Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

SUPERHRDINOVÉ V PÉČI O PLEŤ: 8 INGREDIENCÍ, BEZ KTERÝCH BY VAŠE PLEŤ NEMĚLA ŽÍT

S neustálým přílivem nových produktů a "zázračných" ingrediencí, které se na nás valí, může být rozhodování o tom, které z nich byste měli zařadit do své každodenní péče o pleť, opravdu složité. Pleť každého člověka je jiná a v závislosti na jeho problémech mu mohou prospět různé účinné látky a složení. Existuje však osm složek, které vynikají nad ostatními díky svým četným prokázaným přínosům pro pleť a zdokumentované bezpečnosti. Jsou známé jako "superhrdinové" péče o pleť: niacinamid, kyselina hyaluronová, vitamin C, vitamin E, panthenol, bakuchiol, ceramidy a peptidy.

1: NIACINAMIDE

Niacinamid, známý také jako vitamin B3, je ve vodě rozpustný vitamin, který se díky svým četným přínosům pro pleť stává stále oblíbenějším v produktech péče o pleť. Niacinamid může mít významný vliv na zdraví a vzhled pleti - od zlepšení struktury a tónu pleti až po redukci zánětů a jemných vrásek.

Jedním z nejvýznamnějších přínosů niacinamidu je jeho schopnost zlepšovat funkci kožní bariéry. Kožní bariéra je nejsvrchnější vrstva pokožky, která působí jako ochranná bariéra proti agresorům prostředí a zabraňuje ztrátě vody. Niacinamid pomáhá posilovat kožní bariéru tím, že zvyšuje produkci ceramidů, což jsou přírodní lipidy, které pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a pružnou.

Niacinamid má také protizánětlivé účinky, takže je vynikající složkou pro osoby s citlivou nebo aknózní pletí. Pomáhá snižovat zarudnutí, podráždění a záněty tím, že potlačuje produkci zánětlivých cytokinů, což jsou molekuly, které přispívají k zánětům v pokožce.
Další výhodou niacinamidu je jeho schopnost regulovat tvorbu kožního mazu. Nadměrné množství kožního mazu může vést k ucpávání pórů a akné, ale niacinamid může pomoci produkci kožního mazu vyrovnat, čímž se snižuje riziko vzniku akné.

Niacinamid je také známý tím, že účinně snižuje výskyt jemných linek a vrásek. Stimuluje tvorbu kolagenu, což je bílkovina, která dodává pokožce pružnost a pevnost. Produkce kolagenu s věkem klesá, což vede k ochabování pleti a tvorbě vrásek. Niacinamid může pomoci zvýšit produkci kolagenu, což vede k hladší a pevnější pleti.

Oblíbené produkty NUORI s obsahem niacinamidu:
The One Krém na obličej 
Hloubkově hydratační maska
Protect+ Krém na obličej

Nuori The One

2: KYSELINA HYALURONOVÁ

Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující molekula v těle, která dokáže zadržet až tisícinásobek své hmotnosti ve vodě. Je to humektant, což znamená, že čerpá vlhkost z okolního prostředí a uzamyká ji v pokožce. Pomáhá udržovat pleť pružnou, hydratovanou a mladistvě vypadající. Je vynikající složkou pro ty, kteří mají suchou nebo dehydratovanou pleť, protože pomáhá udržet vlhkost tam, kde je potřeba.

Kyselina hyaluronová se vyrábí v různých molekulárních hmotnostech a každá z nich má pro pleť jedinečné přínosy. Kyselina hyaluronová s vyšší molekulovou hmotností vytváří na pokožce film, který může pomoci uzamknout vlhkost a poskytnout ochrannou bariéru. Kyselina hyaluronová s nižší molekulovou hmotností může pronikat hlouběji do pokožky a pomáhat ji zevnitř vypnout a hydratovat. Nejlepší přípravky pro péči o pleť proto kombinují různé molekulární hmotnosti kyseliny hyaluronové pro dosažení optimálního účinku.

