Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Bleskové nudle s arašídovou omáčkou by Tereza Havlínová

Bleskové nudle s arašídovou omáčkou. Nejoblíbenější oběd za poslední měsíce. Tohle je přesně ten rychlo recept, který máte na stole za sotva 15 minut.

Mražené zelenině není třeba se vyhýbat, zvlášť v měsících mimo sezónu. Po stránce živin to není nic "podřadného" a hodí se ji mít v mrazáku jako rychlou záchranu. Nejednou to oceníte.

Nudle můžete střídat podle libosti a aktuální vybavenosti spíže. Ať už to budou rýžové, pšeničné nebo pohankové soba.

Jste čerstvou maminkou a obáváte se použitých arašídů? Aktuální doporučení nutričních terapeutů zní tak, že alergenům (ani např. nadýmavým potravinám) není třeba se vyhýbat preventivně. Zbytečné zákazy by mohly vést k jídelníčku, který bude chudý na živiny i potřebnout energii. 

Na 2 porce budete potřebovat

  • oblíbené nudle (porci si určete podle sebe, svého apetitu a aktuálních cílů, pohybovat se může od 60 do 80 g, ale klidně i více)
  • mraženou směs asijské zeleniny
  • 2 kuřecí prsa
  • 4 lžíce arašídového másla (výborně ale chutná i mandlové nebo kešu máslo)
  • 4 lžíce sójovky
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 4 lžíce javorového sirupu nebo 4 datle bez pecky
  • na ozdobu: čerstvý koriandr, nasekané arašídy, nasekaná jarní cibulka

Postup

Nejprve si připravte omáčku. Jednoduše rozmixujte arašídové máslo, sójovku, rýžový ocet a javorový sirup nebo datle. S použitím javorového sirupu bude omáčka řidší, s datlemi hustější. Rozmixujte do hladka.

Dejte vařit nudle podle návodu na obalu. Hodí se klasické pšeničné, soba, rýžové i udon. Co je zrovna po ruce. Fungují všechny varianty, jen je potřeba myslet na to, že odlišně "sají" omáčku.

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky a osolte. Na kapce oleje orestujte. Přidejte povolenou směs zeleniny a prohřejte.

Nudle slijte, přidejte na pánev a přilijte i omáčku. Společně prohřejte.

Podávejte s čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a nasekanými arašídy.

Dobrou chuť!

Bleskové nudle s arašídovou omáčkou by Tereza Havlínová

Autorka receptu: Tereza Havlínová (expertka na výživu a nutriční specialistka).