Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Akupunktura

Nedávno jsem dospěla do stádia, kdy jsem si řekla, že se vlastně necítím úplně dobře. Připadám si vyčerpaně, furt jsem hrozně podrážděná. Když na to někdo něco řekne, tak jsem naštvaná, když si nikdo nevšimne, že jsem v nepohodě, jsem naštvaná. Taková emoční horská dráha.
Co jsme v Americe, tak jsme najeli na systém, že se pořád něco děje. Neumíme odpočívat a pak se divíme, že když už odpočívat chceme, tak nám to Ondrášek nedovolí, protože my jsme přeci neustále v akci a pohybu.
Začala jsem přemýšlet, jak si zlepšit náladu, jak zase vnímat věci pozitivněji a nebýt furt tak utahaná a vynervená. Tak jsem si řekla, že než do sebe cpát léky na předpis, tak zkusím vymyslet něco jiného. Něco nového… ale co to má být? Řekla jsem o tom své kamarádce a ta mě překvapila tím, že už nějakou dobu chodí na Akupunkturu. A ne ledajakou. Pro ženy. Hrozně mě to zaujalo! Vždycky jsem to chtěla vyzkoušet! Tak jsem se rozhodla, že tomu dám šanci a objednala se.

Od té doby, co jsem byla těhotná jsem se začala víc zamýšlet nad tím, co si dovolím pustit do těla. Nechtěla jsem nijak ohrozit miminko, které mi rostlo pod srdcem a poté, co se narodil Ondrášek jsem zase nechtěla, abych ho při kojení nacpávala něčím špatným. A naštěstí mi tenhle pocit, být opatrná k tomu, co mému tělu dávám, se mne drží i dodnes. Více jak rok od ukončení kojení. A nesouvisí to jen se stravou, ale také s produkty, které používám. Vlastně díky tomu jsem začala používat kosmetiku Bloom and Blossom :))

A teď k samotné akupunktuře - co to je?

Akupunktura je součástí tradiční čínské medicíny, spolu s fytoterapií (léčbou bylinami) a energetickým cvičením (Čchi- kung). První zmínky jsou staré téměř 5000 let. Vzhledem k velmi dlouhé době, po kterou se tradiční čínská medicína vyvíjela, je velmi propracovaná.

Dle tradiční čínské medicíny proudí v organismu energie Čchi v mnoha drahách na povrchu i v hloubce těla. Spojení s povrchem je přes akupunkturní body, kterých bylo postupně popsáno téměř 1000. Při přerušení toku energie čchi dochází k různým onemocněním.
Akupunkturou se upravuje tok energie v akupunkturních drahách. Akupunktura je regulační léčba, která napomáhá nastartovat přirozené procesy organismu.

V České republice mohou akupunkturu provádět lékaři, kteří získali specializaci v některém z klinických oborů včetně oboru všeobecného lékařství a absolvovali zvláštní přípravu organizovanou dříve ILF nyní IPVZ Praha, IDVPZ Brno, VLA Hradec Králové, popř. zdravotnickou organizací pověřenou k tomu Ministerstvem zdravotnictví.
(převzato z https://akupunktura.zdrave.cz/co-nas-ceka-na-akupunkture/)

Jak to probíhá?
Celý proces je jedna velká relaxace. Můj akupunkturista má vystudovanou vysokou školu přímo na čínskou medicínu. Kromě akupunktury vystudoval další obory a to gynekologii a porodnictví. Celkově moc dobře ví, co se děje v ženském těle. Je to příprava na těhotenství, období po porodu, hormonální změny, přechod či jen naše typická ženská vyčerpanost, protože zvládáme 1 000 000 věcí najednou.
První návštěva byla na 1,5hod. Prvních 30 min jsme si povídali o tom, co se bude dít. Ptal se mne na věci týkající se mého zdraví, životního stylu a co mě k němu přivádí. Občas byly otázky až moc detailní, ale nijak nepříjemné. Cílem bylo poznat, co přesně bude pro mne nejvhodnější.
Myslela jsem, že akupunktura je jako masáž. Že budu ležet pod ručníkem a pak do mě někdo rovnou zapíchá desítky jehel. Kdepak…

Při akupunktuře jsem oblečená, jen si musím vzít tričko s krátkým rukávem, musím si sundat ponožky a nesmím mít šaty.

Pokud máte strach z jehel, nemusíte. Já při pohledu na jehlu okamžitě začínám panikařit a můj tlak vystřelí do oblak. Jehly na akupunkturu jsou tak tenké, že většinou ani necítíte, že už je máte v sobě.

Bolí to?
NE! Jak jsem již napsala, u většiny ani nepoznám, že už je mám v sobě. Ale vždy se najde jedna nebo dvě, které chvíli tlačí. Je to jako kdyby to trošku pálilo. Ale opravdu, nijak to nebolí!

Bylo mi řečeno, že ty, které cítím, tak tam se něco děje. Většinou mě tlačí ty na rukou. V těhotenství jsem trpěla na zadržování vody, což způsobilo hodně nepříjemné a bolestivé karpální tunely. Konec těhotenství jsem pak nosila dlahy, abych náhodou s rukama moc nehýbala. Byla to šílená bolest… a díky tomu se cit v konečcích dvou prstů na nějakou dobu úplně vytratil. A právě tohle by mohlo být důvodem, proč právě jehly na těchto místech vytvářejí takový tlak. Moc dobře vím, že tam není úplně vše v pořádku…

Dále mám jehly na místech jako jsou kotníky, podbřišek, uši, temeno a čelo.

Celá aplikace jehel je na pár minut. Co se děje pak? Skoro netuším. Mám do pár minut naprosto vypnuto a spím. Je to nejlepší spánek z celého týdne. Nepřeháním. Za zvuků uklidňující hudby a s vědomím, že “můžu”, že mám možnost si takhle polebedit, se strašně rychle a dobře usíná. Nebo je to tím, že mě uspí působení jehel? Možná..

Cítím se jinak?
Cítím se líp. To 100%. Nevím, zda je to jen pouze díky akupunktuře nebo celý ten proces, kdy se sebou něco vědomě dělám mi pomáhá se cítit líp. V dny, kdy chodím na akupunkturu jsem pak mnohem odhodlanější, veselejší, mám jiný pohled na věci a na vše co dělám… Tak nějak se moje nálada zase vrátila do normálního stavu. Nechci tvrdit, že je to 100% díky akupunktuře, ale za posledních pár týdnů, kdy se jí věnuji jsem vážně klidnější, trpělivější, veselejší a celkově se méně stresuji.

Doporučila bych to?
Ano, pokud nečekáte, že se hned po prvním sezení všechno vyřeší. Je to proces, kdy se doporučuje minimálně 6 sezení. Ale jsem si jistá, že už po první návštěvě půjdete domů odpočatí a budete mít lepší náladu.

Co vy? Vyzkoušíte to také? 

Mějte se hezky a hlavně dělejte hlavně to, co VÁM je příjemné!