Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Strie - 5 věcí, které jste o nich nevěděli

Ať už je považujete za čestný odznak, součást své osobní cesty, nebo za nepříjemnost, je velká pravděpodobnost, že se se striemi někdy setkáte. 

Většina z nás je má - vroubkované barevné pruhy, které se objevují na těle a jsou známé také jako strie, jsou častým problémem.

Dobrou zprávou však je, že existuje řada kroků, kterými můžete jejich výskyt a viditelnost minimalizovat. V tomto článku se podíváme na některé poznatky týkající se tohoto tématu - možná právě to změní váš pohled na ně (a na sebe). 

 

1. Strie mají mnoho barev

pexels-sora-shimazaki-5938624Možná máte v hlavě obrázek červené strie. Strie však mohou mít celou řadu barev v závislosti na řadě faktorů.

Barvu strií může určovat například odstín vaší pokožky, který může být červený, růžový a fialový, nebo odstíny hnědé, černé a stříbrné.

Barva může také napovědět, jak dlouho už strie máte. Obvykle platí, že čím jsou strie tmavší, tím jsou pravděpodobně novější. Je to proto, že strie mají tendenci časem blednout, i když v některých případech se rády drží.

 

2. Ne, není to známka nadváhy

Dobrá, pojďme vyvrátit první mýtus - že strie mají pouze lidé s nadváhou. Skutečnost je taková, že strie jsou důsledkem toho, že vaše tělo nestíhá rychlý růstový spurt. Může to být během růstového spurtu v dospívání, rychlých tělesných změn v jiných životních obdobích a v těhotenství. Ano, dámy, osm z deseti z nás získá strie na břiše nebo jiných částech těla v důsledku těhotenství.

Dalším faktorem je věk - zejména s přibývajícím věkem. To proto, že přirozený kolagen a pružnost naší pokožky slábnou a obnova kožních buněk může trvat déle.

Pokud máte obavy o pružnost své pokožky, vyzkoušejte úžasný Nessa Zpevňující tělový olej, jehož složky prokazatelně viditelně zlepšují tón pleti.

Svou roli hrají také hormony. Všimli jste si, že muži méně trpí striemi? Může za to testosteron - hormon, který podporuje hladinu vlhkosti v pokožce a podporuje přirozený cyklus tvorby kolagenu. A ano, hádáte správně, s klesající hladinou v období menopauzy je to typické období, kdy je pokožka náchylná ke vzniku strií.

 

3. Faktory životního stylu mají vliv na strie

Faktory životního stylu mohou ovlivnit pravděpodobnost vzniku strií. To však neznamená, že se s tím musíte smířit. Zde je několik úprav životního stylu, které vám pomohou snížit riziko vzniku strií:

  • Pravidelně cvičte - udržování stabilní hmotnosti může snížit pravděpodobnost vzniku strií. Snadněji se to řekne, než udělá, zejména pokud zažíváte hormonální výkyvy, ale cvičení také podporuje průtok krve, což pomáhá kůži obnovit se.
  • Dodávejte vitamín D - pokud se chcete vyhnout pobytu na slunci, můžete jíst potraviny obohacené o vitamín D, nebo v případě potřeby užívat doplňky stravy.
  • Přestaňte kouřit - kouření pleti velmi škodí, od škodlivých volných radikálů až po vyčerpání základních živin.

 

4. Strava může ovlivnit výskyt strií

Přestože striím nemůžete vyloženě zabránit, můžete podniknout některé kroky, abyste minimalizovali jejich pravděpodobnost. Konzumace potravin obsahujících vitaminy A, C, E a zinek, stejně jako potravin bohatých na omega-3 mastné kyseliny, může pomoci vaší pokožce zůstat pružná. Patří sem ryby, jako jsou sleď, makrela, sardinky a losos. Vegetariáni mohou zvolit jiné zdroje, mezi které patří lněné semínko, chia semínka, vlašské ořechy a sójové boby.

(Poznámka - těhotné ženy by si měly být vědomy pokynů týkajících se konzumace ryb.)

 

nessa_balzam_web

5. Běžné oleje na jizvy obsahují dráždivé látky

Mnohé přípravky na jizvy skutečně obsahují drsné chemické látky, které mohou pokožku podráždit - což je přesně to, co nechcete, když se snažíte pokožku zklidnit.

Důvodem, proč se nám strie vůbec dělají, je erupce elastinu a kolagenu v důsledku natahování kůže. Proto je klíčové udržovat pokožku pružnou. Náš bestseller Nessa Balzám na jizvy a strie je přírodní, jemný balzám určený k podpoře obnovy vaší pokožky pomocí protizánětlivých a antioxidačních složek.

Tento vyživující balzám byl speciálně vyvinut pro strie a jizvy a slouží také jako balzám na jizvu po císařském řezu. Je nabitý účinnými složkami, které okamžitě hydratují a obnovují pokožku a pomáhají minimalizovat výskyt jizev.

Pro větší strie je vhodnou volbou Nessa Tělové máslo ve velkorysé 115ml nádobě. Je příjemně lehké, ale zároveň intenzivně vyživuje a obsahuje klíčovou složku bambucké máslo spolu s kurkumou a šípky, které pomáhají zklidnit suchou dehydrataci. Oba přípravky jsou vhodné v těhotenství a po porodu, takže jsou všestranným vítězem.

Zdroj článku: Stretch Marks, Five Things You Didn’t Know.