Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak na udržení zdravého středu těla během těhotenství

Hlavní funkcí našich břišních svalů je poskytnout oporu bederní páteři a stabilizovat klouby pánve. A teď k tomu přibude miminko a v tu chvíli se věci mohou trochu vyvést z rovnováhy. Rostoucí těhotenské břicho znamená, že se vaše přední svaly natáhnou a vaše pánev se začne naklánět dopředu - čímž se mění vaše schopnost stabilizovat tuto oblast. Vaše bříško roste postupným tempem, se kterým se vaše tělo dokáže vypořádat, ale někdy váš střed těla potřebuje během těhotenství extra podporu.

Během těhotenství je vaše tělo zaplaveno hormonem Relaxin, který umožňuje vašim svalům, aby se mnohem více přizpůsobily prodloužení a protažení. Někdy se břišní svaly během těhotenství rozvolní více, což může vést k nedostatku stability středu těla. To může v pozdějších fázích těhotenství způsobit několik problémů, zejména v době, kdy vám na pánvi sedí dítě a vy potřebujete  kontrolu nad svým tělem více než kdy jindy.  

Tipy pro zdravé těhotenství

1. Poznámka pro nováčky - pokud jste před otěhotněním nebyla aktivní, nezblázněte se najednou! Pokud začínáte s aerobním cvičením, jako je běh, plavání, jízda na kole nebo chůze, držte se cvičení 15 minut, třikrát týdně. Poté postupně zvyšujte alespoň na čtyři 30minutová sezení týdně.

2. Denní dávka - půl hodiny chůze každý den může být pro někoho dost, ale pokud to nezvládáte, pomáhá jakékoli množství každodenního cvičení. Zkuste své aktivity sledovat pomocí jednoduchého sledovače cvičení - budete překvapeni, jak rychle se to všechno sčítá!

3. Zbavte se dehydratace - pijte hodně vody a dalších tekutin.

4. Zůstaňte v pohodě - je důležité, abyste se nepřehřívali, takže se vyhněte namáhavým aktivitám a cvičení v horkém počasí.

5. Řekněte o svém stavu trenérovi - pokud chodíte na cvičení, ujistěte se, že je váš trenér řádně kvalifikovaný a ví, kolik týdnů jste těhotná.

6. Vyhněte se nebezpečí - vyhněte se jakémukoli nebezpečnému cvičení nebo sportu, kde hrozí riziko pádu nebo zasažení jakýmkoliv předmětem.

7. Plavání, chůze a jóga - nejlepší cvičení pro budoucí maminky!

Podpůrné pásy Lola Lykke 

Jak posílit střed těla během těhotenství

Zatímco těhotenství není čas na zavedení nových náročných tréninkových programů, cvičení na posílení středu těla může být velmi vhodné. Jak se vaše svaly natahují, přirozeně se chtějí vypnout, ale pokud je cvičíte, pomáhá to mozku udržet svaly aktivované a pracovat.

Během těhotenství se doporučuje zaměřit se na posilování dolních břišních svalů cvičením, jako je například pánevní náklon. Těhotné ženy by se měly v pozdějších fázích těhotenství vyhýbat cvikům jako jsou sedy-lehy anebo posilování v pozici prkna, protože to je situace, kdy je na svaly vyvíjen už moc velký tlak.

Těhotenství je také vhodná doba k zahájení posilování svalů pánevního dna - známé jako Kegelova metoda. Je také dobré zapracovat na hýžďových svalech během těhotenství, protože hýžďové svaly hrají důležitou roli v podpoře sakroiliakálního kloubu, který bude pracovat nonstop jakmile přijde na svět vaše dítě - pravidelné zvedání a nošení. V tomto případě jsou dřepy s tělesnou hmotností skvělým cvičením. 

Podpůrné pásy v těhotenství

Během těhotenství pociťujeme řadu nepříjemných příznaků, včetně bolesti zad. Použití břišního pásu vám pomůže omezit a dokonce se vyhnout tomuto typu nepohodlí. Díky tomu budete mít větší volnost pokračovat ve svých každodenních činnostech bez nepříjemných pocitů.

Výhody používání břišního pásu během těhotenství:

  • Zmírňuje bolesti horní a dolní části zad - bolest zad je jedním z nejčastějších nepříjemných pocitů během těhotenství. Břišní pás je jednoduché řešení, které vám může pomoci cítit se mnohem lépe.

  • Poskytuje stabilitu míchy a zlepšuje polohu zad - je často těžké udržet si správné držení těla, když se potýkáte s těžkým těhotenským bříškem. Použití břišního pásu zlepší vaše držení těla a udrží vaši páteř ve stabilní poloze i přes změny, které vaše tělo zažívá.

  • Snižuje tlak vašeho dítěte na vaši pánevní oblast - tlak, který vaše rostoucí dítě vyvíjí na vaši pánev, může být docela nepříjemný. Podpůrný břišní pás může tento tlak výrazně snížit.

  • Břišní pásy se přizpůsobí vašemu rostoucímu bříšku a měnícímu se tělu - břišní pásy se dokonale přizpůsobí měnící se velikosti a tvaru našich bříšek. Neomezují a dobře se přizpůsobují pohybům vašeho těla.
  • Jednoduchá podpora snižuje tlak a ulevuje od bolesti. 
  • Snižuje vznik strií.

Lola Lykke

A protože i my jsme objevily kouzlo těchto pásů při i po těhotenství, rozhodly jsme se najít produkty v té nejlepší kvalitě. Značka Lola&Lykke je naše finální volba a máme radost, že vám můžeme tyto pásy nabídnout. Škoda, že jsme o nich nevěděly už v prvním těhotenství!