Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

7 DETOXIKAČNÍCH TIPŮ PRO ZDRAVĚJŠÍ PLEŤ

Na začátku jara nemůžete otočit stránku časopisu nebo otevřít wellness magazín, aniž byste narazili na článek o detoxikaci. A je to pochopitelné. Sezóna večírků je za námi a všeobecné přejídání, nedostatek pohybu a spánku způsobily, že se většina z nás cítí ospale a méně než zdravě. Vaše kůže je váš největší orgán, takže pravděpodobně také vykazuje vážné známky únavy uprostřed zimy. Pozdní večery, koktejly, sváteční sladkosti, těžké líčení na večírcích a chladné počasí mohou způsobit, že pleť bude dehydratovaná, mdlá a náchylná k zánětům. Je ale skutečně možné pleť "detoxikovat"? Jaké jsou nejlepší způsoby, jak zbavit pleť toxinů a získat zpět zdravý, přirozený lesk?
 
V tomto článku vyvrátíme některé z nejčastějších detoxikačních mýtů a uvedeme 7 vědecky podložených detoxikačních tipů pro zdravější pleť:
  1. Podpořte vlastní detoxikační orgány svého těla.
  2. Zdvojnásobte důraz na čištění.
  3. Udržujte své póry neucpané pomocí peelingu - ale nepřehánějte to!
  4. Zařaďte do své péče o pleť hydratační jílovou masku.
  5. Chraňte svou pleť před toxiny z okolního prostředí a UV zářením.
  6. "Detoxikujte" produkty péče o pleť.
  7. Upřednostněte spánek.
CO VLASTNĚ ZNAMENÁ "DETOXIKACE"?
 
Detoxikace znamená odstranění toxinů z těla. Toxiny se do těla dostávají prostřednictvím jídla, nápojů, léků, vzduchu, který dýcháme, oblečení, které nosíme, a všech dalších látek, kterým vystavujeme své tělo (čisticí prostředky, cigaretový kouř, make-up, přípravky pro péči o pleť a vlasy atd.). Pokud jste zdraví, vaše tělo má úžasnou schopnost zbavovat se toxinů. K tomu slouží hlavní detoxikační orgány těla - ledviny, játra, plíce a střeva.
 
JE MOŽNÉ DETOXIKOVAT PLEŤ?
 
Toxiny nemohou opustit vaše tělo přes kůži nebo póry - to je fyziologicky nemožné. Pocením se sice odstraňuje voda a stopové množství minerálů, kyseliny mléčné a močoviny prostřednictvím kůže, ale neodstraňují se při něm jiné nečistoty nebo škodlivé látky. "Toxiny z těla vypotit nelze," říká lékař rodinného lékařství UAMS Dr. Charles Smith. "Toxiny, jako je rtuť, alkohol a většina léků, jsou vyloučeny játry, střevy nebo ledvinami."
 
Můžete však přijmout změny životního stylu, které pomohou tělu zbavit se toxinů, což pomůže i při detoxikaci vaší pleti. A správná péče o pleť odstraní z povrchu pokožky nečistoty, špínu a odumřelé kožní buňky, pomůže udržet póry neucpané a ochrání vaši pleť před toxiny.
 
MŮŽE DETOXIKACE POMOCI PŘI AKNÉ?
 
Opět prozkoumejme fakta, místo abychom uvěřili marketingovému humbuku. Akné není způsobeno toxiny. Akné vzniká, když se póry v kůži ucpou odumřelými kožními buňkami, vlasy nebo kožním mazem (mastná látka produkovaná kůží). Za normálních okolností neškodné bakterie, které žijí na povrchu kůže, se v těchto ucpaných pórech mohou snadno množit a způsobit zánět, který pak může vést ke vzniku papul, pustul, uzlíků nebo cyst.
 
Vzhledem k tomu, že klíčovou roli při vzniku nadměrné produkce kožního mazu hrají hormony, nelze akné předcházet ani ho léčit pouze detoxikací organismu. Toxiny však zvyšují zánět v těle, takže konzumace čistých, protizánětlivých potravin, pití velkého množství tekutin a dodržování šetrné, ale pravidelné péče o pleť může pomoci pleti bojovat proti zánětu.
 
Používání správných produktů péče o pleť může také pomoci udržet póry neucpané, což zase může pomoci předcházet vzniku pupínků. Například pravidelné používání jemného exfoliačního tonika s obsahem ovocných kyselin nebo neabrazivního fyzikálního peelingu odstraní odumřelé kožní buňky z povrchu pokožky a zabrání tomu, aby způsobovaly ucpávání pórů.
7 DETOXIKAČNÍCH TIPŮ PRO ZDRAVĚJŠÍ PLEŤ_1_1
 
JAKÉ JSOU NEJLEPŠÍ DETOXIKAČNÍ TIPY PRO ZDRAVĚJŠÍ PLEŤ?
 
