Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Proč nepoužívat na intimní partie mýdlo, ale raději olej

Většina lidí o tomto faktu vůbec neví. Pravděpodobně proto, dle výzkumu LIP Intimate Care, více jak 90% žen někdy v životě zažilo vaginální nepohodlí. Přitom většině problémům by se dalo předejít, pokud víme, jak se o své intimní partie správně starat.
 
Vaše pokožka produkuje maz, díky kterému se chrání. Díky němu je i Vaše pokožka vodotěsná a odolná vůči mikroorganismům, které mohou způsobit infekci. Maz zabraňuje mýdlu vy vysoušení do té míry, že by mohly nastat závažné zdravotní problémy. Mýdlo ale maz do určité míry rozpouští, takže byste ho měli používat výhradně na Vaše tělo.
 
LIP Intimate Care
 
Vstup do Vaší vagíny neprodukuje maz. Stydké pysky obsahují nějaké mazové žlázy, ale ne dostatek, aby udržely Vaši vagínu zdravou, pokud používáte pravidelně mýdlo. Stejně tak špička penisu neprodukuje maz a neměla by být myta mýdlem.
 
Co se může stát je, že Vaše vagína se stane více náchylná k infekcím a chronickým zánětům. Nejlepší způsob, jak ji umýt, je rostlinný olej. Olej čistí, vyživuje a zabraňuje vysychání vagíny.
 
Proto lékaři a porodní asistentky doporučují k čištění produkty na olejové bázi. Olej rozpustí nečistoty bez vysychání stydkých pysků. Produkty značky Lip Intimate Care jsou tak jemné, že můžou být zanechány na pokožce pro zvýšení hydratace.
 
„Suchá, svědivá a podrážděná sliznice v intimních partiích je něco, co trápí nejenom ženy v menopauze. Mnoho mladších žen tímto také trpí, hodně často díky přehnanému mytí a používání mýdel, které nejsou určeny pro intimní partie. Hydratační a čistící olej s rakytníkem a fragonií je úžasný produkt, který nejenom chrání, ale také pečlivě čistí a napravuje suchou, podrážděnou a svědící sliznici.
 
Sara Törnqvist, porodní asistentka v univerzitní nemocnici Karolinska ve Stockholmu