Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

(Ne)radosti prvního trimestru

Hezký den, nastávající maminky,
 
mám radost, že čtete naše příspěvky, na druhou stranu doufám, že vás tolik netrápí těhotenské nevolnosti. Pro ty, které hledáte jen radu, musíte scrollovat o něco níž! Nejdřív jsem si říkala, že vás seznámím trochu blíž s naší situací. 
 
Gratulujeme maminko, čekáte dvojčátka! 
WHTATF*NODPR…SAKRAJEŽIŠIMARJACOŽEPROOOČ?!… Kouknu na manžela, ten je úplně vysmátý. Copak to neslyšel? Právě se nám zhroutil život!! Jak je sakra možný, že se směje!!!! 

Tak si tam tak ležím, doktorka čeká až se uklidním, protože v tom šoku mi tečou slzy z očí. Naprosto rozkošná chvíle. Ještě navíc na gynekologickém křesle s ultrazvukem vy víte kde. A na obrazovce se hemží dvě fazolky. Každá ve vlastním malém světě. Z prohlídky odcházíme v tichosti s obrázkem našich dvou “zázraků”, jak většina amíků říká. Já v šoku a manžel se bojí juchat, protože má vedle sebe časovanou bombu. Vážně je z té zprávy nadšený a jediný moment, kdy řekne něco negativního je, když kolem nás projede malé Porsche Carrera a on mu jen tak tiše s úsměvem řekne “bye,bye”.  Hrozně mě to rozčilovalo :) 
Musím být upřímná. Týden mi trvalo se s tou zprávou srovnat. Potřebovala jsem si na to zvyknout. Srovnat si všechny ty myšlenky a nejdřív se poprat s těmi negativními. To je snad podruhé v životě, kdy mi můj “plán” nevyšel. Miluju svoje plány. Něco si řeknu a prostě si pomalu vše odškrtávám - Hotovo. Takže můj plán, 2 děti, se najednou změnil. Najednou je moje auto moc malé, kam dáme 3 děti? To oblíbené DÍTĚ nás bude muset všechny uživit. Vypustila jsem všechny démony a zlé myšlenky, řekla jsem je nahlas, za některé jsem se i styděla. Ale pak jsem se jednoho rána probudila a těm dvěma breberkám se omluvila. A na další prohlídce jen doufala, že tam jsou obě. Jak říkám. Jsem máma. Já dokážu COKOLIV! 
 
 
Vlastně jsme vždycky oba cítili, že dvě děti je pro nás možná málo. Ale tohle těhotenství je od začátku taková horská dráha, že jsem v jeden moment prohlásila, že tady se krám zavírá. Konec, ende, finito! Až se ty dvě děti narodí, konec! Tak to příroda vyřešila za nás. 
Těhotenství s Ondráškem jsem zjistila později. Tak trochu jako Bridget Jones. Po takovém našem tradičním babinci, kde jsme s Lindou oslavovaly naši budoucí maminku - Moniku. Ráno jsem se probudila s takovým tím pocitem, že tohle je divná kocovina. Výsledek znáte z našich stránek. Naopak tohle těhotenství jsem zjistila už 4 dny před, vtipně v den, kdy jsem dělala on-line rozhovor pro Maminka.cz - Maminka roku:) A od té chvíle to šlo z kopce. Prakticky od chvíle, kdy jsme se vrátili z Aljašky, jsem se bála vzdálit od naší koupelny. Hrozný, hrozný, hrozný. Všechno mi smrdělo, manžel nesměl nosit žádnou voňavku, moje oblíbené kafe jsem nemohla ani vidět! Jediné, co jsem mohla sníst, byla kuřecí prsa a kaše. Snaha být cukrfree mi moc nešla. V tomhle období jsem jedla jen sušenky bez chuti a blbou kaši. Ale všechno zlé je pro něco dobré. Tahle situace mě naučila spoustu triků, jak bojovat s nevolností: 
 
