Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak na suché kartáčování

Suché kartáčování je technika, při které se používá speciální kartáč k masáži pokožky těla.Bylo prokázáno, že každodenní suché kartáčování těla podporuje mikrocirkulaci, stimuluje lymfatický systém a zlepšuje odstraňování toxinů.

Používání suchého kartáče na tělo má kořeny v tradičních medicínách po celém světě, včetně Ayurvedy i tradiční čínské medicíny.

V Ayurvedě se používá jako součást rituálu čištění těla, známého jako Garshana, který se provádí pomocí speciálního kartáče vyrobeného z hedvábí nebo surového hedvábného vlákna.

V tradiční čínské medicíně se používá podobná technika, která se nazývá "Gua Sha", což znamená "škrábnutí masáží". Tato metoda se používá k odstranění stagnace v těle a zlepšení průtoku energie Qi.

V moderní době se suché kartáčování stalo populárním díky svým mnoha prospěšným účinkům na tělo, včetně zlepšení cirkulace, redukce celulitidy, podpory detoxikace a exfoliace pokožky.

Několik hlavních benefitů suchého kartáčování zahrnuje:

  • Odstranění mrtvé kůže a zlepšení vzhledu pokožky: Suché kartáčování pomáhá odstranit odumřelé buňky pokožky a také zlepšit její texturu a vzhled.

  • Podpora cirkulace krve a lymfy: Kartáčování pokožky může stimulovat cirkulaci krve a lymfy, což může pomoci odstranit toxiny z těla.

  • Redukce celulitidy: Suché kartáčování může pomoci s redukcí celulitidy, protože stimuluje cirkulaci krve a lymfy a tím pomáhá odstraňovat toxiny, které mohou přispět k vzniku celulitidy.

  • Uklidňuje pokožku: Suché kartáčování může pomoci uklidnit pokožku a zlepšit její zdraví, protože podporuje výrobu kolagenu a elastinu, což jsou látky, které jsou důležité pro zdraví pokožky.

Jak na suché kartáčování_1

Jak na to?

  1. Vybírejte kvalitní kartáč: Vyberte si kvalitní kartáč s přirozenými štětinami, aby se minimalizovaly dráždivé účinky na pokožku. Kartáčování by nemělo být bolestivé.

  2. Začněte u nohou: Začněte kartáčování u nohou a postupujte směrem nahoru po těle. Držte se stejného směru, aby se podpořila cirkulace krve a lymfy.

  3. Používejte lehký tlak: Používejte lehký tlak, abyste se vyhnuli dráždění pokožky. Pokud se cítíte nepohodlně, používejte méně tlaku nebo měkčí kartáč.

  4. Opakujte každý den: Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje suché kartáčování provádět každý den.

  5. Hydratujte se: Po suchém kartáčování se doporučuje pít hodně vody, aby se udržela hydratace těla a pomohlo se odstranit toxiny z těla.

  6. Vyhýbejte se citlivým oblastem: Vyhněte se citlivým oblastem, jako jsou prsa nebo obličej, a také jakýmkoli ránam, podráždění nebo vyrážkám.

  7. Dopřejte si relaxaci: Suché kartáčování může být relaxační činností, takže si dejte dostatek času na to, abyste se uvolnili a užili si to.

  8. Vyčistěte kartáč: Po každém použití by měl být kartáč vyčištěn a umístěn na suchém místě, aby se minimalizoval růst bakterií a plísní. 

Návod KROK ZA KROKEM 

1. Nohy - kartáčujte pod chodidly dlouhými, rovnými, hladkými a jemnými tahy. Stejné pohyby opakujte na horní části chodidel.

2. Lýtka a holeně - kartáčujte směrem nahoru k srdci, na přední a zadní straně.

3. Stehna - kartáčujte krouživými pohyby směrem nahoru na přední a zadní straně. To pomůže v boji proti celulitidě.

4. Hýždě a boky - kartáčujte směrem nahoru k srdci, na přední a zadní straně. Na přední straně nezapomeňte ukončit tahy u lymfatických uzlin v tříslech.

5. Ruce a paže - stejně jako u nohou začněte od dlaní a hřbetu rukou a postupujte směrem nahoru od dolních končetin k horním.

6. Břicho - kartáčujte půlkruhovými pohyby ve směru hodinových ručiček horní a dolní část břicha.

7. Dolní část zad - kartáčujte směrem nahoru a ven do stran.

8. Krk - kartáčujte od spodní části krku/čelistí směrem k ramenům.

Výše uvedené kroky můžou pomoci udržet vaši pokožku zdravou a krásnou. Pokud se ale objeví jakékoli nepříjemné reakce nebo bolest, přestaňte s kartáčováním a poraďte se s lékařem nebo dermatologem.