Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Co byste měla vědět o vlasech po porodu

Neexistuje žádná zázračná pilulka, která by vám po porodu zajistila smyslné vlasy jako během těhotenství. Řídnutí vlasů se po porodu téměř zaručeně objeví a může to být emocionální, nepříjemný a drásající zážitek. Hledali jsme o tomto tématu hodně informací a sepsaly článek o tom, co byste měli vědět o své poporodní cestě za krásnými vlasy. 

1. Procházíte hormonální změnou.

"Hormonální změny jsou naprosto normální," říká doktorka Sophia Kogan. "Naše tělo tak ví, jak podpořit dítě během těhotenství, jak porodit a jak se stát nadčlověkem po něm." :-)

"Během těhotenství máme zvýšenou hladinu estrogenu a progesteronu, které podporují těhotenství a vlastně říkají vlasům, aby zůstaly déle ve fázi růstu. Proto mají některé ženy během těhotenství luxusní vlasy," vysvětluje doktor Kogan. "Po porodu však tytéž hormony velmi náhle klesají, zatímco kortizol se zvyšuje téměř o 200 %. To způsobí posun v růstovém cyklu a vlasy, které trpělivě čekaly na vypadnutí, se přesunou do telogenní neboli klidové fáze cyklu, která obvykle trvá asi 3 měsíce. Po přibližně 3 měsících se tyto chloupky uvolní, což je důvod, proč většina žen pociťuje zvýšené poporodní vypadávání zpravidla 3-4 měsíce po porodu." 

2. I tohle období pomine.

Přestože se to může zdát znepokojivé, tento proces má svůj konec. "Časová osa každé ženy je jiná," říká doktor Kogan. "Obecně platí, že k poporodnímu vylučování dochází zhruba 3-4 měsíce po porodu, ale na základě určitých dalších příčin v těle může tento proces u žen někdy trvat i déle než jeden rok." 

Jedna věc, která může pomoci: začít co nejdříve užívat doplňky stravy, které jsou vhodné i pro kojicí matky. 

3. Nedivte se, že jste "emo".

Pro některé ženy jsou vlasy přímo spojeny s ženskostí. Nedivte se, pokud máte silné emocionální reakce na řídnutí vlasů. Buďte k sobě v tomto období citlivá. Stres věci nepomůže.

"Po porodu je to úplný výlet," říká maminka a rodinná terapeutka Emmalee Bierly. "Konečně se zbavíte poporodních kalhotech, konečně ustanou kontrakce vaší dělohy a MOŽNÁ začnete spát 3 hodiny v kuse. Pak si najednou ve sprše všimnete obrovského chuchvalce vlasů a začne to. Může to působit jako další forma smutku a ztráty v mateřství. Jak se znovu rodíte a přicházíte na to nové já, najednou musíte přijít na kloub i svým novým vlasům."

4. Existuje řešení aneb co je na Nessa Vlasovém oleji jiného?

Nessa Vlasový olej řeší problémy s vlasy po porodu, a to bez jakýchkoli nepříjemných látek. Mnoho vlasových olejů a kúr na trhu je plných silikonů, dimetikonů, trimetikonů, a přestože kosmeticky mohou po použití zanechat vlasy hebké, po jejich smytí nijak dlouhodobě nevyživují a neposilují vaše vlasy a často zanášejí pokožku hlavy.

Přípravek Nessa Vlasový olej je bez parfemace a plný účinných rostlinných látek a je navržen tak, aby podpořil pokožku hlavy a vlasy právě v době, kdy to potřebují.

Nessa Vlasový olej 

Klíčové složky pro proměnu vlasů

  • VÝTAŽEK Z OKURKY 

Účinně zklidňuje suché a poškozené vlasy a pokožku hlavy. Vyrovnává a vyživuje vlasy a dodává jim hebkost. 

  • OLEJ Z KÁVOVÝCH SEMÍNEK 

Podporuje zdravý růst vlasů, exfoliuje pokožku hlavy a pomáhá zpomalit vypadávání vlasů.

  • KRINPAN 

Přírodní rostlinná složka nové generace, která byla klinicky testována pro zlepšení zdraví vlasové pokožky.

  • ARGANOVÝ OLEJ 

Hydratuje a ošetřuje vlasy a pokožku hlavy a je plný mastných kyselin.

  • JOJOBOVÝ OLEJ 

Antioxidant, který pomáhá odstraňovat volné radikály, které zabraňují poškození vlasového folikulu vlivem životního prostředí, jako je znečištění. 

Používejte jako masážní kúru pro extra výživu vlasové pokožky, stimulaci a posílení vlasové pokožky a pramenů. 

  • Použijte 4-5 kapek přímo na pokožku hlavy, vmasírujte před šamponováním, dopřejte si chvilku tolik potřebné relaxace a udělejte si radost. Pokud dáváte přednost, můžete olej nechat působit o něco déle a použít jej jako masku na pokožku hlavy. Víno není nezbytné, ale v této fázi je vítáno. Šampon a kondicionér používejte jako obvykle.

  • Použijte 1 -2 kapky na mokré nebo suché vlasy pro hydrataci a výživu suchých a lámavých pramenů. Jedná se o dokonalou úpravu po stylingu, která dodá vašim vlasům vláhu a uhladí váš vzhled.

  • Používejte ke zkrocení a posílení hormonálních pramenů (dětských vlasů v linii vlasů). Naneste trochu na konečky prstů a jemně přejeďte po nepoddajných vlasech. Můžete použít malý hřeben nebo lžičku, abyste podpořili umístění vlásků na správném místě.