Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Dokonalý letní průvodce po Kodani

Kodaň je podmanivým hlavním městem nekonečných požitků. Navzdory své malé rozloze nabízí Kodaň širokou škálu aktivit, od vynikajících gastronomických zážitků až po obdivuhodné současné umění, toto město je více než okouzlující.

Jasmi Bonnén, zakladatelka NUORI, připravila dokonalého průvodce aktivitami, kavárnami, restauracemi a muzei, které byste při návštěvě hlavního města Dánska neměli vynechat.

ZDE JE OCHUTNÁVKA TOHO, CO BYSTE SI NEMĚLI NECHAT UJÍT

TIVOLI

Jedná se o jeden z nejstarších zábavních parků na světě, který se nachází přímo u kodaňského hlavního nádraží. Ať už jste milovníci adrenalinu a toužíte po horských drahách, nebo máte jen náladu na poklidnou procházku, Tivoli vám zaručí nezapomenutelný zážitek.

PONOŘTE SE NA NÁBŘEŽÍ

Jakmile se oteplí, celé město zamíří přímo k vodě. Jasmi si užívá koupání u Nordhavnu, tohoto místa obklopeného útulnými kavárnami a restauracemi, které jsou jako stvořené k nasávání atmosféry.

REFFEN

Starý průmyslový ostrov, který se proměnil v dokonalý ráj pouličního jídla.

JÍZDA NA KOLE

Chcete splynout s davem jako pravý obyvatel Kodaně? Naskočte na kolo! Jízda na kole není v tomto městě jen způsob dopravy, ale prakticky životní styl. Je to nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak prozkoumat Kodaň jako místní.

PLAVBA PO KANÁLECH

Pokud si chcete prohlédnout Kodaň ve velkém stylu, naskočte na palubu lodi, která vás proveze po kanálech. Je to fantastický způsob, jak obdivovat největší zajímavosti města z vody, a to vše v pohodlí lodi. Můžete si vybrat prohlídku s průvodcem, abyste získali zasvěcené informace, nebo si dokonce pronajmout vlastní miniponorku pro osobnější dobrodružství.

Průvodce_Koadň_1

KAVÁRNY A PEKÁRNY

SONNY

Jen pár kroků od kanceláře NUORI se nachází jedna z poboček Sonny's, vynikající kavárna, která je určena milovníkům snídaní a pozdních snídaní. Toto útulné místo s vynikajícími granolami a výjimečnou kávou musí navštívit každý, kdo touží po sytém jídle.

Sonny
Rådhusstræde 5 / Frederiksberg Allé 12

ATELIER SEPTEMBER

Atelier September je nejlepším brunchovým místem v Kodani. Tato kavárna je známá svými vynikajícími avokádovými toasty a skandinávsky laděným interiérem. Díky kombinaci kulinářské dokonalosti a dokonalé estetiky je toto místo skutečným potěšením pro smysly.

Atelier September
Strandvejen 134

PEKAŘSTVÍ JUNO

Juno The Bakery je oblíbené kodaňské cukrářské útočiště. Pro milovníky pečiva je tento skrytý klenot ve čtvrti Østerbro místem, které musíte navštívit. Nenechte se odradit frontou, čekání stojí za to. Díky své zasloužené pověsti je Juno The Bakery možná nejlepší pekárnou v Kodani.

Juno the Bakery
Århusgade 48

DALLAS COFFEE

Dallas je okouzlující kavárna, která se nachází ve čtvrti Østerbro nedaleko jezer a je známá vynikajícím jídlem a fantastickou kávou a matcha. Stala se oblíbeným místem pro snídaně a brunche a nabízí útulnou a příjemnou atmosféru.

Dallas coffee
Slagelsegade 2

HART BAGERI HOLMEN

Lokalita Hart Bageri na Holmenu je rájem pro milovníky pečiva a nabízí nádherný výhled na nábřeží. Můžete si zde dopřát šálek kávy a lahodné pečivo. Jednou z pochoutek, kterou musíte ochutnat, je jejich tebirkes, klasické dánské pečivo plněné mandlovou pastou a posypané mákem.

Hart Bageri Holmen
Galionsvej 41

RESTAURACE

POLLY

Polly je vynikající restaurace s celodenním provozem, která uspokojí všechny vaše chutě a podává vynikající obědy a znamenité večeře. Jejich snaha používat ty nejlepší místní suroviny je patrná z každého jídla, které vytvoří.