 
  1. Všude mi všichni říkali, ať hodně spím. Kdo má doma další dítě nebo chodí do práce tak ví, že to je občas naprosto nemožné - SCI-FI! Ale večer jsem opravdu chodila brzo spát a když byl Ondráš ve školce, tak jsem si prostě dala 20' a opravdu mi to hrozně pomohlo. 
  2. Co mě šokovalo, tak je to kombinace dvou léků proti nevolnosti: vitamin B6+Unisom, což je prášek na spaní (a ne, nespalo se mi po něm líp, nechápu co to je za prášek), ale opravdu mi to začalo pomáhat! https://en.wikipedia.org/wiki/Doxylamine - V Americe je to něco, co Vám doporučí každý doktor a je to v každých materiálech, které k těhotenské průkazce dostanete. Mám v plánu se svého doktora na alternativu v ČR zeptat. 
  3. Nakrájený a zamrazený banán, který jsem v nouzi cucala a tím si uklidnila žaludek.
  4. Starší pečivo s šunkou a kyselou okurkou. Největší klišé, ale fungovalo to na mně.
  5. Perlivá voda / obyčejná voda s lžičkou jablečného octa, který pomáhá s uklidněním žáhy. Já do toho ještě přimíchala med, pak to bylo lepší.. 
  6. Pytlíček krekrů do každé tašky. A ten je pro vás. Takže občas dojde k takovým momentům, že budete před vaším dítětem tajně jíst, aby vám nesnědlo sušenku poslední záchrany.
  7. Kupte si uzavíratelné pytlíčky a dejte si je do všech tašek. Já vím, tohle nepomáhá s nevolností, ale zachrání vás to v té nejhorší chvíli. Vás, vaši kabelku a lidi, kteří budou kolem. 
  8. Znáte ty tyčinky proti rýmě, ke kterým si čicháte? Kupte si je. Budete za ně moc rády ve chvíli, kdy pojedete MHD a někdo nebo něco vám nebude vonět. 
  9. Zázvor. Já upřímně nemůžu slovu zázvor už přijít na jméno. Zkusila jsem snad všechno a musím říct, nefunguje to na mě. Ale vám třeba pomohou lízátka nebo cucavé bonbony. Ty mi celkem pomáhají zbavit se takové té pachuti z pálení žáhy. 
  10. Přiznám se, měla jsem problém s naším olejem na strie. Vím, neměla bych to asi říkat, ale nikdy vám nelžeme. A proto díky bohu za sprchový gel bez parfemace a olej do koupele. A krém na strie voní také mnohem míň, takže první trimestr proběhl pouze s pomocí těchto tří produktů. Krém na strie, sprchový gel bez parfemace a olej do koupele. Všechny tři miluju a vy si je zamilujete také! 
  11. Nebojte se poprosit o pomoct a přiznat si, že fakt to nejde. To, že na vás těhotenství není vidět neznamená, že uvnitř tiše neumíráte. ???? 
  12. Zdravý pohyb. Vím, asi se vám nebude chtít… ale procházky nebo plavání, to mi tak moc pomáhá! Cítím se mnohem, MNOHEM líp. Endorfiny mi pomáhají překonat únavu i nevolnost. Dělejte pohyb, který vám vyhovuje a dělá dobře. V těhotenství si ho užijete mnohem víc!
  13. Většina vitamínu pro těhotné mi nedělala dobře. Doktor mi poradil, ať jím ty dětské gumové. Jsou to vitaminy? Jsou! Jen se koukněte, kolik jich brát a samozřejmě, zda nejsou škodlivé v těhotenství. 
  14. Jezte to, na co máte chuť. Vaše tělo ví nejlíp, co mu pomůže. Já se svým tělem hrozně bojovala a snažila se ho přesvědčit o opaku. Tak dlouho jsem nejedla pečivo, že jsem nebyla schopná si zvyknout na představu, že mám jíst chleba. Vyzkoušela jsem i různé cukrfree varianty a prostě ne. Já musela mít ten křupavý, skoro jako z české pekárny. Vyzkoušela jsem všechny možné rady, co jsem četla na internetu, a nakonec mi bylo stejně blbě. Každá jsme jiná a každé těhotenství je unikátní. Takže opravdu poslouchejte své tělo! 
 
Holky, moc doufám, že vám alespoň jedna rada pomůže. Anebo líp. Doufám, že vás žádné nevolnosti nepotkají a vy si budete těhotenství maximálně užívat!! 
Přeci jen... na konci na nás čeká to milované miminko. Ehm. Miminka 
 
Držím vám palce a vy je držte nám, bude to asi ještě jízda!
 
Markéta