Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Těhotenství bez toxinů krok za krokem

Těhotenství bez toxinů
 
Všem nastávajícím maminkám blahopřejeme! Těhotenství je teprve začátkem jedné z nejpozoruhodnějších životních zkušeností a zároveň je to okamžik, kdy se udržení zdraví vás i vašeho dítěte stává celoživotní prioritou. Možná již děláte mnoho věcí, které zajišťují pohodu vašeho nenarozeného dítěte, od těhotenské jógy nebo cvičení až po stravu plnou ovoce a zeleniny, ale přechod na ekologické čisticí prostředky, kosmetiku, potraviny a další věci je jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat.
 
2167-1_nessa-modelsshoot-030-copyProč si v těhotenství vybírat přírodní produkty?
 
Cokoli vdechujete, polykáte nebo dáváte na své tělo, se dostává do vašeho těla, a když jste těhotná, znamená to také do vašeho dítěte. Velké množství chemických látek používaných v mnoha výrobcích, které jsou nejen běžně dostupné, ale také široce propagované pro použití u těhotných žen a supercitlivých novorozenců a dětí, může být neuvěřitelně škodlivé v mnoha ohledech. V současné době existuje řada důkazů, které naznačují, že mnoho syntetických složek používaných například v běžných kosmetických přípravcích přispívá k onemocněním jak bezprostředně, tak i v pozdějším věku. Od nepříjemných stavů, jako je ekzém, až po závažnější vedlejší účinky, jako je narušení endokrinního systému.
 
Ken Cook, prezident Environmental Working Group (EWG), říká: "V krvi dětí, které jsou ještě v děloze, jsme naměřili stovky a stovky toxických chemických látek. Od zpomalovačů hoření až po chemikálie ve spotřebních výrobcích, jako jsou prostředky osobní péče, make-up, šampony. Je to velmi dlouhý seznam."
 
Na základě těchto studií EWG zjistila, že v pupečníkové krvi 10 dětí narozených v roce 2009 bylo v průměru 232 chemických látek, a od té doby se očekává, že tato čísla jen vzrostla. Jedná se o chemické látky, které se nacházejí v mnoha výrobcích pro domácnost od čisticích prostředků na povrchy, šamponů, kondicionérů a kosmetiky až po plasty v domácnosti, matrace a dokonce i elektroniku.
 
Další studie provedená v Kolumbijském centru pro environmentální zdraví dětí sledovala po dobu 12 let skupiny těhotných žen v New Yorku a pomocí speciálně navržených batohů s trubičkami, které nasávají okolní vzduch, měřila toxiny, které se dostávají do dělohy čistě prostřednictvím dýchání těhotné matky. K jejich velkému zděšení se ukázalo, že celých 100 % vzorků vzduchu vykazovalo alarmující hodnoty nejméně jednoho pesticidu a mnoha dalších karcinogenních škodlivin. Stejné chemické látky byly následně zjištěny i v pupečníku dítěte, jakmile se narodilo.
 
Toxiny jsou dnes nepopiratelně přítomny v našem každodenním životě a je téměř nemožné se jim zcela vyhnout. Můžete a měli byste však podniknout kroky k omezení jejich působení na vás a vaše dítě.
 
Kroky k těhotenství bez toxinů
 
Organická osobní péče
 
Předpokládá se, že ženy používají v průměru asi 12 výrobků osobní péče denně. Patří sem líčidla, péče o vlasy, pleť, zuby a hygienické výrobky. Bez přechodu na přírodní produkty obsahují zhruba 168 různých chemických látek, které se dostávají do krevního oběhu a ovlivňují vaše dítě.
 
Změna kosmetiky používané v těhotenství je jedním z nejjednodušších způsobů, jak z vašeho každodenního života vyřadit obrovské množství škodlivých toxinů. Bude to znamenat nejen zlepšení zdraví a pohody pro vás a vašeho bublinu, ale spousta přírodních produktů se používá s radostí!
 
Podívejte se na nový seriál "Toxic beauty" na Amazonu a Apple TV a poslechněte si zakladatelku společnosti RMS Beauty Rose-Marie Swiftovou, která hovoří o vedlejších účincích make-upu na bázi chemických látek a o mnoha dalších věcech.
 
PB223532_1
Preferujte potraviny v BIO kvalitě
 
Kromě toho, že nejsou zalévány chemickými pesticidy (kterých se ve standardním neekologickém zemědělství používá přibližně 320), četné studie v průběhu let prokázaly, že biopotraviny jsou pro vás ve skutečnosti výrazně lepší než konvenčně pěstované neekologické produkty.
 
Ekologické plodiny mají až o 68 % vyšší obsah antioxidantů (Newcastle University).
Mléko a maso z ekologického zemědělství obsahuje přibližně o 50 % více prospěšných omega-3 mastných kyselin (British Journal of Nutrition).
Ekologické ovoce a zelenina obsahují nižší koncentrace pesticidů a toxického těžkého kovu kadmia (British Journal of Nutrition).
V neekologickém ovoci je nejvyšší výskyt pesticidů (75 %) ve srovnání s neekologickou zeleninou (32 %) a zpracovanými potravinami na bázi neekologických plodin (45 %).
Tak se pořádně najezte! :-)
 
Zelená domácnost
 
Osvěžovače vzduchu a čisticí prostředky pro domácnost obsahují jedny z největších množství škodlivých chemikálií v domácnosti. Samozřejmě však chcete udržovat svůj domov svěží a hygienický i nyní a po narození dítěte. S tím vám pomůže řada TINCTURE, jejíž 100% přírodní a neuvěřitelně účinné složení je inspirováno prastarými mistrovskými znalostmi.
 
Na druhou stranu, ale všeho s mírou! Nenechte se zbytečně vystresovat, pokud náhodou sníte neBIO jablko. Nejdůležitější je pohoda Vaše a Vašeho miminka.
S láskou 
Monika a Markéta