Polly
Gl. Kongevej 96

Průvodce_Kodaň_2

Foto s laskavým svolením Polly.

RESTO BAR

Resto Bar je módní a pulzující podnik, který se nachází v centru města. Díky stylové výzdobě, živé atmosféře a široké nabídce jídel a nápojů nabízí bar dynamický gastronomický zážitek.

Resto Bar
Vesterbrogade 51

BÆST

Bæst je oblíbeným místem milovníků pizzy v Kodani, které nabízí útulnou atmosféru a důraz na kvalitu. Je to ideální místo, kde si můžete dopřát tu nejlepší pizzu, kterou město nabízí.

Bæst
Guldbergsgade 29

SELMA

Restaurace Selma se nachází v blízkosti nádraží Nørreport a je kulinářským útočištěm, kde se moderní prostředí snoubí s gastronomickou dokonalostí. Restaurace klade důraz na používání čerstvých sezónních surovin a nabízí rozmanité menu, v němž se mísí místní a mezinárodní chutě.

Selma
Rømersgade 20

BARY

BOTTEGA BARLIE

Bottega Barlie je skrytý klenot pro milovníky vína a koktejlů. Tento útulný a intimní bar nabízí široký výběr vín, lihovin a řemeslných koktejlů, které si můžete vychutnat ke společným pokrmům.

Bottega Barlie
Fredericiagade 78

LA BANCHINA

Jedná se o okouzlující oázu na nábřeží, která nabízí kombinaci kavárny, baru a místa ke koupání. Hosté si zde mohou vychutnat vynikající jídlo a nápoje a zároveň se kochat úchvatným výhledem na vodu.

La Banchina
Refshalevej 141

Průvodce_Kodaň_3

Foto s laskavým svolením La Banchina

RIGA BODEN

Jedná se o bar pod širým nebem, který připomíná živé berlínské pivní zahrádky. V baru se podává vynikající výběr domácích koktejlů na čepu, místních piv a přírodních vín.

Rīga Boden
Dannebrogsgade 53

YELLOW

Když si chcete vychutnat lahodné koktejly ve skvělé společnosti, je Yellow tím pravým místem. Tento rušný kodaňský hotspot nabízí živou atmosféru, která přitahuje různorodé publikum.

Yellow
Kapelvej 1

ROSFORTH & ROSFORTH

Rosforth & Rosforth, zastrčený pod mostem Knippelsbro, čeká jako skrytý klenot na milovníky vína. Její široká nabídka přírodních vín přímo vybízí k tomu, abyste si nábřeží vychutnali se sklenkou nebo lahví lahodného vína.

Rosforth & Rosforth
Knippelsbrogade 10

GALERIE / MUZEA

LOUISIANSKÉ MUZEUM

40 minut jízdy vlakem, která slibuje obohacující zážitek. Díky moderní architektuře a malebnému prostředí si návštěvníci mohou prohlédnout rozmanitou škálu výstav, včetně malířství, sochařství, fotografie a instalací.

Muzeum Louisiana
Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk

KODAŇSKÁ SOUČASNOST

Jedná se o dynamické muzeum současného umění s rozsáhlým výstavním prostorem. Copenhagen Contemporary nabízí jedinečný a pohlcující umělecký zážitek - od instalací a soch až po digitální a performativní umění.

Copenhagen Contemporary
Refshalevej 173A

GALLERI NICOLAI WALLNER

Tato elegantní a minimalistická galerie vystavuje průkopnická díla renomovaných umělců z celého světa. Je útočištěm uměleckého zkoumání a experimentování - od fascinujících instalací až po sochy a obrazy, které nutí k zamyšlení.

Galleri Nicolai Wallner
Glentevej 49

Průvodce_Kodaň_4

Foto s laskavým svolením Gallerie Nicolai Wallner

ANDERSEN'S CONTEMPORARY

Tato špičková umělecká galerie v Nørrebro představuje rozmanitou škálu současných uměleckých děl.

Andersen's Contemporary
Rentemestervej 49

CISTERNERNE

Jedná se o jedinečný undergroundový umělecký prostor. Sídlí v bývalých vodních nádržích společnosti Carlsberg a nabízí jedinečné prostředí pro strhující umělecké instalace.

Cisternerne
Roskildevej 25A