Oblíbené produkty NUORI se složením s kyselinou hyaluronovou:
The One Krém na obličej
Vital 3v1 Tonikum, esence a pleťová mlha
Vital Oční krém

3: VITAMIN C

Vitamin C je silný antioxidant, který chrání pokožku před oxidačním stresem způsobeným působením stresových faktorů životního prostředí, jako je UV záření, znečištění a cigaretový kouř.

Při lokální aplikaci v přípravcích péče o pleť může vitamin C proniknout do povrchových vrstev pokožky a neutralizovat volné radikály, které způsobují oxidační stres. Volné radikály jsou nestabilní molekuly, které mohou způsobit poškození buněčných struktur, včetně kolagenových a elastinových vláken pokožky, což vede k předčasnému stárnutí pleti, jemným linkám a vráskám.

Vitamin C působí tak, že daruje elektron a neutralizuje volné radikály, čímž je přeměňuje na stabilní molekuly, které jsou pro pleť méně škodlivé. Tento proces pomáhá předcházet rozpadu kolagenu, zlepšuje strukturu pleti a podporuje mladistvější vzhled.

Kromě toho může vitamin C také pomoci rozjasnit pleť a vyrovnat její tón tím, že potlačuje tvorbu melaninu, pigmentu zodpovědného za tmavé skvrny a hyperpigmentaci. Snížením produkce melaninu může vitamin C pomoci zabránit tvorbě tmavých skvrn a zlepšit celkový tón pleti.
V přípravcích péče o pleť se používají různé formy vitaminu C a každá z nich má své výhody a vlastnosti. Kyselina L-askorbová je nejčistší a nejúčinnější formou vitaminu C, ale může být nestabilní a rychle se rozkládat. 

Askorbylfosfát sodný je stabilní, ve vodě rozpustná forma vitaminu C, která je k pokožce šetrnější než kyselina L-askorbová. Další výhodou askorbylfosfátu sodného je, že jej lze bezpečně kombinovat s niacinamidem. Při kombinaci askorbylfosfátu sodného a niacinamidu ve stejném složení působí synergicky a poskytují pleti vícenásobné výhody. Mohou pomoci zlepšit strukturu pleti, snížit výskyt jemných linek a vrásek a poskytnout ochranu před stresovými vlivy prostředí.

Oblíbené produkty NUORI s obsahem askorbylfosfátu sodného:
The One Krém na obličej
Vital Obnovující sérum
Vital Oční krém
Vital Krém na obličej

Nuori_vitamin_C

4: VITAMIN E

Vitamin E je dalším silným antioxidantem, který pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály. Pomáhá také hydratovat pokožku, snižovat záněty a zlepšovat strukturu pleti. Vitamin E je vynikající složkou pro osoby se suchou nebo citlivou pokožkou.

Při společném použití ve složení péče o pleť mohou vitamín C a vitamín E působit synergicky a vzájemně posilovat své antioxidační vlastnosti. Vitamin C pomáhá regenerovat oxidovaný vitamin E, zatímco vitamin E pomáhá stabilizovat vitamin C, čímž zabraňuje jeho rozpadu a ztrátě účinnosti.
Při společném použití navíc vitamín C a vitamín E pomáhají chránit pokožku před volnými radikály rozpustnými ve vodě i v tucích, což z nich činí účinnou kombinaci pro celkové zdraví a ochranu pokožky.

Oblíbené produkty NUORI s obsahem vitaminu E:
The One Krém na obličej 
Zdokonalující pleťový olej
Minerální ochranný opalovací krém na obličej
Protect+ Čisticí mléko 

5: PANTHENOL

Panthenol, známý také jako vitamin B5, je ve vodě rozpustný vitamin s hydratačními a zklidňujícími účinky na pleť. Je vynikající složkou zejména pro ty, kteří mají suchou, citlivou nebo podrážděnou pleť.

Při lokální aplikaci se panthenol rychle vstřebává do pokožky a přeměňuje se na kyselinu pantotenovou, která hraje klíčovou roli při syntéze mastných kyselin a bílkovin. Díky tomu je panthenol účinnou složkou podporující funkci kožní bariéry a snižující transepidermální ztrátu vody, která může vést k vysušení, zarudnutí a podráždění.

