Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Nutnosti 3.trimestru

Tentokrát pro vás máme spíše takový foto blog post. Dala jsem dohromady všechny věci, které jsem OPRAVDU poctivě a DENNĚ nosila a používala. A opravdu mi pomáhaly. Kéž bych některé ty věci věděla a dělala už v prvním těhotenství, mohlo mi být mnohem líp!
 
Kosmetika
Třetí trimestr je náročný ať čekáte jedno nebo dvě děti. Břicho roste raketovou rychlostí, celé tělo se připravuje na blížící se porod a hlavně na miminko(a), která budou mít velké požadavky. Já jsem zvýšila počet mazání břicha na “kdykoliv jdu kolem”. Vždy začnu olejem, chvíli počkám a pak ještě aplikuji krém proti striím!! Posledních pár týdnů mě trápí otoky nohou, tak jsem z lednice opět vyndala náš Sprej na unavené a oteklé nohy. A i když ještě nekojím, tak hormony fungují na 300%, tak je potřeba už se starat i o bradavky. Navíc neustále funim a tím mi hodně praskají rty, takže stouplo používání krému na rty a bradavky. A sprej na obličej? Studený z ledničky mě nádherně probudí a navíc má spoustu skvělých benefitů pro pleť.
 
DSC_0002   DSC_0013
 
Doplňky stravy
Každé tělo je jiné. Moje se s těhotenstvím občas pere. Opět mám špatné výsledky železa, takže se dopuji extra železem. Dále mi doktor předepsal Aspirin, jeho velmi malou dávku, která pomáhá předejít preeklampsii. Dále mi doporučil zvýšit dávku Kyseliny listové, protože většina multivitaminu pro těhotné ho nemá dostatečnou dávku. To jsem třeba vůbec netušila.. no a pak magnesium, vitamin D nebo vitamin C.. ale to jsou takové moje tradiční vitamíny, které beru tak nějak pořád. Určitě se svého doktora zeptejte na dávkování a co vše potřebujete. Myslím si, že ŽELEZO je určitě něco, co byste měly s doktorem probrat. Chudokrevnost vás může pěkně potrápit. Únava či dušnost jsou jedním z nepříjemných příznaků. 
 
DSC_0037
 
Termoska a čaj
Jsem hrozně moc žíznivá. Neustále u sebe nosím termosku s vodou nebo čajem. Alespoň jednou denně si dělám čaj pro maminky, který nedráždí žaludek, naopak pomáhá s některými problémy. U nás na stránkách najdete hned několik variant nových 100% BIO bylinných čajů.
 
DSC_0030
 
Kompresní punčochy
Už jsem o nich psala v článku Cestování v těhotenství. Je to takový malý zázrak. Zajděte si ke svému doktorovi, který vám je může i předepsat. Pojišťovna je totiž proplácí! 
 
IMG_0419
 
Těhotenský pás
Také jste si ho mohli už všimnout v předchozím článku. Pokud vás trápí bolest zad, určitě neváhejte a kupte si ho. Je to skvělá investice. Já mám dva. Jeden na takové rychlé vyběhnutí a druhý, který vypadá už více profi, je na takové to celodenní běhání. Jen dejte pozor na jednu věc, při sezení se nebude vašim dětem v bříšku líbit. 
 
DSC_0042
 
Polštáře na spaní
Určitě už jste na ně koukaly, možná ho už máte! Já jsem se tentokrát rozmazlila a koupila si takový, který mě hezky celou obejme. Díky němu se v noci nepřevracím na záda, což není dobrá poloha, jak už určitě víte.  
 
Sport
V prvním těhotenství jsem se na to upřímně celkem vyprdla. Kdybych já věděla, jak by mi to udělalo dobře, kdybych se víc donutila cvičit! Tentokrát jsem až do uzavření bazénu plavala a hodně chodila. Žádné velké cvičení ve fitku… ale plavání mi tak strašně moc pomohlo! Proto opravdu, jestli je to jen trochu možné, jděte to vyzkoušet. Je to velká úleva pro celé tělo. Od chvíle, kdy nemohu chodit cvičit (zavřená fitka, karanténa..), na sobě cítím, že se mi zhoršily otoky a záda mě bolí mnohem víc. 
 
DSC_0047
 
Proteinový drink a kolagen
Pro někoho to není vůbec nutné, ale já jsem dostala příkaz jíst více proteinu. Nebylo mi moc dobře a hlavně mimča mi nedávaly moc prostor v žaludku. A díky proteinovému drinku jsem jim dodala vše potřebné a krásně rostou. Také jsem začala pít i kolagen, který si dávám jen tak… pro lepší vlasy, nehty i celkově pro lepší stav svého těla, které dostává tentokrát hodně zabrat. 
 
Co zlepšilo vaše těhotenství? Máte nějaké skvělé triky? podělte se o ně s námi a s dalšími nastávajícími maminkami, děkujeme!!