Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Domácnost a ekzémy

Dobrá, trochu pozdě, ale přeci! Od 15. do 23. září probíhal Národní týden boje s ekzémem a Národní ekzémová společnost (National Eczema Society) šíří osvětu o tomto velmi častém kožním onemocnění, které jen ve Velké Británii postihuje přibližně 15 milionů lidí. Letošním tématem je "Sebevědomí": pocit sebedůvěry při osobních rozhodnutích týkajících se zvládání ekzému; sebedůvěra při požádání o pomoc, když ji potřebujete, a sebedůvěra v každodenním životě díky nalezení účinných způsobů, jak zklidnit svou pokožku.

Ve společnosti TINCTURE vás vyzývají, abyste svou důvěru rozšířili i na něco jiného: výrobky, které používáte ve své domácnosti. Vezměte do ruky nejbližší čisticí prostředek a podívejte se na etiketu. Jste si jisti, že uvedené agresivní složky nezhoršují nebo snad dokonce nezpůsobují vaše kožní potíže? S Tincture 100% přírodními čisticími prostředky můžete být.
 
Jejich řada byla vytvořena s láskou a superhrdinskými rostlinnými látkami s ohledem na vaše zdraví a pohodu. Zakladatelka Tincture, matka čtyř dětí Angelika Davenportová, hledala bezpečné čisticí prostředky na vysoké úrovni, když zjistila, že se astma a ekzémy jejích vlastních dětí zhoršují pokaždé, když doma uklízí. To, co hledala - šetrné, ale účinné a luxusní přírodní čisticí prostředky bez kompromisů - však neexistovalo. A tak si vyrobila vlastní.
 
220322_TinctureLifestyle_01_060
 
Dnes TINCTURE mění životy rodin a jednotlivců postižených alergiemi a kožními onemocněními, ale jak?
 
Čisticí prostředky jsou v domácnosti základem, který se používá každý den jako předpokládaná nezbytná součást udržování zdraví. Smutnou a děsivou pravdou však je, že průměrný výrobek, který lze koupit v obchodech, je plný neuvěřitelně škodlivých chemických látek, které se při každém použití uvolňují do ovzduší a dostávají se na naši pokožku a do našeho těla. Agentura pro ochranu životního prostředí uvádí, že vzduch uvnitř typické domácnosti, školy nebo pracoviště je nyní 2-5krát více znečištěný než přímo venku, a to zejména kvůli používaným čisticím prostředkům. Tyto čisticí prostředky, které se kupují za účelem udržení zdravého prostředí, ve skutečnosti dělají z vašeho bezpečného místa toxické místo k životu.
 
Existuje řada důvodů, proč mohou být chemické čisticí prostředky spouštěčem vašeho ekzému...
 
Formaldehyd
 
Tuto bezbarvou, hořlavou a silně zapáchající chemickou látku uvolňují do ovzduší téměř všechny nepřírodní čisticí prostředky. Vyskytuje se také v cigaretách, lacích, elektrické izolaci a (což je poněkud děsivé) v kosmetice a konzervovaných potravinách.
 
Pokud jde o ekzém, je dobře známo, že formaldehyd má negativní vliv na vzplanutí kůže, a Národní ekzémová asociace ho uvádí jako "běžnou dráždivou látku".
 
Parfémy
 
"Vůně" nebo "parfém" jsou nevinně uvedeny v mnoha a mnoha výrobcích, které se nacházejí v běžné domácnosti, včetně čisticích prostředků. Toto zdánlivě neškodné slovíčko však skrývá množství neuvěřitelně škodlivých chemických látek, které v těle způsobují spoustu problémů.
 
Pod tímto jednoduchým názvem se může skrývat více než 5000 vonných chemikálií a organizace Environmental Working Group zjistila, že přibližně 75 % výrobků uvádějících "vůni" jako složku obsahuje ftaláty, které narušují hormonální systém. To nás přivádí k dalšímu bodu...
 
Endokrinní disruptory
 
Hormonální nerovnováha v těle může být hlavní příčinou vašeho ekzému a řady dalších příznaků. Existuje mnoho možných faktorů, které k tomu přispívají, ale jedním z nejčastějších jsou chemické látky narušující endokrinní systém, které se denně dostávají do vašeho těla.
 
Informace získané od 31 575 osob v rámci Národního průzkumu zdraví a výživy odhalily, že dívky a ženy s nejvyššími hladinami 15 nejčastějších chemických látek narušujících endokrinní systém (mnohé z nich se nacházejí v čisticích prostředcích) měly svou první menstruaci až o 4 roky dříve, respektive podstatně dříve nastupující pubertu, než ty, u nichž byly přítomny nižší hladiny těchto chemických látek. Jasný ukazatel vlivu těchto složek na hladinu hormonů.
 
Tím ovšem seznam nekončí...
 
Chemické antibakteriální prostředky, bělidla a mýdla jsou jen několika dalšími známými spouštěči ekzému, které se projeví na těle člověka, který se jednoduše nachází v blízkosti úklidu, nejen toho, kdo vykonává domácí práce.
 
Jak je to tedy s TINCTURE?
 
Řada TINCTURE byla vyvinuta s ohledem na alergie - a na vaše celkové zdraví. Stejně jako na čistotu vašeho domova (s konečnou úpravou v podobě SPA přírodní vůně) a také na naši odpovědnost vůči planetě! Tincture nedělá kompromisy. Nedělá ani syntetické chemikálie - ani jednu.
 
Místo toho jde přímo k síle přírody. Vychází z tvrdých faktů nejnovějších vědeckých poznatků a inspirace starobylou mnišskou moudrostí a vytváří 100% přírodní produkt, který je tvrdý ke špíně, ale šetrný k vám.
 
Navíc výrobky nejsou navrženy jen tak, aby nedráždily - mnohé z ingrediencí, které používáme, mohou vašemu ekzému skutečně prospět. 
 
Přečtěte si více o složení přípravků TINCTURE.
 
Aktivní stříbro
 
Běžně se používá ve zdravotnictví a je známou antimikrobiální látkou. Zařazují ho jako jeden ze způsobů boje proti bakteriím, ale je také neuvěřitelně zklidňující a hojivé pro pokožku, což z něj činí oblíbený přírodní prostředek proti ekzémům.
 
Tincture 8Heřmánek
 
Odborníci na aromaterapii Tisserand doporučují heřmánkový esenciální olej jako prostředek na zklidnění ekzému díky jeho protizánětlivému, ale jemnému charakteru. Milujeme ho také pro jeho antiseptické a antibakteriální vlastnosti.
 
Aromaterapie pro uvolnění stresu
 
Dalším hlavním spouštěčem ekzému je podle Národní ekzémové asociace emoční stres. Naštěstí každý, kdo je nablízku, využije zklidňujícího vlivu na mysl, tělo i duši aromaterapeutických směsí Tinktura, které jsou sestaveny zcela přirozeně, s použitím esenciálních olejů. Nenajdete zde žádné výrobky s vůní octa, místo syntetických parfémů - V Tincture vyvinuli úchvatné a hluboce relaxační vůně s esenciálními oleji, které jsou zároveň dvojnásobnými mistry v přírodním čištění!
 
V rámci Národního týdne ekzémů najděte novou důvěru ve své domácí produkty tím, že ty své změníte z chemických na přírodní.