Kromě toho má panthenol také protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci zklidnit a uklidnit podrážděnou pokožku. Dokáže snížit produkci prozánětlivých cytokinů a podpořit produkci protizánětlivých molekul, které pomáhají snižovat zarudnutí, otoky a nepříjemné pocity spojené se zánětem.

Bylo také prokázáno, že panthenol zlepšuje celkovou strukturu a vzhled pokožky. Dokáže stimulovat syntézu kolagenu a elastinu, což pomáhá snižovat výskyt jemných linek a vrásek a podporuje pružnost a pevnost pokožky.

Nový přípravek NUORI s obsahem panthenolu:
The One Krém na obličej 

6: BAKUCHIOL

Bakuchiol je přírodní složka rostlinného původu, která si v posledních letech získala popularitu díky svému potenciálu poskytovat podobné výhody jako retinol, ale bez možných vedlejších účinků, jako je podráždění, zarudnutí a olupování. Díky tomu je bakuchiol vynikající složkou pro osoby s citlivou pokožkou, které nesnášejí retinol.

Vzhledem k nedávné popularitě bakuchiolu bylo na trh uvedeno několik forem této složky a ne všechny jsou stejně kvalitní. Sytenol A je patentovaná forma bakuchiolu, která se získává ze semen rostliny Psoralea Corylifolia. Jedním z důvodů, proč je Sytenol A považován za lepší než ostatní formy bakuchiolu, je jeho vysoká stabilita a čistota. Sytenol A je vysoce přečištěná sloučenina, která neobsahuje nečistoty a kontaminanty, které mohou být někdy přítomny v jiných formách bakuchiolu.

Další výhodou Sytenolu A je, že se jedná o fotostabilní formu bakuchiolu, což znamená, že není fototoxický a nezpůsobuje žádné nežádoucí reakce při vystavení slunečnímu záření. K fototoxicitě může dojít, když některé složky v přípravcích péče o pleť reagují s UV zářením a způsobují podráždění a citlivost pokožky. Sytenol A byl však speciálně vyvinut tak, aby byl fotostabilní, což znamená, že při vystavení slunečnímu záření nepodléhá žádným chemickým reakcím. Naproti tomu některé jiné deriváty bakuchiolu a vitaminu A, jako je tretinoin a retinol, mohou být fototoxické a při vystavení slunečnímu záření způsobovat podráždění a citlivost pokožky. To je jeden z důvodů, proč je Sytenol A v posledních letech stále populárnější jako alternativa k retinoidům, protože nabízí podobné výhody bez možnosti podráždění a citlivosti spojené s fototoxicitou.

Navíc bylo klinicky prokázáno, že Sytenol A má pro pleť mnohostranný přínos. Bylo prokázáno, že snižuje výskyt jemných linek a vrásek, zvyšuje pružnost a pevnost pokožky a snižuje výskyt hyperpigmentace a stařeckých skvrn. Kromě toho bylo prokázáno, že Sytenol A zvyšuje produkci kolagenu a elastinu v pokožce, což pomáhá zlepšit celkovou strukturu a tón pleti.

Další výhodou Sytenolu A oproti jiným formám bakuchiolu je, že má nižší molekulovou hmotnost, což znamená, že může snadněji pronikat do pokožky a poskytovat cílenější účinky. To z něj činí vynikající složku pro přípravky proti stárnutí, které jsou určeny pro konkrétní problematické oblasti, jako jsou jemné linky a vrásky.

Nový přípravek NUORI s obsahem sytenolu A:
The One Krém na obličej 

The one_2

7. CERAMIDES

Ceramidy jsou lipidy, které jsou přirozeně přítomné v kožní bariéře. Pomáhají udržovat pokožku hydratovanou, pružnou a zdravou. Ceramidy také pomáhají předcházet ztrátě vlhkosti a chrání pokožku před poškozením vlivem životního prostředí.

Zejména ceramid IIIB má pro pokožku několik výhod. Pomáhá zlepšovat úroveň vlhkosti pokožky, čímž zabraňuje její dehydrataci a vysušování. To zase může pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek a zlepšit celkovou strukturu pleti. Ceramid IIIB také pomáhá posilovat bariérovou funkci pleti a chrání ji před vnějšími agresory, jako je znečištění a UV záření.

