Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

3 důvody proč nosit těhotenský pás během cvičení

Představa, že se během těhotenství budete udržovat v kondici, může znít vyčerpávající, že?

Chápeme to. Pohovka vždycky vypadá lákavě! Je však prokázáno, že lehké cvičení může být skvělým lékem na bolesti v těhotenství.
 
Je důležitější než kdy jindy udržovat se aktivní a podporovat své tělo během všech změn, kterými prochází. Nikdy tedy nebyl lepší čas investovat do těhotenského podpůrného pásu na vaše bříško při cvičení.
 
A zde jsou důvody proč...
 
LL_Blog
 
Těhotenské cvičební pásy zmírňují bolesti svalů a kloubů
 
Já vím, to je hudba i pro naše uši!
 
Těhotenský cvičební pás sedí kolem pasu a zapíná se kolem břicha. Jeho úkolem je podpořit vaše svaly středu těla a snížit jeho celkovou zátěž. Stabilita, kterou poskytuje vašemu bříšku, může také zabránit předčasným kontrakcím.
 
Ženy, které nosily Těhotenský podpůrný pás od Lola&Lykke, uvedly, že jim velmi pomohl zmírnit bolesti pánevního pletence, bolesti v dolní části zad a mimo jiné i bolesti dysfunkce symfýzy stydké kosti (SPD) a bolesti SI kloubů.
 
Pás má také teplý/studený gelový sáček, který lze nosit a vložit do kapsy přes spodní část zad pro větší pohodlí. S více než 80ti pětihvězdičkovými recenzemi lze říci, že se může jednat o jeden z nejlepších těhotenských břišních pásů pro běhání a cvičení.
 
Mairead říká: "Nosím ho pravidelně od 17. týdne, kdy se bolesti pánve vrátily s velkou razancí. Skutečně si všímám rozdílu v pohybu následující den, když ho zapomenu nosit. Díky němu jsem mohla s klukama objevovat hory, a přestože jsem v něm nelezla na hory, znamenalo to, že mohu pokračovat v našich běžných každodenních dobrodružstvích. Ve spojení s pravidelnou fyzioterapií je to moje záchrana."
 
Lauren říká: "Vyzkoušela jsem svůj nový podpůrný pás LolaLykke na delších procházkách a byl to sen! Je dodáván s gelovým pytlíčkem, který lze zmrazit nebo zahřát a ulevit tak od bolesti zad. Je to jen další věc, kterou si mohu přidat na seznam věcí, které bych si přála objevit dříve v prvním těhotenství!".
 
Těhotenské běžecké/tréninkové pásy snižují nepohodlí při cvičení
 
Zejména s rostoucím bříškem se zvyšuje zátěž na pánev a spodní část zad. Běh je tréninkem celého těla a představuje pro vaše tělo velkou zátěž, o to větší, když běžíte po tvrdším povrchu (např. chodníku).
 
Z tohoto důvodu vám při cvičení pomůže podpora vašeho bříška pomocí těhotenského podpůrného pásu, protože podpírá vaši dělohu, a proto zmírní veškeré nepohodlí, které při pohybu pociťujete.
 
Ashleigh říká: "Koupila jsem si ho, abych mohla pokračovat v jízdě na horském kole a používání turbo trenažéru. Je to takový rozdíl, cítím oporu pod břichem a kolem zad."
 
Těhotenské podpůrné pásy podporují správné držení těla
 
Je tak snadné se při odpočinku sesunout na židli nebo se hrbit. Ještě snazší je, zvláště když s cvičením začínáte, mít při cvičení nesprávnou formu nebo držení těla.
 
Když při běhání nebo cvičení nosíte podpůrný těhotenský pás, vaše tělo dostává podněty k tomu, aby se samo korigovalo a obnovilo správné držení těla. Těhotenské břišní pásy, jako je například těhotenský podpůrný pás Lola&Lykke, mají na rozdíl od méně složitých břišních pásů dvouvrstvou konstrukci, která je účinnější při zlepšování držení těla a zmírňování těhotenských bolestí. V dalším průběhu těhotenství a po porodu za to poděkujete, protože to jen urychlí vaši rekonvalescenci.
 
LL_Blog2
 
Johanna říká: "Fyzioterapeutkou schválen! Tento těhotenský pás jsem začala nosit na začátku třetího trimestru a jsem za to moc ráda. Jsem na nohou v podstatě celý osmihodinový pracovní den a tento pás mi poskytl potřebnou oporu. Jsem fyzioterapeutka a doporučila bych ho i ostatním nastávajícím maminkám."
 
Vzhledem k hormonu "relaxinu", který vaše tělo během těhotenství produkuje, může dojít k oslabení svalů a hrozí vyšší riziko, že si při cvičení způsobíte zranění. Těhotné ženy mají tendenci zaujímat takový postoj "nakloněné dozadu", aby mohly vyvážit váhu navíc, kterou nesou vepředu! Tím, že podpoříte své svaly středu těla pomocí těhotenského pásu, dáváte si nejlepší šanci pokračovat ve cvičení bezpečně a s menším nepohodlím.
 
Závěr
 
Cvičení v těhotenství má několik výhod a díky našemu designu od odborníků vám ho těhotenské podpůrné pásy na břicho jen usnadní!
 
S každým novým cvičením se musíte poradit se svým lékařem nebo lékařkou, než začnete s něčím novým nebo než začnete nosit těhotenský pás při cvičení, a to pro případ, že by existovaly skryté zdravotní důvody, kvůli kterým byste neměla cvičit.