Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Proč je spánek tak důležitý? A jak ho zlepšit.

Důležitost spánku je často podceňována. V naší rušné společnosti často pracujeme tvrdě a multitáskujeme - často na úkor dostatku odpočinku. To platí zejména pro rodiče, kteří mají nedostatek spánku kvůli péči o své děti. Pro to, abyste mohli bezpečně a efektivně fungovat ve svém každodenním životě, je však zásadní dostatečný spánek. Přečtěte si náš článek a dozvíte se, proč je dostatečný spánek tak kritický a co můžete udělat pro jeho zkvalitnění.
 
MfM_sv_fcb-14 MfM_sv_fcb
 
1. Proč je přiměřený spánek tak důležitý?
 
Nedostatečná nebo špatná kvalita spánku může ovlivnit váš život mnoha způsoby. Podle americké Národní vědecké nadace (NVN) jsou některé důsledky problémů se spánkem:
 
  • Snížená bdělost a pozornost
  • Zvýšená podrážděnost a problémy ve vztazích
  • Snížená koncentrace a úsudek
  • Snížený výkon a produktivita
  • Zvýšené riziko nehod
Proto je velmi důležité, abyste získali spánek, který vaše tělo potřebuje k fungování. O to více je zásadní, pokud se staráte o malé děti, řídíte auto nebo pracujete s těžkými stroji. Nepřemýšlejte o spánku jako o luxusu - je nutný, abyste žili bezpečně každý den!
 
2. Kolik spánku potřebuji?
 
Potřebné množství spánku se u každého jednotlivce liší. NVN navrhuje jednoduchý experiment k určení optimálního množství spánku. Na jeho určení potřebujete asi týden. K jeho provedení můžete využít například vaši dovolenou a zároveň děti poslat k prarodičům :-)  Měli byste být schopni jít spát, když jste unavení a probouzet se přirozeně bez budíku.
 
Jednoduše jděte do postele, když se cítíte unavení, a vstaňte, když se budete cítit připraveni - nenastavujte budík. Několik dní možná spíte víc, jelikož máte spánkový deficit. Ale jakmile ho dohoníte, vaše tělo vám řekne, kolik hodin přirozeně potřebuje k regeneraci. Jakmile se to o sobě dozvíte, můžete podle toho upravit svůj denní režim.
 
3. Je podřimování během dne dobrý nápad?
 
Podle NVN může být 15–20 minutové zdřímnutí velmi prospěšné. Může pomoci vaší bdělosti a paměti a snížit pocity únavy. Dřímání je dobrý způsob, jak vyčerpaní rodiče zkrotí svou únavu. Nezapomeňte však, že zdřímnutí z dlouhodobého hlediska nenahrazuje dobrý spánek.
 
Pokud se nemůžete dobře vyspat, musíte se snažit kvůli bezpečnosti své i své rodiny získat pomoc. Pokud péče o malé děti způsobuje nedostatek spánku, který ovlivňuje vaše každodenní fungování, připravte si s partnerem plán spánku, požádejte o pomoc příbuzné nebo si zaplaťte hlídání dětí a využijte nabitý čas k odpočinku. Pokud je problémem nespavost nebo jiná porucha spánku, možná budete muset navštívit odborníka.
 
4. Jak mohu získat pomoc při problémech se spánkem?
 
Existují úspěšné léčby poruch spánku, takže nemusíte trpět tiše, pokud nemáte dostatek spánku. Poraďte se s lékařem o vašich příznacích, aby vás mohl odkázat na specialistu na poruchy spánku. 
 
My osobně se snažíme dodržovat pravidla, o kterých jsme psaly v článku 8 TIPŮ, DÍKY KTERÝM BUDETE SPÁT JAKO MIMINKO.
Věříme, že správným přístupem a pomocí správně cílených produktů Na dobrou noc, lze dosáhnout skvělých výsledků. 
A protože jsme si všimly, že naši zákazníci často nakupují více produktů na lepší spánek dohromady, vytvořily jsme dárkové sadyposkládané z těchto produktů za zvýhodněnou cenu. Tyto sady ocení každý milovník či milovnice spánku. Ať už je dospělý nebo malý :-) 
 
 
MfM_sv_fcb-8 MfM_sv_fcb-3