S přibývajícím věkem začíná přirozená hladina ceramidů v pokožce klesat, což vede k narušení kožní bariéry a vyššímu riziku vysušení a citlivosti. Zařazení přípravků péče o pleť, které obsahují ceramid IIIB, proto může být prospěšné zejména pro osoby se suchou nebo zralou pletí.

Nový přípravek NUORI s obsahem ceramidů:
The One Krém na obličej 

8: PEPTIDY

Peptidy jsou krátké řetězce aminokyselin, které mohou pomoci zlepšit strukturu pleti, snížit výskyt jemných linek a vrásek a zvýšit produkci kolagenu. Mohou také pomoci rozjasnit pleť a zlepšit její pružnost.

Tradičně se peptidy používané v péči o pleť získávají ze zdrojů živočišných bílkovin. Nejnovější generace peptidů rostlinného původu je udržitelnější než peptidy živočišného původu a je vhodná pro všechny, dokonce i pro vegany. U peptidů rostlinného původu je také menší pravděpodobnost, že způsobí alergické reakce nebo citlivost pokožky, takže jsou vhodné pro všechny typy pleti. Navíc jsou peptidy rostlinného původu biologicky dostupnější a snadno se vstřebávají do pokožky, takže jsou účinnější při podpoře zdraví pokožky a zlepšování její struktury.

Peptidy z hrachu jsou rostlinnou složkou, která si v posledních letech získala oblibu díky potenciálním přínosům pro zdraví pokožky při lokálním použití v přípravcích péče o pleť. Hrachové peptidy se získávají z rostliny Pisum Sativum, která je běžně známá jako hrách zahradní.

Hrachové peptidy jsou známé pro svou schopnost poskytovat pleti mnohostranné výhody. Jsou bohatým zdrojem aminokyselin, které jsou stavebními kameny bílkovin. Při lokální aplikaci na pokožku mohou hrachové peptidy pomoci zlepšit pružnost, pevnost a strukturu pokožky. Kromě toho mohou pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek a podpořit mladistvější vzhled pleti.

Jednou z klíčových výhod hrachových peptidů je jejich schopnost stimulovat syntézu kolagenu v pokožce. Kolagen je bílkovina, která je nezbytná pro udržení struktury a pružnosti pokožky. S přibývajícím věkem se přirozená produkce kolagenu snižuje, což může vést ke vzniku jemných linek a vrásek. Hrachové peptidy mohou pomoci stimulovat tvorbu kolagenu, což může pomoci zlepšit pružnost a pevnost pokožky a snížit výskyt jemných linek a vrásek.

Hrachové peptidy mají také antioxidační vlastnosti, což znamená, že pomáhají chránit pokožku před oxidačním stresem způsobeným faktory životního prostředí, jako je znečištění a UV záření. Kromě toho mohou pomáhat zklidňovat a uklidňovat pokožku, takže jsou vynikající složkou přípravků určených pro citlivou nebo podrážděnou pokožku.

Nový výrobek NUORI s peptidy:
The One Krém na obličej 

The One_3

Závěrem lze říci, že těchto osm složek péče o pleť patří k nejúčinnějším a nejefektivnějším dostupným složkám pro dosažení zdravé, hydratované a zářivé pleti. Ať už chcete řešit konkrétní problémy s pletí, nebo si jen chcete udržet zdravou a zářivou pleť, zařazení těchto složek do každodenní péče se vám vyplatí. Díky své schopnosti chránit pleť před stresovými vlivy prostředí, zvyšovat produkci kolagenu, zlepšovat strukturu pleti a poskytovat řadu dalších výhod vám tito superhrdinové mohou zajistit pleť, o jaké jste vždy snili. Proč tedy neudělat první krok ke krásné a zdravé pleti a nevyzkoušet tyto mocné složky ještě dnes?

P.S. Nezapomeňte, že pleť každého z nás je jiná, proto je vždy dobré nové produkty testovat a v případě jakýchkoli obav nebo zdravotních potíží s pletí se poradit s dermatologem.