1. PODPOŘTE VLASTNÍ DETOXIKAČNÍ ORGÁNY SVÉHO TĚLA
 
Pokud vaše játra, ledviny a tlusté střevo fungují správně, odstraňují z těla toxiny, včetně vaší pokožky. Podpora správného fungování těchto orgánů je tedy zdaleka nejlepší způsob, jak udržet vaši pleť bez toxinů a zánětů.
 
"Vaše játra odstraňují všechny toxiny, odstraňují z těla léky a metabolizují veškerou potravu," říká Dr. Alqahtani, ředitel klinického výzkumu jater pro Johns Hopkins Medicine. K detoxikaci jater nemusíte absolvovat drahou očistu zelenými šťávami. Ve skutečnosti neexistují žádné skutečné vědecké důkazy o tom, že by očisty pomáhaly "detoxikovat" tělo. Mnohem účinnějším způsobem, jak pomoci játrům optimálně fungovat a následně odstranit toxiny z těla, je přijetí zdravější stravy a obecně čistšího životního stylu.
 
Snížení příjmu alkoholu je jedním z nejlepších způsobů, jak udržet játra v optimální funkci. Obvykle to není nejoblíbenější rada, ale dny (nebo týdny!) bez alkoholu, výměna každého druhého nápoje na večírku za sklenici vody a vedení záznamů o konzumaci alkoholu jsou dobrými způsoby, jak zajistit, abyste nadměrně nezatěžovali svá játra. Játra mohou poškodit také pesticidy a další toxiny. Konzumace pouze ekologicky pěstovaných potravin, pečlivé mytí produktů a výměna čisticích prostředků v domácnosti za netoxické jsou způsoby, jak zabránit pronikání toxinů do krevního oběhu. A konečně, pokud se ujistíte, že veškerá péče o pleť, kterou používáte, je vyrobena pouze z čistých, přírodních složek, snížíte množství toxinů, které se dostávají do vašeho těla.
 
Ledviny odstraňují z těla odpadní látky a přebytečné tekutiny močí. Konzumace rozmanité stravy s nízkým obsahem sodíku, cukru a zpracovaných potravin ochrání zdraví ledvin a močových cest. Pití dostatečného množství vody a tekutin (alespoň 8 sklenic denně) je nezbytné pro podporu vašeho celkového zdraví, ale pomáhá také podporovat funkci ledvin. Voda také pomáhá udržovat cévy otevřené, čímž účinně přivádí krev a důležité živiny do ledvin. Pokud dojde k dehydrataci organismu, může to mít negativní vliv na funkci ledvin a může to vést až k jejich poškození.
 
Tlusté střevo odstraňuje vodu, sůl a živiny z přijímané potravy. Zbylý pevný odpad je pak tlustým střevem vyloučen. Tímto procesem se tělo zbavuje zbytků potravy a toxinů. Pomáhá také vašemu tlustému střevu udržovat zdravé bakteriální složení, známé jako váš mikrobiom. "Váš mikrobiom hraje klíčovou roli při ochraně vašeho těla před infekcemi," říká doktor Robert Bresalier, profesor gastroenterologie, hepatologie a výživy na MD Anderson. Může se zdát jako skvělý nápad poskytnout svému tělu malou pomoc při čištění toxinů a odpadních látek pomocí očisty tlustého střeva. Lékařští odborníci se však obecně shodují, že neexistují žádné vědecké důkazy podporující tvrzení, že očista tlustého střeva může pomoci funkci tlustého střeva a detoxikaci organismu. Naopak, očista může narušit přirozenou rovnováhu bakterií v tlustém střevě. Nejlepším způsobem, jak udržet tlusté střevo zdravé, je jíst rostlinnou stravu s vysokým obsahem vlákniny a vyhýbat se červenému masu a zpracovaným potravinám.
 
2. ZDVOJNÁSOBTE POČET ČISTĚNÍ PLETI
 
Dvojí čištění zahrnuje mytí obličeje dvěma různými typy čisticích prostředků. Prvním čisticím prostředkem je obvykle krémový nebo olejový čisticí prostředek a po něm následuje čisticí prostředek na bázi vody. Dvojím čištěním si můžete být jisti, že z pleti odstraníte všechny stopy make-upu, nečistot a znečišťujících látek a také zlepšíte schopnost vstřebávání sér a/nebo krémů, které následně aplikujete.
 
