Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Nezávislé hodnocení Lola & Lykke Těhotenského pásu na Mother&Baby Awards

Máme velkou radost, že náš Lola Lykke Těhotenský podpůrný pás byl vybrán mezi tolika výrobky do nejužšího TOP výběru oblíbené britské ankety Mother&Baby Awards v kategorii Nejlepší produkt v těhotenství a mateřství. Co o něm bristké maminky říkají?
 
Těhotenský podpůrný pás Lola&Lykke je nejpodpůrnějším podpůrným pásem dostupným v těhotenství. Je vybaven zesílenou oporou zad a jeho dvouvrstvá konstrukce se dvěma nastavitelnými kompresními popruhy pomáhá zvedat břicho a podpírat záda. V zadní kapse je úhledně umístěn praktický teplý/studený pytlíček, který zmírňuje bolesti zad. Náš ergonomický podpůrný pás lékařské kvality je doporučován fyzioterapeuty a je ideální pro těhotné ženy trpící SPD, bolestmi zad/bohů nebo pánve. Podpůrný pás je dodáván s více než 20cm rozpětím pro nastavení, které umožňuje zapnout pás přesně tak, jak roste bříško.
 
Tým Mother&Baby Awards oslovil tyto skutečné testující rodiče, aby získal jejich osobní zkušenosti s pásem:
 
Jak vám tento výrobek usnadnil život?
 
Zoe: Tento výrobek mi pomohl vykonávat každodenní činnosti, se kterými bych jinak ve třetím trimestru měla problémy. Díky němu jsem se cítila pohodlněji a měla jsem pocit, že mé bříško a svaly jsou při nošení pásu dobře podepřeny. Pomohlo to zejména vzhledem k tomu, že už mám dvě děti do tří let, po kterých musím dál zvedat věci a uklízet!
 
Sophie: Jako nastávající mamince mi pás usnadnil život při běžných mobilních úkonech, jako je chůze a nakupování. Aplikace je rychlá a snadná, aniž byste museli používat zrcadlo nebo asistenci. Zejména pokud máte malou postavu a máte velké bříško, pak tento pás zmírňuje část tlaku, který obvykle způsobuje bolesti.
 
Natalie: Jako matce tří malých dětí (ve věku do pěti let) si toto těhotenství vybralo fyzickou daň - nošení, uklízení a celková péče o tak malé děti a zároveň očekávání dalšího malého miminka je opravdu náročné na rovnováhu. Všechny mé děti byly "nadprůměrně těžké", všechny vážily při narození přes 4 kg, takže bolesti zad a bříška ve třetím trimestru jsou spolu s každodenním běháním za malými dětmi velmi náročné. Od té doby, co používám tento pás, se mé celkové bolesti nesmírně zmírnily, od každodenního nošení jsem schopna mít extra oporu při zvedání mého ročního dítěte, vysávání a ohýbání se při běžných každodenních úkonech. Zejména použití teplého/studeného pytlíčku je tak úžasným prodejním argumentem, protože při použití pytlíčku ve zmrzlém stavu skutečně zmírňuje stres z dodatečné hmotnosti ve všech správných oblastech.
 
Vanessa: Předtím jsem v těhotenství každý den trpěla ischiasem, hledala jsem pás na trhu a jak všichni víme, je jich spousta, i když je tento drahý, je to ta nejlepší věc na světě! Nemůžu ho dostatečně doporučit! Moc mi pomohl na záda a už nemusím brát léky proti bolesti. Je to velmi pohodlné a zapomenete, že to máte na sobě.
 
Claire: Těhotenský podpůrný pás Lola&Lykke mi jako mamince usnadňuje život, protože mi podporuje záda, což má za následek menší bolest zad během dne i na konci dne, když pás sundám, což je pro mě opravdu důležité, protože mám batole, za kterým musím běhat, a opravdu si nemůžu dovolit trávit čas s bolavými zády.
 
Emma: Umožňuje snadnou oporu pro vaše bříško. Zjistila jsem, že se výrobek snadno používá. Je to rychlé a snadné. Můžete si ho snadno vzít s sebou, protože nezabírá příliš mnoho místa. Bonusem jsou teplé/studené polštářky. Skvělý nápad. Zjistila jsem, že mi to opravdu pomohlo s některými bolestmi v 38. týdnu těhotenství.
 
Influencer_ Linda 1.5
 
Doporučili byste tento výrobek ostatním rodičům?
 
Laura: Tento pás bych doporučila dalším maminkám. Použitá látka je velmi kvalitní a pás si zachovává svůj tvar. Také se mi obzvlášť líbí funkce utahování. Ostatní dva těhotenské podpůrné pásy, které jsem si v minulosti zakoupila, neměly funkci utahování, takže bylo obtížné dosáhnout dobré úrovně podpory.
 
