Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Esenciální oleje produktů Tincture

Seznamte se s přírodními antivirovými esenciálními oleji TINCTURE
 
Mikroby jsou tu vždy a všude. S mnohými z nich můžeme přijít do styku. Ale samozřejmě existuje i řada těch, kterým bychom se pro šťastný a zdravý domov měli raději vyhýbat. Jedním z mnoha problémů bělidel a jiných drsných chemikálií je to, že zabíjejí vše, dobré i špatné, od lidí až po bakterie. Ačkoli je pro společnost TINCTURE udržování vysoké úrovně hygieny nesmírně důležité, stejně tak jim záleží na tom, aby vás, vaše blízké a naši planetu před těmito toxickými látkami ochránili, jak jen to jde.
 
Pokud však jde o používání přírodních produktů v době zdravotní krize, jako byla ta nedávná, kdy se Covid-19 šířil po celém světě, může být těžké nepodlehnout pocitu, že škodlivé chemikálie, s nimiž jsme všichni vyrostli a které plní regály supermarketů, jsou jedinou účinnou možností. Může být těžké uvěřit, že něco rostlinného původu, jako jsou naši superhrdinové z esenciálních olejů, by mohlo být dostatečně odolné, aby se postavilo úkolu zničit bakterie a viry na površích v celém domě. Ale nejen my vkládáme důvěru v přírodní svět - existuje mnoho studií, které potvrzují účinnost esenciálních olejů na viry, bakterie a další.
 
Citováno z článku Tisserandova institutu, jehož autorkou je Dr. Shannon Becker, PHD:
 
"Většina chřipkových kmenů se stala rezistentní vůči dostupným lékům proti chřipce a je naléhavě nutné vyvinout nové léčebné postupy. Není jasné, zda si chřipka může vyvinout rezistenci vůči komplexním chemickým směsím, jako jsou esenciální oleje, ale je možné, že si chřipkové kmeny mohou vyvinout rezistenci vůči konkrétním chemickým složkám, jako je trans-cinnamaldehyd. Protože však éterické oleje a jejich složky často působí ve více fázích životního cyklu viru, může být rezistence neúplná a ovlivňovat pouze určité fáze životního cyklu."
 
"Četné studie in vitro objasnily mechanismy, kterými některé esenciální oleje a jejich chemické složky blokují aktivitu chřipky. Tyto éterické oleje by mohly být použity k omezení šíření chřipky, ale dalšími kroky k vývoji aromatických terapií jako léčby chřipky je provedení studií in vivo. Studie na myších identifikovaly specifické aromatické sloučeniny, které řeší následky chřipky včetně zánětu plic, poškození plic a zápalu plic. Doufejme, že tyto výsledky in vivo povedou také k úspěšné léčbě u lidí."
 
Důkazy, které byly nalezeny na podporu působení určitých esenciálních olejů na viry a bakterie, firmu Tincture v kombinaci se starobylými  znalostmi vedly k vytvoření  přírodních čisticích směsí esenciálních olejů.
 
Zde jsme pro vás uvedli antivirové éterické oleje, které značka Tincture ráda používá ve svých výrobcích, a proč.
 
Antiviral_herbs_1055ab4b-15e6-454c-b55d-d82b53f60547_1600x
 
Černý pepř
 
Černý pepř, který pochází z Himalájí a je základem většiny kuchyní, je jedním ze 700 druhů pepře na světě a již tisíce let se používá proti šíření virů. Studie potvrzují, že tento kořeněný olej je nejen silným čisticím prostředkem, ale dokáže dokonce působit na kmeny bakterií odolné vůči lékům a potlačovat úporné infekce.
 
Eukalyptus
 
Mnoho lidí na celém světě sáhne po eukalyptovém oleji, když je nachlazený, a to z dobrého důvodu. Bylo prokázáno, že eukalyptus potlačuje aktivitu chřipkových kmenů včetně H1N1 (prasečí chřipka) a po 15ti minutách (od 15ti sekund aktivního rozptylování pomocí rozprašovače) odstraňuje veškerý virus přenášený vzduchem.
 
Ibišek
 
Ibišek se stává oblíbenou silicí těch, kteří chtějí zlepšit své zdraví a pohodu pomocí esenciálních olejů, a existuje celá řada studií, které potvrzují důvody, proč tomu tak je. Jedna ze studií z roku 2019 zaměřená na ptačí infekční bronchitidu (ptačí chřipku) odhalila, že extrakt z ibišku vykazuje mimo jiné anti-IBV (viry infekční bronchitidy) aktivitu před infekcí i během ní. Kromě toho jiná studie zjistila, že směs éterických olejů obsahující éterické oleje z ibišku řeckého, šalvěje a majoránky působí proti virům chřipky a rinoviru in vitro.
 
Levandule
 
Levandulový esenciální olej, který je známý tím, že uklidňuje a napomáhá klidnému spánku, je sice jemný na duši, ale v boji proti nákazám je velmi účinný, jak ukázala studie, která odhalila antivirovou aktivitu in vitro proti chřipce H1N1.
 
Odkazy na zdroje: