Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Zotavení po vaginálním porodu

Od perineální masáže až po ledování vagíny (ano, řekli jsme ledování). Naše značka Naydaya se spojila s ženskou fyzioterapeutkou Clare Bourne, abychom vám pomohli s uzdravením po vaginálním porodu.

Jste novopečená maminka a nevíte, co dělat, abyste pomohla své vagině se uzdravit po vaginálním porodu? Nejste v tom sama. Novopečené maminky musí většinu své duševní energie věnovat tomu, aby udržely naživu malého človíčka, ale vlastní zotavení často přehlížejí.

Dámy, my se o vás postaráme. Značka Naydaya se spojila s Clare Bourne, přední britskou ženskou fyzioterapeutkou, abychom vám pomohli zvládnout rekonvalescenci a udržet si co největší pohodlí v období po porodu. Tento průvodce se zaměřuje na běžné problémy maminek, které rodily vaginálně, ale na našem Blogu najdete i článek pro maminky, které rodily císařským řezem Zotavení po císařském řezu.

Jak pomoci vaší vagině při hojení
Ženská fyzioterapeutka Clare Bourne hovoří o některých běžných obavách po porodu a o tom, jak je můžete řešit.

Clařiny nejlepší tipy pro vaginální zotavení:

  • Dodržujte léčbu bolesti předepsanými léky.
  • Po osprchování a před oblékáním nechte pochvu vyvětrat.
  • Otoky zvládnete tak, že do mrazáku vložíte těhotenskou nebo hygienickou vložku a zabalíte ji do spodního prádla - namočte vložku, vložte ji do mrazáku a jakmile je zmražená, celou ji zabalte například do starého ručníku. Vložte ji pak na 5-10 minut do kalhotek a přiložte na bolavá místa. Můžete opakovat 2-3x týdně. 
  • Pokud cítíte příliš velký tlak na perineum při sezení (zejména pokud jste dlouho ve stejné poloze), vyvyšte si stehna srolovanými ručníky nebo dekami, případně využijte dětský nafukovací kruh či přímo k tomu určený nafukovací poporodní polštář/kruh. Ten skvěle fungoval v mém případě.

Perineální masáž po porodu

Podle NHS má až 90 % prvorodiček po vaginálním porodu nějaký druh natržení, oděrky nebo epiziotomii. Pokud jste měla nějaký prvek porodního natržení, masáž perinea je skvělým nástrojem, který podporuje hojení jizvy a zabraňuje jejímu hromadění.

Po porodu je běžné, že se cítíte v oblasti perinea velmi napjatá a nejste nadšená z pohybu v této oblasti. Masáž perinea pomáhá podpořit zdravý pohyb tkání a snížit tak tento nepříjemný pocit stísněnosti.

Clare Bourne předvádí, jak používat Naydaya Vaginální olej k bezpečnému provádění masáže perinea po porodu. Tento olej je neprodávanějším produktem značky Naydaya v Británii, kde ho využilo již přes 60 tisíc zákaznic a má plné hodnocení (5 hvězdiček z 5ti) od 632 recenzentek (data k 17.7.2023). 

Naydaya Vaginální masážní olej_1

Poporodní péče o močový měchýř a střeva
Je to okouzlující téma, ale někdo o něm mluvit musí! Ale vážně, proč o tomhle neexistuje více poradenství? Chození na toaletu po porodu může být tak skličující, zejména když se snažíte zjistit, co je pro vás v poporodní fázi normální.

Každý člověk je jiný, takže ptát se kamarádek, jak moc a kdy chodily ony po porodu, vám moc nepomůže. Důležité je zjistit, jaké množství je pro vás normální vzhledem k vašim porodním zkušenostem a k situaci před porodem.

Pokud si myslíte, že byste mohla trpět inkontinencí, obraťte se na svého praktického lékaře. Nebude vašimi dotazy překvapen, protože je velmi časté, že po porodu potřebujete v této oblasti podporu.

Naydaya Vaginální masážní olej

Značka Naydaya vytvořila Vaginální masážní olej, aby podpořila zotavení perinea po porodu (a také aby oslavila, jak úžasná je vagína, která přivádí na svět nový život). Doporučujeme používat Vaginální masážní olej při masáži perinea, aby se snížila nepříjemná suchost a zároveň se této oblasti dostalo úžasných přírodních antioxidantů.

Pro použití jednoduše naneste 3-4 kapky na palec a přejíždějte jím ze strany na stranu, jak ukazuje Clare v YT videu.