Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jednoduché způsoby, jak se zbavit stresu

První listopadovou středu si každoročně připomínáme Den boje proti stresu (a začátek Týdne boje proti stresu) - iniciativu, kterou založila charitativní organizace Mind, aby rozšířila povědomí o dopadech stresu a způsobech, jak ho překonat. Zdá se, že dnes více než kdy jindy stres proniká do života téměř každého člověka, a to od mírného pocitu až po vysilující problém. Ať už stres prožíváte jakkoli, existuje mnoho způsobů, jak s jeho neblahými účinky bojovat, aby vás tento běžný problém nezmohl. 

Úklid zmírňuje stres
 
Když přemýšlíte o odbourávání stresu, úklidová rutina možná není první věc, která vás napadne, ale s TINCTURE by měla. Úklid může přinést okamžitou úlevu od stresu, a to z mnoha důvodů. Zaprvé je to umění vyčistit prostor, ve kterém se nacházíte, a vytvořit svěží prostředí jako způsob, jak začít čistit prostor ve vaší mysli. Metodická činnost třídění a vyklízení při úklidu vašeho domova nebo pracoviště může skutečně pomoci srovnat vaše myšlenky a priority. Za druhé, jemné cvičení, které může dobrý úklid domu poskytnout, je fantastickým způsobem, jak rozpumpovat endorfiny - hormony štěstí ve vašem těle, které jsou nezbytné pro vyhnání stresu. A konečně, když používáte čisticí prostředky bez chemických látek, jako je přírodní univerzální čisticí sprej z řady TINCTURE, můžete také využít uklidňující a regenerační účinky aromaterapie díky naší patentované směsi nebeských esenciálních olejů, která vytváří netoxickou vůni podobnou lázeňské.
 
Rádi bychom se s vámi podělili o nejlepší způsoby, jak proměnit svůj úklid v rutinu, která dokáže osvěžit nejen váš domov nebo pracoviště, ale také vaši mysl. Úklid bez stresu by mohl být právě vaším způsobem, jak uvolnit své tělo a mysl v Den uvědomění si stresu i po něm...
 
Umění odklízení
 
Výzkumníci z Centra pro každodenní život a rodinu (CELF) na Kalifornské univerzitě v Los Angeles zjistili přímou souvislost mezi stresovým hormonem kortizolem a nepořádkem (neboli "vysokou hustotou předmětů v domácnosti", jak to studie nazývá). Z dalšího dokumentu Americké asociace sester anesteziologů vyplývá, že lidé s nepořádkem v domácnosti mají o 77 % vyšší pravděpodobnost nadváhy nebo obezity, a to kvůli negativnímu vnitřnímu monologu, který život mezi nepořádkem utvrzuje. Ale proč tomu tak je?
 
Hromadění věcí je velmi lidský zvyk, i když zastaralý. Mnoho vědců vyslovilo teorii, že touha kupovat a skladovat věci, které nepotřebujeme, nebo je dokonce opravdu nechceme, pramení z přirozeného a adaptačního instinktu, který se nám vymkl z rukou. Hromadění potravin, kožešin a všech těch nezbytných věcí pro přežití, které už prostě nejsou nezbytné. Výsledkem je, že jsme stále nuceni shromažďovat, ale místo abychom naplnili potřebu, místo toho se nyní cítíme vystresovaní, neschopní se soustředit a nespokojení.
 
Prostřednictvím odklízení můžete objevit život, ve kterém můžete být svým produktivnějším, spokojenějším a šťastnějším já. Zde je několik odborných tipů, které vám pomohou:
 
Vyzkoušejte vyklízení v patnáctiminutových intervalech. Když se do toho pustíte v krátkých intervalech, a ne jako do celodenního maratonu, můžete se do toho vrhnout s takovou energií, jakou dokážete sebrat. Dejte si za úkol zbavit se 15 věcí během 15 minut a v mžiku budete mít čistý prostor (v pokoji i v mysli). Dalším šikovným trikem je pověsit na každé dveře tašku a do ní při přehrabování ukládat věci, které nepotřebujete nebo nemáte rádi. Na konci každého týdne je roztřiďte na odpad, recyklaci a darování.
 
Překonejte stres pomocí aromaterapie
 
Aromaterapie (používání rostlinných materiálů a aromatických rostlinných esenciálních olejů pro zlepšení psychické a fyzické pohody) se používá již mnoho tisíc let po celém světě a je uctívána mnoha starověkými civilizacemi pro schopnost léčit a pomáhat při uzdravování nemocí. Používá se také k estetickým a kosmetickým účelům a také, k udržení škůdců a nemocí na uzdě v domě a na zahradě.
220322_TinctureLifestyle_01_181
 
Jednou z věcí, kterou lidé na přírodních čisticích prostředcích TINCTURE milují nejvíce, je jejich vůně - ale na rozdíl od průměrné vůně, která se skládá z potenciálně stovek škodlivých chemikálií, je ta naše vytvořena z těch nejlepších esenciálních olejů. Ty mají velký podíl na účinnosti našich výrobků - nejenže krásně voní, ale skutečně pomáhají mimořádně dobře likvidovat bakterie. A poskytují také tolik potřebné objetí pro smysly, pokud se cítíte zahlceni stresem.
 
V čisticích přípravcích TINCTUREbez chemických látek najdete vonné esence na zmírnění stresu.....
 
Bergamot detailBergamot
Nádherná citrusová vůně bergamotového esenciálního oleje povznáší a rozjasňuje mysl, dodává jemný příliv energie a klidnou mysl.
 
Bergamot je známý svými antistresovými vlastnostmi, díky nimž se budete cítit uvolněně a svěže po celý den. Je také silným přírodním antiseptikem a antivirotikem, takže se skvěle hodí, pokud máte nějaké onemocnění, kterého se chcete zbavit, nebo jednoduše pro udržení bacilů na uzdě.
 
Neroli detail_1Neroli
Tento pozoruhodný esenciální olej byl pojmenován po princezně Neroli ze 17. století, která byla známá tím, že tento vzácný aromaterapeutický olej používala jako zářivý parfém. Čerpá se z rostlin hořkého pomeranče a sevillského pomeranče v Itálii a je tak trochu zázračným prostředkem při léčbě stresu a úzkosti. Milujeme jeho dlouhotrvající vůni, která dodává vůni naší řady a vaší pohodě skutečnou hloubku.
 
Eucalyptus detailEukalyptus
Eukalyptový olej se objevuje v celé řadě TINCTURE pro své antiseptické a antivirové vlastnosti a vlastnosti odpuzující škůdce, ale je také skvělým doplňkem vaší rutiny úklidu bez stresu. Bylo zjištěno, že inhalace eukalyptového oleje snižuje krevní tlak, výrazně snižuje úzkost a dokonce tlumí bolest, což je podle nás pro Den boje proti stresu naprosto nezbytné.