Rebecca: Určitě bych tento výrobek doporučila kamarádkám a dalším maminkám, protože je to úžasný výrobek. Můžete ho nosit pod oblečením nebo na něm, takže ho můžete nosit, aniž by o tom někdo věděl, pokud si to přejete. Je tak pohodlný a má zapínání na suchý zip, takže si ho můžete nastavit přesně tak, jak chcete. V zadní části má otvor pro ledový/tepelný pytlíček, který je součástí pásu. To bylo v letních vedrech tak báječné.
 
Becky: Tento výrobek bych doporučila, protože mi poskytl větší oporu pro mé bříško, než jsem očekávala, a umožnil mi, abych si v pozdějších fázích těhotenství více užívala procházky (zejména do kopce), protože jsem byla zbavena tlaku na bříško. Opravdu jsem cítila, že mi tato opora umožňuje zůstat aktivní. Pás se opravdu snadno nasazuje a přizpůsobuje velikosti, aby poskytoval potřebnou úroveň pohodlí a opory. Přídavné velikostní pásky opravdu pomohly k dokonalému utažení a daly se snadno nastavit a měnit během nošení. Suchý zip se však po prvním použití z látky vytáhl (takže velmi rychle vypadala jako použitý/starý). Tepelná/studená vložka zmírnila některé bolesti a ochlazovala během horkého počasí. Toto ochlazování však bylo jen na určité oblasti a zbytek oblasti se spíše potil. Cena je pro mě trochu problém; kdybych tento produkt viděla v regálu v obchodě, asi bych si ho nekoupila, protože mám pocit, že je na to, co je, dost drahý. Nicméně po jeho použití oceňuji, jak je účinný.
 
Sophie: Určitě bych ho doporučila ostatním maminkám, snadno se nasazuje a nastavuje pomocí pásků na suchý zip a pěnový pocit látky zajišťuje, že je měkký a pohodlný, pokud byste ho chtěli nosit pod oblečením z dohledu ostatních. Gelová vložka byla boží dar, nejenže pomáhala při bolestech, ale také mi pomohla udržet chlad během nesnesitelného horka.
 
Kirsty: Mně osobně tento produkt život neusnadňuje. Bolesti pánevního dna mě v tomto těhotenství příliš netrápily. Obávám se, že pás bude mé dítě mačkat, zejména když si sednu, takže se necítím pohodlně, když pás používám bez lékařského dohledu, který by zkontroloval, zda je bezpečný. Moje porodní asistentka mi nedokázala příliš poradit a řekla, že nejlépe by to zkontroloval fyzioterapeut. Protože však moje bolesti nejsou silné, nemám důvod navštěvovat fyzioterapeuta, a proto si nemohu nechat zkontrolovat, zda mi pás sedne. Pás je také viditelný přes oblečení, takže bych pás používala pouze v případě, že by to bylo opravdu nutné pro zmírnění bolesti zad. Maminky, které mají silné bolesti a které mají k dispozici zdravotníka, který může zkontrolovat, zda jim pás sedí, mohou zaznamenat, že jim pás zmírňuje bolest, a tím jim usnadňuje život.
 
Leanne: Používání pásu je docela pohodlné, v žádném okamžiku jsem neměla pocit, že jsem omezená, a měla jsem pocit, že se mi během jeho nošení zmírnila bolest pánevního kruhu. Přidaný bonus v podobě horkého/studeného pytlíčku, který byl součástí výrobku, se mi velmi líbil, zejména při bolestech v dolní části zad. Jedná se o jednoduchý design vyrobený z kvalitních materiálů, který se mi snadno používal. Snadno se udržuje v čistotě ručním mytím.
 
Lola Lykke Těhotenský podpůrný pás
 
Vybrali byste si tento výrobek před všemi ostatními na trhu?
 
Zoe: Vyzkoušela jsem pouze jeden jiný pás (vlastní značku Mothercare), ale tento pás bych upřednostnila. Hlavním důvodem, proč pro mě tento náramek vyniká, je přídavná chladivá/hřejivá vložka. Zjistila jsem, že to naprosto mění pravidla hry, a pravidelně jsem ho používala během nošení pásu. To je pro mě hlavní důvod, proč jsem si vybrala tento pás místo jiných na trhu.
 
Helena: Líbí se mi, že těhotenský pás core relief má na zadní straně kapsu, která vám umožní používat tepelnou nebo chladovou terapii na zádech, která vám pomůže ulevit od bolesti. I když to byl dobrý nápad, uvítala bych, kdybych k němu měla dva balíčky, abych mohla střídat horké a studené, protože mám pocit, že to mohlo pomoci o něco více.
 
