Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Kokoso baby - rady k používání

kokosový olej kokoso baby
 Konzistence  
 
Protože je kokosový olej zcela přírodní, liší se od ostatních produktů péče o pleť. Při pokojové teplotě je to pevný, čistě bílý olej s voskovou strukturou, který se v teple vašich rukou rozpustí na hedvábně hladký tekutý olej, připravený k aplikaci na jemnou pokožku vašeho dítěte. Protože je tuhý, budete muset použít čistou čajovou lžičku, špachtli nebo prsty, abyste nabrali malé množství oleje, a nezapomeňte, že trocha oleje se hodí na velkou plochu.
 
Testování nátěrem 
 
Všechny výrobky Kokoso Baby® byly dermatologicky testovány a získaly certifikát bezpečnosti pro novorozence, citlivou pokožku a pokožku náchylnou k ekzémům, jsou šetrné k pokožce a šetrné k pokožce. Samozřejmě, stejně jako u všech přírodních produktů, doporučujeme provést náplasťový test na malé ploše pokožky vašeho děťátka, pokud naše produkty používáte poprvé. Jednoduše naneste malé množství výrobku na vnitřní stranu předloktí a nechte působit 24 hodin, abyste zjistili, zda pokožka reaguje. Pokud se objeví zarudnutí nebo podráždění, přestaňte výrobek používat.
 
Bod tání 
 
Nezapomeňte! Kokosový olej se při teplotách nad 24 °C mění na kapalinu (což u nás není častý problém), takže v létě dávejte pozor při otevírání víka, abyste zabránili rozlití. Bez ohledu na konzistenci a bez ohledu na to, kolikrát se rozpustí a obnoví, si stále zachovává všechny své kouzelné hydratační vlastnosti.
 
Skladování 
 
Skladujte svůj kelímek s přírodní dobrotou mimo dosah přímého slunečního světla a mimo dosah horkých radiátorů. Pokud v létě raději používáte náš kokosový olej v tuhém stavu, docela dobře se uchovává v lednici. (Nejlepší tip. Kokoso dělá zázraky jako přírodní zklidňující krém po opalování, když se aplikuje přímo z chladničky!)
 
kokosový olej kokoso baby 1
Bez vůně nebo s jemnou vůní? 
 
Všechny naše výrobky jsou bezpečné pro použití od narození, ale chápeme, že novorozenecká pokožka je snadno podrážděná a měla by být jemně ošetřována, jak vaše děťátko roste. Naše mimořádně jemné výrobky bez vůně jsou speciálně vyvinuty pro péči o novorozence a osoby se zvláště citlivou pokožkou. Až bude mít pokožka vašeho děťátka nějaký čas na to, aby zesílila a vyzrála, můžete začít zavádět přírodní vůni do jeho koupele a péče o pokožku. K tomu slouží naše mimořádně jemné 100% přírodní produkty s kokosem a organickou levandulí bez alergenů.
 
Alergie na kokos 
 
Ačkoli jsou alergie na kokos vzácné, vždy doporučujeme při prvním použití naše výrobky otestovat pro případ reakce. Kokos je ve skutečnosti klasifikován jako ovoce, nikoliv jako rostlinný ořech. Je to zcela jiná rostlina než arašídy nebo stromové ořechy a většina lidí, kteří mají alergii na stromové ořechy, může kokos bez obav konzumovat. Přítomnost písmen "ořech" neznamená, že kokosový "ořech" vyvolá alergickou reakci u lidí alergických na arašídy nebo stromové ořechy. Relativní četnost alergie na arašídy a stromové ořechy (relativně častá) ve srovnání s alergiemi na kokos (velmi vzácná) by naznačovala, že riziko alergie na kokos u jedince, o kterém je známo, že je alergický na arašídy nebo stromové ořechy, je velmi nízké, a to natolik, že testování alergie na kokos není považováno za rutinní.