Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak přizpůsobit péči o pleť v těhotenství, po porodu a menopauze s produkty Nessa?

nessa_modelsshoot_454 (kopie)

Většina žen se někdy v životě potýká s hormonálními problémy. Ať už proklínáte akné po porodu, nebo se snažíte obnovit suchou a svědivou pleť během menopauzy, správná péče o pleť může odvést velký kus práce.
 
Naše pokožka je inteligentní orgán, který se umí skvěle přizpůsobit vnějším podnětům i vnitřním změnám. Mnoho řad péče o pleť se stará o různé typy pleti (ať už suchou, mastnou nebo smíšenou), ale představa, že máme jeden typ pleti, který nás provází celým životem, je zastaralá. Tělo je mnohem složitější.
 
Těhotenská péče o pleť
 
Těhotenství je především o přípravě. Vaše pokožka se hodně protahuje a vyvíjí, aby se přizpůsobila růstu vašeho dítěte. Hydratace vašeho dekoltu, prsou, bříška, hýždí i nohou pomůže minimalizovat vznik strií.
 
Můžete také provádět perineální masáž, abyste připravili své perineum na porod.
Nezapomínejte na své nádherné lokny! Připravte pokožku hlavy olejem bohatým na vitamíny, aby byly vlasy zdravé i v mateřství.
 
Nessa balzám na jizvy a strie: Vmasírujte balzám do oblasti bříška, stehen a prsou, aby tyto přírodní elixíry pronikly do pokožky a zabránily vzniku strií.
 
Nessa Vaginální masážní olej: Vaginální olej obsahuje složky bohaté na antioxidanty, které vyživují vaši vagínu v období před porodem. Provádění masáží perinea před porodem může pomoci zvýšit pružnost a snížit riziko nebo závažnost natržení. Více informací o používání VVO k masáži perinea během těhotenství najdete zde.
 
Nessa Vlasový olej: Těhotenství s sebou přináší zvýšenou hladinu estrogenu, která nás obdařuje zasněnými kadeřemi, ale tyto výhody po porodu často zmizí:-( Dopřejte své pokožce hlavy Nessa Vlasový olej, který je účinnou směsí arganového a jojobového oleje s výtažky z kopřivy, indického angreštu a rozmarýnu. Je navržen tak, aby podporoval zdraví pokožky hlavy a ošetřoval hormonální prameny, aby omezil vypadávání vlasů a nadále podporoval jejich růst.
 
Péče o pokožku po porodu
 
Když se hladina estrogenu vrátí na úroveň před těhotenstvím, může se vaše pleť cítit trochu nevýrazná, protože se sníží průtok krve a přísun živin na povrch pokožky. Jemná pokožka může být po porodu bolestivá, napjatá nebo dehydratovaná. Budete také chtít dodat svým vlasům trochu slávy a udržovat pokožku hlavy zdravou, protože u mnoha novopečených matek dochází po porodu k vypadávání vlasů.
 
Poporodní období může být pro systém velkým šokem. Nejenže máte malého človíčka, o kterého se musíte starat, ale také se nyní regulují tělesné změny, které jste možná zažila během těhotenství, což může působit jako dramatický proces. Naše nejlepší rada pro péči o pleť a tělo v období po porodu zní: berte péči o pleť jako chvíli, kdy se můžete znovu spojit sami se sebou a ocenit svou pleť za to, že se tak snažila. Nemusí to být pracný proces. Postačí vám pár kapek vašich oblíbených produktů, zatímco miminko odpočívá.
 
Nessa Vaginální masážní olej: Pokud jste rodila vaginálně, můžete od 6 týdnů po porodu používat vaginální olej k masáži perinea. Tento přípravek s vysokým obsahem živin podpoří vaši masáž a pomůže napravit natržení a bolestivost. Podívejte se na ukázku poporodní masáže perinea od Clare Bourne zde.
 
Nessa balzám na jizvy a strie: Tento přírodní balzám, který je jako stvořený pro ošetření napjaté pokožky, můžete každý den vmasírovat do jizev a strií. Pro optimální vstřebání vmasírujte do pokožky po teplé koupeli nebo sprše. Balzám na jizvy a strie si velmi oblíbily novopečené maminky, které rodily císařským řezem, pro provádění hojivých masáží jizev.
 
Nessa SOS balzám na bradavky: Pokud kojíte, vaše bradavky budou potřebovat veškerou zklidňující péči. Přetížené bradavky se velmi snadno stávají bolestivými a popraskanými. Dopřejte jim naši směs kakaového, kokosového a mangového másla, která jim pomůže rychleji se zotavit. Nebojte se, SOS balzám na bradavky neobsahuje lanolin a je bezpečný pro matky i děti, takže ho před kojením nemusíte odstraňovat.
 
Nessa Vlasový olej: Je snem každé ženy po porodu, protože vypadávání vlasů po porodu může být velmi zdrcující. Naneste si na pokožku hlavy pár kapek oleje a dopřejte si úžasně uklidňující masáž hlavy. Nechte směs antioxidantů vstřebat do pokožky hlavy po dobu 15 minut nebo déle, než si umyjete hlavu šamponem.
 
Péče o pleť v období perimenopauzy a menopauzy
 
Když ve vašem těle dochází k poklesu estrogenu, můžete si všimnout suchosti a podráždění. Častým problémem je suchost pochvy a pro snížení nepříjemných pocitů vám bude prospěšné používat Nessa Vaginální masážní olej. V důsledku hormonálních změn můžete také pociťovat vypadávání nebo řídnutí vlasů, proto je klíčové udržovat pokožku hlavy zdravou.
 
Fáze perimenopauzy, menopauzy a postmenopauzy mohou být skličující, ale využití přírodních prostředků péče o pleť vám může pomoci cítit se více jako obvykle a mít kontrolu nad cestou svého těla.
 
Nessa Vaginální masážní olej: Olej posiluje kolagen a pomáhá zklidnit intimní pokožku, obnovuje pružnost a snižuje hormonální suchost. Aplikujte 3-4 kapky denně nebo podle potřeby ke zklidnění podráždění a suchosti. Klíčová je pravidelnost, takže vaginální olej aplikujte průběžně, abyste se cítila co nejlépe každý den.
 
Nessa Vlasový olej: Ošetřuje pokožku hlavy a vlasy směsí bohatou na vitamíny, která je určena k hydrataci vlasů zatížených hormonálními změnami a posílení přirozeného kolagenu. Naneste několik kapek na linii vlasů a do drdolu a vmasírujte do pokožky hlavy. Před umytím nechte působit 15 minut nebo déle. Chcete-li rychle zkrotit krepaté konečky, vmasírujte malé množství do konečků suchých vlasů.