Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Zarostlé chloupky - vše, co potřebujete vědět.

Pubické ochlupení
 
Všichni je máme a mají svůj účel. Ale je jen vaše věc, co se s nimi rozhodnete dělat. Zarostlé pubické chloupky jsou častější, protože jsou hrubší a kudrnatější než chloupky na zbytku těla. Zarostlé chloupky se vám mohou objevit, i když si ochlupení ponecháte, ale mnohem častější je, pokud se holíte nebo depilujete.
 
Co je to zarůstající chloupek?
 
Dochází k němu tehdy, když chloupek vroste zpět do kůže, místo aby z ní vyrůstal. Výsledkem je boule na kůži, která může způsobit zarudnutí, bolest, svědění a infekci.
Obrázek1-1
 
Proč se to děje
 
Může k tomu dojít, když odumřelé kožní buňky ucpou vlasové folikuly a nutí vlasy růst pod jiným úhlem pod kůží. Vyskytují se také tehdy, když je pokožka suchá a/nebo dehydratovaná a chloupek není dostatečně silný, aby pronikl kůží.
Zarostlé chloupky může způsobit také těsné oblečení. Také lidé s kudrnatějším a hrubším ochlupením jsou k nim náchylnější.
 
Jak předcházet zarůstání chloupků
 
- Udržujte pokožku vlhkou pomocí oleje nebo krému určeného pro tuto oblast. Čisticí a hydratační olej na intimní partie - Rakytník a fragonie pomáhá zklidnit pokožku a předcházet infekcím díky antibakteriálnímu účinku oleje z fragonie. (Aplikujte na vlhkou pokožku.)
- Třikrát týdně si oblast jemně promasírujte pomocí Jemného peelingu kokos, abyste se zbavili odumřelých kožních buněk, které ucpávají póry.
- Vyhýbejte se těsnému oblečení a choďte co nejčastěji bez oblečení.
 
Dlouhodobé vedlejší účinky
 
Zarůstající chloupky nebo infekce mohou způsobit oblasti pozánětlivé hyperpigmentace. Někdy se označuje jako pseudojizvení. Je to reakce kůže na poranění nebo zánět, která vede ke zvýšené produkci melaninu.
Peeling proti zarůstání chloupků kokos urychluje buněčnou výměnu a pomáhá rozptýlit pigment z povrchu pokožky. (Prosím berte v úvahu, že peeling by se neměl používat na stávající zarůstající chloupky).