Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Made for Moms Testuje - Kosmetika Bloom and Blossom v těhotenství

Krásný den,
 
dnes bych vám ráda v rámci naší rubriky Made for Moms Testuje představila britskou kosmetiku Bloom and Blossom, kterou máme tu čest jako jediní nabízet v České republice. 
 
Do té doby, než jsme začaly s Markét uvažovat o Made for Moms, jsem o Bloom and Blossom vůbec neslyšela. Když jsem byla těhotná poprvé, používala jsem víceméně běžně dostupné značky na českém trhu, hlavně pak ty z lékárny. Od té doby se ale můj postoj ke kosmetice a drogerii značně změnil. Nenechám se slepě ovlivnit reklamou v TV či radou paní lékárnice, ale velice pečlivě čtu složení většiny přípravků, které si já či má rodina dáváme na tělo. Až zpětně jsem zjistila, čím vším jsem si vlastně během prvního těhotenství mazala rostoucí bříško. Strie jsem sice neměla ani po krému z ropných derivátů, ale to spíše díky tomu, že jsem nabrala jen 12 kg. 
 
Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik složek obsahuje vaše kosmetika? Pět, deset, dvacet? A kolik přípravků denně používáte? Pět, deset? Vynásobte si obě čísla a vyjde vám, s kolika látkami se vaše plet' musí každý den vypořádat. A ne vždy jde o složky čistě přírodní. Současný trend minimalismu, tak oblíbený v designu či módě, se naštěstí začíná dostávat i do kosmetického průmyslu. A to hlavně v Evropě, asijské ženy stále preferují tzv. vrstvení, kdy si například večer aplikují až 10 přípravků po sobě. 
 
Právě omezený počet ingrediencíje jednou z hlavních zásad všech produktů od Bloom and Blossom. Každá přísada je pečlivě vybírána a musí si zasloužit, aby byla zařazena. Všechny ingredience jsou nejvyšší kvality, aby zaručovaly maximální účinky. Většina produktů je 100 % přírodních či obsahuje stopové množství nepřírodních látek. Nikdy ale neobsahují parabeny, SLS, petrochemikálie, syntetické vonné látky nebo barviva. Ve výčtu kladů a pozitiv kosmetiky Bloom and Blossom bych mohla pokračovat ještě dlouho :-) Pokud vás zajímá více, mrkněte na naše stránky. Teď už ale k samotnému tématu.
 
Jakými přípravky se tedy rozmazluji během těhotenství?
 
Jako první jsem od BB vyzkoušela Koupelový a sprchový gel. Úplně upřímně vám řeknu, že napoprvé jsem byla spíše zklamaná. Vždyť vůbec nevoní a skoro nepění? Byla jsem zvyklá na převoněné sprcháče z drogerie a tenhle je úplně jiný. Je neparfémovaný, aby vyhovoval nastávajícím maminkám, které mohou v 1. trimestru trpět na ranní nevolnosti. Ocení ho ale i maminky čerstvě po porodu, kdy se nedoporučuje používat parfémy a parfémované sprchové gely, aby miminko cítilo vůni maminky a nebyl problém s kojením. Díky svému 99 % přírodnímu složení moc nepění, ale je velice šetrný a nedráždí pokožku. Ani ně před rokem se mi začal dělat na několika místech atopický ekzém. Od té doby, co používám Koupelový a sprchový gel od BB se mi daří držet ložiska pod kontrolou. 
 
Jako druhý jsem si pořídila Omlazující sprej na obličej. Od jakživa trpím sklonem k suché pokožce, poslední dobou bohužel i k atopii, tak jsou pro mě různé spreje a termální vody na obličej jako stvořené. Sprej má velice příjemnou vůni po limetce díky limetkovému oleji a používám ho každé odpoledne na oživení vzhledu a hydrataci pokožky. Ještě teď v 22 hod. večer cítím, že je má pleť krásně vláčná. Pokud sledujete pravidelně naše Instastories, mohli jste si všimnout, že chodím nyní v těhotenství pravidelně plavat. Sprej si s sebou balím i do tašky na plavání, voda v bazénu bohužel obsahuje chlor, který dost vysušuje a díky spreji na obličej, se pleť dostane rychle zpět do formy. Myslím, že po porodu, až budu kojit po 3 hodinách a ráno se nevyspalá došoupu do koupelny, bude to moje první SOS záchrana, po které šáhnu :-).
 