Natalie: Silný podpůrný pás, bezpečné popruhy, které vše drží na svém místě; a především zadní vnitřní kapsa na umístění horké a studené vložky odlišují tento podpůrný pás od všech ostatních výrobků na trhu. Zamysleli se nad tím, co těhotná žena potřebuje, aby se cítila více podporována, a vytvořili oblíbený výrobek, který pomáhá zmírnit nepříjemné těhotenské pocity. Je to úžasně kvalitní pás, u kterého cítíte rozdíl a skvěle vypadá.
 
Kerry: Tento výrobek jsem ráda používala a myslím, že mně i mé rodině prospěl. Výrobek má však omezenou životnost, využijete ho pouze ve třetím trimestru, a tak pokud neplánujete mít hodně dětí nebo se o něj nemůžete podělit s přáteli, myslím, že za cenu 87 liber je to do značné míry luxusní zboží. Pokud však nakonec budu mít méně strií, možná tuto odpověď přehodnotím.
 
Katherine: Používala jsem ještě jeden pás, který měl podobný design, ale ke konci těhotenství se mi zařezával do břicha a byl nepříjemný. Určitě bych si vybrala tento pás místo svého předchozího, protože mi přišel pohodlný na mnohem delší dobu a mohla jsem si v něm sednout, je drahý, ale řekla bych, že pokud je to ve vašem rozpočtu, jděte do něj.
 
Vanessa: Tohle bych si vybrala i pro své další těhotenství! Jde sice o dražší pás, ale jak vždycky říkal můj otec, dostanete to, za co si zaplatíte, mysleli úplně na všechno, od teplých až po studené vložky!!! 10/10 velmi velmi uklidňující. Horké jsem používala v noci po návratu z dlouhé práce a studené, když jsem v práci jako opařená! Taky se tak snadno nasazuje.
 
Jaké změny byste na tomto výrobku provedli?
 
Becky: Jsou dvě hlavní oblasti, které bych vylepšila, abych tento výrobek ještě více zdokonalila. Zaprvé bych zvážila, jak by se dal udělat prodyšnější. Tkanina musí být samozřejmě velmi podpůrná, poddajná a pevná, aby mohla správně fungovat. To však také znamená, že je velmi silná a v nedávné vlně veder byla velmi propocená. Zajímalo by mě, zda existuje způsob, jak vytvořit větrací otvory nebo vystřižené oblasti? Jen nápad. Také si myslím, že by bylo žádanější, kdyby se snížila cena.
 
Rebecca: K tomuto výrobku nemám žádnou kritiku. Je naprosto fantastický. Jediné, co mě napadlo, je, že jsem si přála, aby mohl mít ledový obal vpředu i vzadu, ale zrovna jsme měli vlnu veder a nejsem si jistá, že by to bylo příliš praktické, takže to není něco, co bych nutně měnila.
 
Laura: Vlastně mě nenapadá, co bych na pásu změnila, myslím, že je to velmi dobrý výrobek a dělá přesně to, co bych chtěla. V přední části se trochu sroluje, ale to se myslím dalo očekávat. Jinak je pás vynikající a pomohl mi s SPD. Jsem ráda, že jsem byla vybrána k jeho vyzkoušení.
 
Claire: Jedna věc, která by podle mě pás Lola a Lykke vylepšila, je velikost XXL pro větší maminky. Všechny těhotné ženy si zaslouží mít oporu a myslím, že není důvod nevyrábět větší velikost. Bylo by také velmi dobré, kdyby se k pásům Lola a Lykke dodával sáček, do kterého by se daly přes den uložit, protože jsou chvíle, kdy je nemáte nosit (například ve spánku), a bylo by dobré, kdybyste se po každém použití nemuseli snažit dostat je zpět do krabice.
 
Emma: S touto částí bojuju, protože si myslím, že opravdu dělá všechno, co chcete, a ještě víc. I cena je přiměřená kvalitě výrobku a jeho doplňkům. Nevidím, co by ještě mohli udělat. Myslím, že opravdu mysleli na to, co těhotné maminky potřebují.
 
Sophie: Jediná věc, kterou bych mohla navrhnout, je možná nabídnout jiné barvy, protože pokud jdete na oběd nebo na nějakou slavnostní akci, černá barva opravdu vynikne a je vidět i pod většinou oblečení. Uznávám, že to není módní doplněk, ale my maminky se chceme v těhotenství cítit a vypadat dobře, mít oporu a být bez bolestí.
 
Originál článku najdete zde.