Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

7 nejčastějších chyb v péči o pleť a jak je napravit

1. ŠPATNÉ ČIŠTĚNÍ
 
PŘEČIŠTĚNÍ
 
Vaše pleť se zhoršuje, praská nebo se nadměrně mastí, takže horečně používáte všechny čisticí prostředky a peelingy, které máte v koupelně. V této situaci byste se měli vrátit zpátky; nadměrné čištění pleť pravděpodobně ještě více podráždí. Používejte jemný čisticí prostředek, který nezbavuje pleť přirozených olejů, ráno a večer po dobu alespoň jednoho týdne a nechte pleť znovu nabýt rovnováhy.
 
Nuori Vital Čistící pěna obsahuje přírodní ovocné enzymy, které jemně odlupují odumřelé kožní buňky, extrakt z ovesných jader a betain, který bojuje proti zarudnutí a podráždění, a rostlinný glycerin, který udržuje přirozenou rovnováhu vlhkosti pokožky. Zažijte hloubkové čištění, které zanechá vaši pleť hladkou, pružnou a svěží.
 
MÁLO ČIŠTĚNÍ
 
Když používáte krémy a séra s výživnými a aktivními složkami, chcete těmto vzácným produktům poskytnout optimální podmínky pro jejich působení. To znamená, že každý večer pleť vyčistěte, abyste odstranili make-up, nečistoty a znečištění. Také ráno rychlé opláchnutí jemným čisticím přípravkem zbaví vaši tvář potu a připraví ji na příjem následných produktů péče o pleť.
 
 
Vital čistící pěnaAGRESIVNÍ PEELING PLETI
 
Nadměrné drhnutí drsnými exfoliačními částicemi může být účinné, ale může mít za následek mikrotrhlinky, které vedou k poškození kožní bariéry, podráždění a urychlení stárnutí. Zvažte jemnější alternativu, zejména pokud bojujete s ekzémy, růžovkou nebo citlivou pokožkou. Vyberte si exfoliátor, který vám umožní přizpůsobit množství drhnoucích částic vašim potřebám a který nepoškozuje pokožku.
 
NIKDY NEPOUŽÍVÁTE PEELING
 
Bojíte se, že budete na svou citlivou pleť příliš drsní? Pokožka potřebuje exfoliaci, aby vypadala a cítila se co nejlépe. Jemné odlupování horní vrstvy odumřelých kožních buněk, pomáhá krémům a dalším ošetřením správně se vstřebat. Pokud je vaše pleť citlivá, je optimální provádět peeling jednou týdně. Jemný peeling umožňuje mnohem snadněji hydratovat citlivou a žíznivou pleť a zanechat ji jemnější a pružnější.
  
2. POUŽITÍ PŘÍLIŠ VELKÉHO NEBO MALÉHO MNOŽSTVÍ PRODUKTU
 
Někdy více neznamená lépe a příliš málo nestačí. Kolik produktů byste měli používat? Produkty péče o pleť jsou drahé, jak tedy optimalizovat množství, které používáte, aby nic nepřišlo nazmar?
 
Přípravky jsou navrženy s určitým množstvím na jedno použití, takže to chcete mít správně:
 
Dávka o velikosti rýže nebo 1 pumpičku: Oční krém.
Dávka o velikosti hrášku nebo 1-2 pumpičky: Sérum na obličej, pleťový krém, pleťové mléko.
Dávka velikosti hroznového vína nebo 2-3 pumpičky: Čisticí prostředek, peeling, mlha, pleťová maska a krém na ruce.
 
Nezapomeňte, že použití hydratační mlhy nebo esence po čištění pleti těsně před nanesením séra nebo krému zlepšuje vstřebávání a účinnost produktu.

 

3. NEPOUŽÍVÁNÍ OPALOVACÍHO KRÉMU KAŽDÝ DENMineral_Defence_Sunscreen_480x480

Z hlediska ochrany pokožky před předčasným stárnutím je každodenní používání opalovacího krému tím nejúčinnějším nástrojem, který máte k dispozici.

Opalovací krém Mineral Defence s ochranným faktorem SPF* 30 blokuje téměř všechny paprsky UVA a B, působí okamžitě a nezpůsobuje vyrážky, proto jej zařaďte do své rutiny péče o pleť a vytvořte si zvyk nanášet vrstvu opalovacího krému vždy, než vyjdete ven. V prodeji na Made for Moms od jara 2023.

Nespoléhejte se pouze na SPF v make-upu - i když poskytuje určitou ochranu před UV zářením, neposkytne vaší pleti takovou ochranu jako správný opalovací krém. Abyste dosáhli inzerovaného SPF na make-upu, budete muset nanést velmi silnou vrstvu make-upu.

Zvykněte si zařadit opalovací krém do své ranní rutiny pro dlouhodobě zdravý a mladistvý vzhled pleti.

4. TAHÁNÍ ZA OČNÍ OKOLÍ

K pokožce kolem očí se chovejte VŽDY JEMNĚ.

Všimli jste si, že pokožka kolem očí je místem, kde se projevují nejčasnější známky předčasného stárnutí? Pokožka kolem očí je tenká a chybí jí tukové žlázy, takže nemá stejnou ochrannou bariéru jako zbytek naší pokožky. Proto se zde vrásky objevují jako první. Tato tenká kůže také umožňuje, aby se snadno projevily otoky, váčky a tmavé kruhy.

