Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Jak na otoky v těhotenství

Po pohodovém druhém trimestru přijde trimestr třetí, poslední… magický :-) Na jednu stranu si budete chtít pocit těhotenství užívat co nejdýl, ale čím těhotnější budete, tím více budete chtít ten Váš zázrak venku. Mám to tak také. Ale tím, že vím do čeho jdeme, protože už doma jednoho skřítka máme, tak si říkám, že si ty dva v břiše klidně nechám co nejdýl :)) Příroda je mocná čarodějka. Používá na nás spoustu triků, jak nás donutit si přát mít miminka venku :-) 
Otoky, pálení žáhy, večer už se jen tak člověk převaluje a v noci? Tak to je úplná hitparáda :-) 
 
Otoky: 
Určitě si o otocích promluvte se svým lékařem. Někdy mohou být otoky signálem, že se děje v těle něco závažnějšího!
 
S prvním synem jsem byla tak oteklá, že se mi z toho udělaly karpální tunely. V noci jsem hopsala na nafukovacím míči a mávala rukama nad hlavou. Přes den jsem pak nosila ortézy, abych měla ruce v klidu a večer mě to tolik nebolelo. Byla to otřesná bolest. Nohy, ruce, obličej a břicho jsem měla tak nateklé, že když jsem si ráno zatlačila na oteklé místo, tak ještě za pár hodin jsem měla na tom samém místě důlek. Co dokáže jedno mimčo v břiše a jeho tlak na cévy! Zkoušela jsem chodit, nechala jsem si dát tejpovací pásky, ale nic nepomohlo. Naštěstí každé těhotenství je jiné a tentokrát mám i více informací, o které se chci s Vámi podělit.
 
A ano, ty rozkošné nožky na fotkách jsou moje. 1.(3 dny před porodem) a 2.(den po porodu) jsou z prvního těhotenství. 3. je druhý den po porodu dvojčat. 
 
IMG_0354  IMG_4562  IMG_0562
 
Co funguje na mě? 
  • Bílé jogurty - bohužel až po porodu Ondráše mi sestry v porodnici řekly, jak je důležité jíst bílé jogurty a pít čistý kefír! Celkově zvyšte příjem bílkovin. 
  • Ortéza na ruku - naprostý #musthave pro ty nešťastné, kterým otoky způsobily karpální tunely. Nosím je ještě nějakou dobu po porodu. HLAVNĚ V NOCI! 
  • Pít dostatek tekutin - ačkoliv to vypadá jako bláznovství, tak tělo nebude chtít zadržovat tolik vody, když ji budete pít i vy dostatek.
  • Hýbejte se! Osobně doporučuji plavání. Celé těhotenství se snažím plavat co nejvíc a opravdu mi je mnohem líp. Nejen že se krásně protáhnu, ale také ulevím všem kloubům. Voda nadnese těžké břicho a alespoň na chvíli mi je tak lehce!
  • Kompresní ponožky / punčocháče. Už v minulém článku CESTOVÁNÍ V TĚHOTENSTVÍ jsem Vám o nich psala. Zcela vážně, díky nim je mi mnohem, MNOHEM, líp! Kéž bych je tak měla v prvním těhotenství! Seženete je ve zdravotních potřebách a doktor Vám je může i dát na předpis!
  • Dejte si pod prostěradlo polštář nebo dva :-) Tak se Vám polštář nebude hýbat a vy si tak můžete celou noc hezky hovět s nožkami nahoře.
  • Snažte se ležet na levé straně - dolní dutá žíla, která odvádí odkysličenou krev z nohou do srdce, je uložena napravo od páteře a spánek na levém boku usnadňuje oběh krve.
  • Méně solte!
  • Masírujte nateklé a bolavé nohy. 
  • Sprejujte si oteklé kotníky a lýtka naším sprejem od BLOOM AND BLOSSOM na oteklé nohy
  • Já jsem si navíc ještě oblíbila sprchu ráno a večer LEDOVOU VODOU :-) Ze začátku to nebylo úplně příjemné, ale teď se vyloženě těším na ten pocit, kdy si osprchuju nohy ledovou vodou.
  • Těhotenská masáž - zkušené masérky Vám pomohou promasírovat bolavá místa! Ale opravdu se ujistěte, že půjde o těhotenskou masáž. Protože některá místa se v těhotenství masírovat prostě NESMÍ!

DSC_0079         IMG_0691