7 DETOXIKAČNÍCH TIPŮ PRO ZDRAVĚJŠÍ PLEŤ_2_1
 
Pro první čištění doporučujeme použít NUORI Protect+ Čistící mléko, které je vhodné pro všechny typy pleti - i pro ty, které nesnášejí olejové čisticí přípravky. Toto mléčné čisticí mléko je určeno k odstranění nečistot na bázi oleje, včetně make-upu, opalovacího krému, kožního mazu a částeček znečištění. Druhé čištění pak probíhá pomocí čisticího přípravku na vodní bázi, který se dokáže skutečně zapracovat do pleti a hlouběji do pórů, čímž odstraní zbývající nečistoty, pot a přebytečný kožní maz. NUORI Vital Čistící pěna je luxusní krémový pěnový čisticí přípravek, který pečlivě čistí pleť, aniž by ji zbavoval přirozených olejů. Má jemné, ale přesto účinné složení, díky kterému je ideální pro každodenní použití. Botanický glycerin pomáhá udržovat přirozenou rovnováhu vlhkosti pleti, zanechává ji hladkou, pružnou a svěží, zatímco fermentovaný enzym z granátového jablka a extrakt z kořene ředkvičky pomáhají odstraňovat odumřelé kožní buňky a poskytují antioxidační ochranu.
 
3. UDRŽUJTE SVÉ PÓRY NEUCPANÉ POMOCÍ PEELINGU - ALE NEPŘEHÁNĚJTE TO!
 
Abyste zabránili ucpávání pórů odumřelými kožními buňkami a přebytečným kožním mazem, měli byste pleť pravidelně peelingovat. Jen se ujistěte, že používáte dostatečně šetrné produkty, které nepoškozují vlastní ochrannou bariéru pokožky a nenarušují její přirozenou hodnotu pH. Existují dva způsoby exfoliace pleti: fyzická exfoliace a chemická exfoliace.
 
Fyzická exfoliace se provádí pomocí peelingu nebo lešticího přípravku, který obsahuje tvrdé částice, které "drhnou" odumřelé kožní buňky. 
 
Chemická exfoliace se provádí pomocí kyselin, jako jsou AHA a BHA, které rozbíjejí vazby mezi odumřelými kožními buňkami a uvolňují je, takže se odlupují. Správně prováděná chemická exfoliace má potenciál snížit matnost pleti (která je způsobena odumřelými kožními buňkami), zlepšit strukturu pleti, udržet čisté póry a zmenšit hyperpigmentaci a tmavé skvrny.
 
Problémem je, že AHA, jako je kyselina glykolová a mléčná, vyžadují buď vysoké koncentrace, nebo velmi nízké hodnoty pH přípravku, aby mohly vykonávat svou činnost. Okamžité výsledky mohou být vzrušující, ale dlouhodobé používání silně kyselých přípravků s nízkými hodnotami pH narušuje vlastní hladinu pH pokožky a může vést k oslabení ochranné bariéry, což vede k náchylnosti pokožky k zánětům.
 
7 DETOXIKAČNÍCH TIPŮ PRO ZDRAVĚJŠÍ PLEŤ_3_1
 
Složení NUORI Jemného rozjasňujícího tonika kombinuje kyselinu laktobionovou s inovativním komplexem vysoce tolerovaných ovocných extraktů s přirozeným obsahem AHA. Tyto přirozeně se vyskytující AHA z ovocných filtrátů stimulují jemnou biologickou exfoliaci, ale také podporují syntézu pro pevnější a hladší pleť.
 
4. ZAŘAĎTE DO SVÉ RUTINY PÉČE O PLEŤ HYDRATAČNÍ JÍLOVOU MASKU
 
Jílové masky jsou skvělým způsobem, jak hloubkově vyčistit póry a předcházet vzniku pupínků. Přírodní jíly absorbují přebytečnou mastnotu a vytahují nečistoty z vnitřku pórů. Bohužel většina jílových masek na trhu může být příliš vysušující. Jak upozorňuje Dr. David Lortscher, dermatolog s certifikací American Board of Dermatology: "U masek, které obsahují vysušující složky, jako je jíl, je sice pravda, že čím "tvrdší" je maska, tím více odumřelých kožních buněk může při odlupování masky odstranit, ale pro některé pleti to může být příliš vysušující." 
 