Oblast kolem očí je také během dne velmi namáhána; oči jsou v neustálém pohybu, od mrkání přes mhouření až po vyjadřování emocí. To způsobuje rychlejší stárnutí pokožky kolem očí.

Nikdy však není pozdě věnovat očnímu okolí trochu jemné péče. Tenkou a jemnou pokožku nikdy netahejte a neškrábejte, protože to může přispět k ještě většímu vzniku jemných vrásek a ochabnutí.

Zde je několik tipů:

  • Odstraňování make-upu. Namočte vatový tampon do odličovače očí, zavřete oko a nechte ho 30 sekund působit na víčku. Tím změkčíte řasenku a začnete rozpouštět oční stíny a linky, což vám usnadní jemné setření make-upu. Poté vatový tamponek jemně přitlačte a pomalu stírejte pohybem směrem dolů a ven a opakujte, dokud nebude líčení zcela odstraněno.
  • Nanášení produktů. Naneste produkt na malíček nebo prsteníček. Jsou to dva nejslabší prsty našich rukou a zabrání přílišné síle. Téměř bez tlaku nanášejte produkt na pleť a kroužte kolem očí. Postup opakujte, dokud se výrobek zcela nevstřebá do pokožky. Nikdy netřete.
  • Masáž očí. Dopřejte svým očím extra péči v podobě jemné masáže očí Shiatsu, rychlé procedury, kterou zvládnete za méně než minutu a která pomáhá lepší cirkulaci krve a lymfatických tekutin. Je to rychlá procedura využívající tlakové body, která urychluje metabolismus pokožky a podporuje přirozený proces omlazování - najděte si ji na internetu, nebudete litovat!

5. NEPOUŽITÍ HYDRATAČNÍ PÉČE BEZPROSTŘEDNĚ PO ČIŠTĚNÍ PLETI

Ať už si myjete obličej ve sprše nebo u umyvadla, možná znáte pocit suché a svědící pokožky po čištění. Horká voda a drsné čisticí prostředky mohou tento pocit ještě zhoršit, ale je přirozené, že po sprchování nebo čištění pleti pociťujete suchost. Čištění horkou vodou může vést k nadměrně suché pokožce, podráždění a svědění.

Zde přichází na řadu načasování hydratace po sprchování. Když zapomenete na okamžitou hydrataci, zvýšíte náchylnost pokožky k dalšímu vysušování a dehydrataci. Pokožka se také může po sprchování cítit nepříjemně napjatá, což může vést k dalšímu podráždění. Hydratace ihned po očištění zabraňuje dalšímu poškození, vysušení, podráždění a svědění.

Zkuste si obličej a tělo umýt vlažnou vodou a poté ihned doplnit vlhkost. Americká akademie dermatologů doporučuje hydrataci ihned po osprchování nebo umytí obličeje. Zdůrazňují, že je důležité nanést na obličej a tělo krém, který zachytí vlhkost v pokožce.

6. ZAPOMÍNÁNÍ NA KRK

HYDRATAČNÍ MASKAJednou z nejčastějších chyb v péči o pleť je ignorování krku! Věnujte pokožce krku a dekoltu stejnou péči jako obličeji.

I krku a dekoltu prospívá peeling, hydratace a ochrana před slunečním zářením. Neignorujte tuto oblast - pokožka na krku je tenká, a proto se na ní pravděpodobně projeví poškození sluncem nebo známky stárnutí dříve než na obličeji.

Občas pokožku krku a dekoltu hýčkejte výživnou maskou pro hloubkovou hydrataci a nikdy nezapomínejte na opalovací krém.

Nuori Hloubkově hydratační maska je okamžitý hydratační booster, který snadno použijete jako 15minutové oživení pleti nebo jako noční kúru. Pokožka na krku se okamžitě zlepší díky intenzivní dávce skvalanu, kyseliny hyaluronové a betainu - zlepší se hydratace a pružnost pleti.

7. NEZNALOST, CO SI DÁVÁTE NA KŮŽI

Dosáhnout skvělé pleti bude obtížné, pokud se nebudete vzdělávat v tom, co na ni dáváte. Pokožka je největším orgánem v lidském těle, proto je dobrou investicí začít studovat seznamy složek výrobků péče o pleť, které používáte, a porozumět jim.

Používání přírodních kosmetických produktů je nejbezpečnější cestou. Přírodní složky často poskytují lepší výsledky než jejich syntetické protějšky, protože molekulární struktury mají blíže ke zdravé pokožce.

Pokud používáte konvenční kosmetické přípravky s vysokými dávkami syntetických konzervačních látek, vonných látek a dalších přísad, riskujete poškození kožní mikroflóry. To může následně narušit bariérovou funkci pokožky, což může vést k vyrážkám a předčasnému stárnutí.

Mějte také na paměti, že čím delší je doba trvanlivosti výrobku, tím více přísad a konzervačních látek obsahuje, takže zbývá méně místa pro složky, které pleti skutečně prospívají. Chcete-li maximalizovat účinnost a čistotu péče o pleť, hledejte výrobky, které jsou čerstvě smíchané v malých šaržích.