Mojí největší srdcovkou mezi produkty Bloom and Blossom je Pěstící olej proti striím. Začala jsem ho používat pravidelně každý večer od 4. měsíce a pokaždé se na něj těším. Díky oleji z ylang ylang voní naprosto božsky, je 100 % přírodní a obsahuje jen ty nejluxusnější oleje, díky kterým napomáhá udržet elasticitu kůže a předchází tak vzniku strií. Mažu si s ním nejenom bříško, ale i hýždě a hlavně prsa. Ta mi jako jediná při 1. těhotenství popraskala, chci být tedy tentokrát připravená :-). Každopádně je mi jasné, že tento olej nezmizí z mé poličky ani s koncem těhotenství. S tím souhlasí i Markét, která měla tu smůlu, že přibrala během prvního těhotenství skoro 30 kg. A to hlavně díky otokům, které provázely konec jejího těhotenství. Voda byla po porodu rychle pryč (opravdu za pár dnů!) a následky tak radikálního náporu na kůži byly brzo vidět. Několik strií kolem pupíku se začalo pomalu ale jistě ukazovat. Ačkoliv se poctivě celé těhotenství mazala různými známými krémy, tak nic nepomohlo. Nic nemělo takový účinek jako olej na strie od Bloom and Blossom, který začala aplikovat AŽ po porodu. Stav bříška se velmi zlepšil. Nutno říct, že strie nebyly nijak extrémní, ale jak sama říká, ona o nich věděla. Nyní je ani nemůže najít! Olejem se maže i teď. Dva roky po porodu. Porodem péče nekončí. Ba naopak je nutné nepolevit :-)
 
Od 7. měsíce, když se bříško začalo trochu zakulacovat a pnout, jsem přidala k oleji i Pěstící krém proti striím. Stejně jako olej, i krém nádherně voní díky oleji z ylang ylang. Navíc má hustou a luxusní texturu, díky které je kůže vláčná několik hodin. Když cítím, že je bříško v rostoucí fázi a hodně pne, tak si udělám dvojitou péči - nejdřív namažu olejem a pak ještě krémem. To je potom jako v bavlnce.
 
Od 8. měsíce jsem navíc přidala i Hýčkající olej do koupele. Vanu sice doma máme, ale vůbec ji nepoužívám, využívám olej ale i ve sprše. Nakapu si pár kapek na konci sprchy do ruky a vmasíruji opět do bříška, boků i prsou. Kůže je pak hned po sprše nádherně voňavá a vláčná. Myslím, že ke konci těhotenství olej využiji i na ty koupele. 
 
V letošním horkém jarním počasí mi navíc přišel velice vhod náš Osvěžující sprej na nohy a chodidla. Na otoky a únavu nohou běžně moc netrpím, ale i v 1. těhotenství ve 3. trimestru jsem měla trochu problémy s křečemi nohou a letos mi i nohy trochu otékají, jak je teplo. Sprej má velice příjemnou, jemnou vůni, je v praktickém balení, díky čemuž ho můžete mít stále při sobě. Navíc ho využijete i po konci těhotenství, je to ideální společník na dlouhé procházky nebo lety.
 
Doufám, že si mi alespoň trochu povedlo vám přiblížit naši úžasnou kosmetiku Bloom and Blossom a budeme moc rády, když se rozhodnete některý z produktů vyzkoušet.
 
Vaše Monika, Made for Moms
 
Všechny překrásné fotografie vznikly ve spolupráci s ateliérem www.mocup.space/  @mockupdeals @mocup.space Moc děkujeme!