NUORI Čistící maska účinně čistí a hydratuje pleť. Obsahuje několik hvězdných složek, jako jsou kaolin a bentonitové jíly, které účinně absorbují přebytečnou mastnotu a také odvádějí nečistoty a vnější toxiny, aniž by pleť vysušovaly nebo zanechávaly pocit napjaté pokožky. Obsahuje také přírodní skvalan, bambucké máslo a kyselinu hyaluronovou, které pleť hloubkově hydratují a účinně posilují její bariérovou funkci.
 
5. CHRAŇTE PLEŤ PŘED TOXINY Z OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ A UV ZÁŘENÍM
 
Používání produktů péče o pleť, které obsahují antioxidanty a sluneční filtry, pomůže chránit pleť před potenciálními toxiny životního prostředí, jako je znečištění a UV záření. Mezi antioxidační složky v péči o pleť patří vitamin C, vitamin E, zelený čaj a pycnogenol. Tyto složky pomáhají chránit povrch pokožky před oxidačním poškozením způsobeným volnými radikály a agresory z okolního prostředí, jako je UV záření a znečištění.
 
Kombinace opalovacího krému s antioxidantem je nejlepší způsob, jak zabránit poškození pleti stresory a toxiny z prostředí. Opalovací krém NUORI Minerální ochranný opalovací krém obsahuje čistě přírodní oxid zinečnatý pro širokospektrální ochranu SPF 30 proti UVA i UVB záření. Ten je kombinován s pycnogenolem, výtažkem z francouzské borovice přímořské, který je silným antioxidantem zabraňujícím a působícím proti negativním účinkům fotopoškození, spálení a škodlivinám.
 
6. "DETOXIKUJTE" SVÉ PRODUKTY PÉČE O PLEŤ
 
Mnoho kosmetických přípravků a výrobků osobní péče bohužel stále obsahuje toxické složky, které nebyly zakázány. Proto je na jednotlivých spotřebitelích, aby si udělali průzkum a pochopili, které složky jsou bezpečné a kterým by se měli vyhnout. Organizace Environmental Working Group má pro spotřebitele skvělé zdroje informací o bezpečnosti kosmetických složek.
 
7 DETOXIKAČNÍCH TIPŮ PRO ZDRAVĚJŠÍ PLEŤ_4_1
 
 
Značka NUORI je hrdá na to, že používá pouze čisté přírodní ingredience nejvyšší kvality. Existuje mnoho značek, které se označují za přírodní, ale při bližším zkoumání se ukáže, že jejich složení je přírodní pouze z 80, 90 nebo dokonce 97 %. Důvod, proč jsme tak odhodláni používat pouze přírodní složky, je trojí:
 
  • Za prvé, sloučeniny, které se v přírodě vyskytují organicky (na rozdíl od sloučenin vyrobených člověkem), mají mnohem větší afinitu k naší pokožce. To znamená, že kožní buňky tyto sloučeniny snáze přijímají a využívají.
  • Za druhé, přírodní složky jsou biologicky odbouratelné, což znamená, že neznečišťují naši planetu.
  • Za třetí, přírodní složky jsou mnohem čistší a přirozeně obnovitelnou alternativou složek vyráběných z petrochemických surovin. Mnoho spotřebitelů si ani neuvědomuje, že běžně používané složky péče o pleť, jako je minerální olej, vazelína, parafín, PEG, MEA, DEA a TEA, jsou všechny získávány z ropy, což je neobnovitelný zdroj, u něhož existují obavy z vysoké toxicity.
 
7. UPŘEDNOSTNĚTE SPÁNEK
 
Přibývá vědeckých důkazů, že spánek pomáhá mozku a celému tělu vyplavovat toxické molekuly. Během spánku se zvyšuje průtok naší krve, což zlepšuje transport kyslíku a živin do buněk, což následně vede k růstu nových zdravých tkání. Proto naše tělo během spánku opravuje poškození tkání ve svalech, orgánech a kůži. Alespoň 7-8 hodin kvalitního spánku přispěje k dobře fungujícímu imunitnímu systému a pročištěnému tělu i mysli.
 
7 DETOXIKAČNÍCH TIPŮ PRO ZDRAVĚJŠÍ PLEŤ_5_1
 
Proto je také tak důležitá noční péče o pleť. Když si na spaní vezmete hydratační a zklidňující masku, minimalizujete noční ztrátu vlhkosti pleti.  NUORI Hloubkově hydratační maska je vysoce koncentrovaná, ale zároveň lehká hydratační maska, která se aplikuje na noc pro posílení bariérové funkce pleti a pro lepší zadržování a ochranu vlhkosti.