Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Silikonové náplasti na jizvy: Co byste měli vědět

Už jste si všimli naší novinky? Do našeho obchodu přistála úžasná novinka, kterou jsme měsíce zkoušely, používaly a porovnávaly s jinými produkty ze stejné sekce. SILIKONOVÉ NÁPLASTI NA JIZVY WEKIND!
 
Jizvy jsou přirozenou součástí procesu hojení kůže po zranění. Ačkoli mnoho jizev postupem času vybledne a stane se méně viditelnými, některé mohou zůstat výrazné a esteticky rušivé. Pro ty, kteří hledají způsob, jak zredukovat vzhled svých jizev, mohou být silikonové náplasti skvělým řešením.
 
 
 

Co jsou silikonové náplasti?

Silikonové náplasti jsou pružné, samolepící proužky vyrobené z lékařského silikonu. Jsou navrženy tak, aby se přilnuly k pokožce a vytvořily na ní ochrannou bariéru. Tato bariéra pomáhá udržovat vlhkost v kůži a zároveň redukuje výskyt nových jizev a pomáhá stávajícím jizvám vyblednout.
 

Jak silikonové náplasti fungují?

  1. Hydratace: Silikonové náplasti pomáhají udržovat vlhkost v kůži, což je klíčové pro prevenci tvorby jizev a pro jejich léčbu. Vlhké prostředí podporuje regeneraci kůže a zabraňuje tvorbě tvrdých, vystouplých jizev.
  2. Ochrana: Náplasti chrání jizvu před vnějšími vlivy, jako je slunce, vzduch nebo tření, což může jizvu dále poškodit nebo způsobit její ztmavnutí.
  3. Tlak: Některé silikonové náplasti, třeba právě ty naše WeKind, mohou na jizvu vyvíjet mírný tlak, což může pomoci při léčbě hypertrofických jizev nebo keloidů.

Jak správně používat WeKind silikonové náplasti?

  1. Čistota: Před aplikací náplasti by měla být kůže čistá a suchá.
  2. Aplikace: Náplast by měla pevně přilnout k pokožce, ale neměla by způsobovat nepříjemný tlak nebo bolest.
  3. Doba nošení: Většina náplastí by měla být nošena 12-24 hodin denně pro optimální výsledky.

Kdo by měl silikonové náplasti používat?

Silikonové náplasti jsou vhodné pro většinu lidí, kteří mají jizvy, ať už jsou nové nebo staré. Mohou být použity na různých typech jizev, včetně chirurgických jizev, jizev po popáleninách nebo jizev po akné. Vždy je však dobré konzultovat se svým dermatologem nebo plastickým chirurgem před zahájením léčby.
 
 

Závěr

Silikonové náplasti nabízejí jednoduchý a efektivní způsob, jak léčit a redukovat vzhled jizev. Ačkoli nejsou zázračným řešením pro všechny jizvy, mohou v mnoha případech poskytnout významnou úlevu a zlepšení vzhledu kůže. 
My jsme na vlastní kůži, tedy jizvy, vyzkoušely hned několik druhů silikonových náplastí. A až poté, co jsme se ujistily, že ty naše, od WeKind, jsou naprosto nejlepší, jsme je představily i vám!