Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak na mateřské neztratit sama sebe by @countryside_mum

Otázka, kterou si nejednou položila snad každá máma! Jistě není jednotná odpověď nebo univerzální plán. Ale i tak se vám pokusím dát pár tipů! 

Samozřejmě, že jsme každá jiná, máme všechny naprosto odlišné děti a taky úplně jiné možnosti. Ale i tak ty malé drobnosti, které vždy pomohly mně zvládne jistě každá z vás. 
 
Z čistou hlavou jde vše líp!!
To je veliká pravda. A tak, je skvělé si vyrazit ven na čerstvý vzduch! Procházka, kolo, běh! Stačí půl hodina, 15 minut. Ale určitě se po nadechnutí červeného vzduchu budete cítit líp a získáte opět ten potřebný nadhled! 
 
Já jsem JÁ!
Snaha být jako ostatní. Mít uklizeno jako sousedka. Mít pořád umytou hlavu jako ta holka z instáče! Nebo začít podnikat jako maminka ze školky! Nic z toho nemusíte. 
Nesnažte se být jako ostatní. Nenechte se zmást načesanýma fotkama. Nevěřte, že musíte být jako ostatní, abyste byla skvělá a vyrovnaná máma!
Jak na mateřské neztratit sama sebe by @countrysidemom_2
Psychohygiena!
Naštěstí žijeme v době, kdy mít svého terapeuta není nic zvláštního. Někdo, kdo vás vyslechne když je třeba, ale i poradí jako odborník! Psychoterapii navíc už dnes muže být i on-line a tak není potřeba tolik volného času. 
 
Nepřestaňte dělat to, co vás baví! 
Tenhle bod je za mě strašně moc důležitý! Uchovejte si svoje návyky, i když bude třeba kompromisů. Neodsunujte vaše potřeby na druhou kolej. Mějte se ráda.
 
A v neposlední řadě, je třeba si občas prostě říct o pomoc. Protože lidé kolem Vás nečtou myšlenky. A když už nemůžete nebo nechcete, dovolte ostatním vám pomoct. 
 
Obě mé holčičky jsou opravdu hodně kontaktní. Nějaké hlídání nebo přespávání u babiček opravdu dlouho nepřipadalo ani v úvahu. Ale i tak jsem si dokázala zachovat čistou hlavu! A pomocí kompromisů si udržet samu sebe a neztratit se v plínkách! :-)
 
Pokud se Vám Terčin článek líbil, doporučujeme ji sledovat na IG, kde sdílí své tipy z mateřství, ale i běžného života.