Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Teriyaki losos by Terka Havlínová

Teriyaki losos s jasmínovou rýží, brokolicí, kapustičkami a edamame v páře. Navrchu jarní cibulka, nasekané arašídy a zálivka ze sójovky a medu.  

Suverénně nejoblíbenější jídlo posledních dnů nebo spíše týdnů. Už ani nevím, kolikrát jsem ho otočila a taky že ještě otočím. Jednoduché, vyvážené a barevné.

Teriyaki loso by Terka Havlínová_2_1Suroviny na 2 porce

  • 2 filety z lososa
  • 4 lžíce teriyaki omáčky
  • sůl
  • brokolice, kapustičky, edamame fazolky
  • jasmínová rýže
  • k servírování: světlá sójová omáčka, med, nasekané arašídy, koriandr, jarní cibulka

Postup

Filet lososa osolte a na pár hodin naložte do teriyaki omáčky. Dejte v uzavřené krabičce odpočinout do lednice.

Teriyaki omáčku určitě můžete vyrobit doma. Nebo šetřete energii a čas a použijte kupovanou. Já ráda používám tu z Marks&Spencer.

Lososa pak připravte v horkovzdušné fritéze - 180 stupňů/10 minut. Pod něj pečící papír, aby se nepřilepila kůže. To čistit nechcete. Nicméně půjde bez problémů udělat i v troubě.

V mezičase si připravte jasmínovou rýži, na páře pak brokolici, edamame a kapustičky.

Na zálivku vymíchejte trochu světlé sójové omáčky a tekutého medu. Zakápněte, přidejte cibulku, arašídy a hotovo. 

Pokud máte rádi pálivé, můžete doplnit kimči.

Autorka receptu: Tereza Havlínová (expertka na výživu a nutriční specialistka).