Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Kokoso Baby - Dětská kosmetika vhodná i pro ekzematickou pokožku

Moje dítě má ekzém!

 
Atopický ekzém neboli atopická dermatitida v České republice postihuje 15-20% dětí. Pokud tedy vaše dítě ekzémem trpí, nejste sami - tisíce dalších rodičů po celé zemi sdílí vaše obavy a starosti.
 
Co způsobuje ekzém?
 
Vědci zjistili, že existují různé faktory, které mohou způsobit rozvoj ekzému. Může to být způsobeno genetickou predispozicí, faktory prostředí nebo alergeny. Spouštěče mohou zahrnovat dráždivé látky v domácnosti, nevhodná kosmetika, změny počasí a teploty, strava, plavání, stres nebo hormonální změny.
 
KOKOSO ALL WEB-10
 
Jak se starat o pokožku vašeho dítěte
 
Pokožka novorozence je vysoce citlivá na chemické látky, které lze nalézt v mnoha běžných produktech péče o dětskou pokožku. Během prvního roku života se jeho pokožka stále vyvíjí a je o 30% tenčí než po 12 měsících.
 
Křehká pokožka je náchylnější ke ztrátě vody, která vede k suchosti, což z ní činí méně účinnou bariéru proti chemickým toxinům. Brzké zavedení nevhodných kosmetických produktů může být důležitým faktorem rostoucí míry ekzémů a alergií u dětí.
 
Zajímejte se o kosmetiku, kterou používáte
 
Obzvláště pokud je miminko velmi malé a jeho pokožka jemná, je důležité vyhnout se kosmetickým produktům, které obsahují drsná pěnící činidla, senzibilizující konzervační látky a syntetické parfémy, protože je známo, že dráždí pokožku náchylnou k ekzémům.
 
Nezapomeňte však, že výběrem ‚přírodních produktů 'není vždy zaručeno, že nebudou obsahovat složky, které budou pokožku miminka dráždit. Aby byl produkt klasifikován jako přírodní, stačí, aby obsahoval pouze 1% přírodních složek!
 
Podívejte se proto na důvěryhodné organické produkty, jako je Kokosový olej Kokoso Baby, který je 100% čistý a přírodní, certifikovaný v BIO kvalitě a neobsahuje parabeny, umělá barviva, syntetické vůně, lanolin ani petrochemikálie.
 
Porodní asistentky doporučují koupat miminko co nejdéle pouze vodou (Konjaková houbička Kokoso Baby je ideální pro použití pouze s vodou) a pro první použití zvolit mycí gel bez parfemace. U vlastních dětí jsme používaly produkty bez parfemace první 3 měsíce.
 
KOKOSO ALL WEB-33
 
Dermatologicky schváleno pro pokožku náchylnou k ekzémům
 
Každý produkt v řadě Kokoso Baby prochází testem klinické bezpečnosti. Kompletní sortiment Kokoso Baby je dermatologicky schválen pro citlivou a ekzémy náchylnou pokožku a prokázal, že je šetrný a jemný k pokožce. Je však důležité si uvědomit, že produkty Kokoso Baby nejsou lékem ani léčbou dětského ekzému.
 
S odhodláním vyvíjet nejjemnější formulace pro kojence a celou rodinu je pro Kokoso Baby důležité nabídnout rodičům jak neparfémované, tak parfémované produkty. Řada bez parfemace je ideální pro novorozence, velmi citlivou pokožku a rodiče, kteří se obávají používání vůní na pokožce svého dítěte.
 
Jakmile jste připraveni zařadit do vašeho večerního rituálu i krásně vonící produkty s parfemací, můžete si být jisti, že parfemace Kokoso Baby je 100% přírodní vůní bez alergenů. Vůně „bez alergenů“ znamená, že neobsahuje žádný z 26 identifikovaných alergenů uvedených v předpisech EU.
 
KOKOSO ALL WEB-31
 
Přírodní produkty, kterým můžete věřit
 
Kokoso znamená kokosový ořech a věřte, že Kokoso Baby zpracovává do svých produktů co nejvíce surového panenského organického kokosového oleje. Díky tomu dětská pokožka získává prospěšné vlastnosti tohoto přírodního oleje bohatého na živiny - ať už si užívá koupel s pediatry schváleným Jemným mycím gelem, masáž před spaním s lehkým a výživným Tělovým mlékem nebo prozkoumává přírodu s Multifunkční tyčinkou.
 
A kromě toho, že ve všech složeních Kokoso Baby používá ten nejlepší prémiový organický kokosový olej, využívají jejich produkty také mnoho úžasných výhod díky použití vysoce kvalitních přírodních a organických ingrediencí. Ať už je to uklidňující aloe vera, výživné bambucké máslo, změkčující sladký mandlový olej, uklidňující levandulový éterický olej, ochranný včelí vosk či zvlhčující olivový olej.
 
KOKOSO ALL WEB-8
 
Přírodní účinné látky pro suchou pokožku a pokožku hlavy
 
V některých produktech Kokoso Baby také zahrnuje jemné aktivní složky přírodního původu, jako jsou rostlinné cukry, které podporují ochrannou bariéru pokožky a zlepšují hydrataci (Tělové mléko z kokosového oleje) či výtažek ze semen celeru, který vyvažuje mikroflóru pokožky hlavy a snižuje produkci kožního mazu (Krém na šupiny ve vlasech).
 
KOKOSO ALL WEB-19