebudeme vám nic nalhávat, nechaly jsme se trochu inspirovat a rády bychom vám čas od času zprostředkovaly osobní zkušenost s nějakým místem, službou či produktem,který nás nadchl.Ať už jde o baby-friendly restauraci či kavárnu, rodinný hotel, cvičení či masáž pro těhotné nebo nějakou kosmetickou vychytávku.
 
Jako první vám představíme Wellness Hotel Vista, který jsem navštívila s rodinou na začátku března 2018. Jeli jsme já, dcera Emma (2 a 1/4 roku) a manžel. Hotel mi byl doporučen jinou maminkou, která v hotelu strávila pár dní se svým ročním synem a byla nadšená. Díky moc Lído, za skvělé doporučení:-)
Hned v úvodu musím přiznat, že to pro mě byla nejkrásnější dovolená s Emmičkou, na které jsme doposavad byli. Nevím, jak to máte vy, ale pro mě bylo doteď cestování a dovolená s dítětem spíš stres a žádný odpočinek. Stále vymýšlet, co budeme dělat, bude to Emmu bavit? Co budeme jíst a kde? Bude to vhodné a chutné i pro malé dítě? Po pobytu ve Wellness Hotelu Vista jsem si uvědomila, že jsme asi jezdili na špatná místa :-)
 
Oblast Dolní Moravy se nachází v Pardubickém kraji, mezi Orlickými horami a Jeseníky, na úpatí Kralického Sněžníku. Oblast je dobře dostupná, z Prahy je to cca 200 km a za běžných podmínek cestu zvládnete do 3 hodin i s malou pauzou na občerstvení. My jsem vyrazili krátce po obědě, takže Emma více jak půlku cesty prospala. 
 
Hotel a vybavení
Wellness Hotel Vista nás na první pohled upoutal svým čistým a moderním designem. Skvělý první dojem na nás zanechal hned check in. Vše bylo perfektně nachystané, Emma navíc dostala uvítací balíček, kde byly omalovánky, pastelky, odznáček Mamuta a sušenka. Taková drobnost, která ale potěší a vykouzlí úsměv na dětské tváři.
Další milé překvapení na nás čekalo na pokoji. Pokoj byl pěkně, čistě zařízený, krásný výhled do okolní krajiny (v našem případě přímo na sjezdovku), ale hlavně!!…v koupelně byl nachystaný nočník a dětské prkénko. Další drobnost, která zpříjemní pobyt s dítětem. Samozřejmostí je dětská postýlka a luxusní tečka nakonec je malý, roztomilý dětský župánek :-)
 
Dětské herny
Jakmile jsme se zabydleli, zbývala cca hodinka do večeře, tak jsme šli prozkoumat zbytek hotelu a hlavně dětské herny. Přeci jen po 3 hodinách v autě jsme potřebovali, aby se Emma trochu vyřádila a utahala. V hotelu jsou k dispozici 2 herny, jedna menší pro malé děti do cca 3 let. V herničce je bazének s kuličkami, různé knížky, stavebnice.... Chvilku jsme si tam pohráli, ale větší úspěch měla u Emmy druhá, větší herna. Té vévodí tzv. CHA CHA BOX, který si Emma hned zamilovala. Občas byl celkem oříšek ji vůbec ve změti tunelů najít, natož dostat ven. Kromě CHA CHA BOXu jsou k dispozice motorky, opět bazének s míčky a spousta hraček. Co je ale naprosto úžasné je, přítomnost ANIMÁTORŮ. Pokud máte dítě, kterému je 3 a více let, můžete ho v herně nechat ZDARMA a jít si na chvíli zalyžovat, do wellness či fitka. O dítko se vám postarají a navíc, každé ráno dostanete hotelové noviny, kde naleznete aktuální dětský animační program. My jsme například zahájili každý den rozcvičkou s Mamutíkem.
Pro menší dítě si můžete zaplatit soukromé hlídání. My jsme nakonec ani nevyužili, jak jsme si veškeré aktivity s Emmičkou užili spolu. 
 
Restaurace
Jídlo. Pro mě kapitola sama pro sebe. Mám ráda dobré, kvalitní a zdravé jídlo. Dětské jídlo se pro mě nerovná smažený řízek s hranolky, což je bohužel standard nejenom v České republice. Proto další kladný bod pro Wellness hotel Vista. Ať už šlo o snídaně nebo večeře, nemohli jsme si z nabídky vybrat a to v pozitivním smyslu:-) Znáte to, oči by jedly…Ještě, že jsem teď těhotná, takže nějaké to kilo navíc se ztratí. 
V restauraci je navíc k dispozici i malý dětský koutek s hlídáním, takže jakmile se Emma najedla, zamířila tam a my jsme měli s manželem alespoň chvíli klid a mohli se důstojně najíst a dát si zaslouženou sklenku piva či vína.
 
Wellness
V hotelu je k dispozici krásný bazén, brouzdaliště se skluzavkou, saunový svět, masáže i fitness centrum. Jelikož jde ale o rodinný hotel nečekejte, že si v bazénu dáte kondiční trénink. Po většinu dne je obsypaný malými plaváčky. V bazénu i brouzdališti jsme strávili každý den skoro dvě hodiny, voda i okolní teplota jsou příjemné, žádné nachlazení ani rýmu jsme si nepřivezli :-) K dispozici jsou navíc různé plavací pomůcky pro malé děti, takže další uvolněné místo v kufru při příští návštěvě.
 
Aktivity pro děti vnitřní
Kromě dětských heren, které jsou zaměřeny spíše na menší děti, si můžete v hotelu zahrát kulečník, bowling či zajít na golfový trenažér. Osobně jsme ale nevyzkoušeli.
 
Aktivity pro děti venkovní
Co se týče venkovních aktivit, myslím, že není problém se zabavit během týdenního pobytu v létě i v zimě.
 
My jsme chtěli využít možnosti dětské lyžařské školky a půjčených lyží a objednali jsme Emmičce 2 hodiny s instruktorem. Sice je ještě hodně malá, ale šlo spíše o to, aby si to zkusila a věděla, že něco jako lyže existuje. A víte, jak…Ester taky stála na lyžích poprvé ve 2 letech :-)
 
Více informací o zimních aktivitách naleznete na stránkách resortu Dolní Moravy.
 
S letní vyžitím zatím osobní zkušenost nemáme, ale chystáme se na Dolní Moravu i v létě, takže vydržte a dočtete se více v některém z našich dalších článků. Na co se ale už teď těšíme? Určitě na Mamutíkův vodní park, trampolíny, Lesní zážitkový park či Stezku v oblacích. Pokud byste se chtěli na Dolní Moravu vydat letos v létě, určitě se podívejte na jejich webovky.
 
TIP
Určitě si nezapomeňte před pobytem zaregistrovat Resord Card. Za 100Kč můžete využít mnoho výhod a slev v celém resortu Dolní Moravy.
 
Závěrem
Celou dobu vlastně zmiňuji pouze samá pozitiva. Je tedy něco, co mi na pobytu nevyhovovalo? 
Jak to tak bývá, za kvalitu se platí a i v tomto případě cena je na české poměry vyšší. Hotel nabízí několik kategorií pokojů a v případě větších pokojů je cena opravdu vysoká.  K dispozici jsou ale i různé balíčky, nebojte se tedy oslovit přímo recepci. 
Jde o 100% rodinný hotel, opravdu nevhodné pro bezdětné páry. I když sama mám dítě, někdy toho hluku a dětí okolo bylo až moc:-) 
 
Pokud se rozhodnete Wellness Hotel Vista navštívit, doufám, že budete tak nadšení jako jsem byla já s rodinou. Napište nám případně zprávu, jak se líbilo vám.
 
Vaše Monika za Made for Moms