Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Mateřství na háku

Znáte to, každá máme dny, kdy máme energie na rozdávání a dny, kdy je VŠECHNO neskutečný problém. Zrovna minulý týden jsem měla takový ten den. Ráno jsem vstala s tím, že to “nějak” zvládnu. Ale jak je to možné, Ondráš na to musí mít šestý smysl, protože 2x čůrací nehoda, rozbitá soška žraloka (tohle vám asi budu muset víc objasnit, když to píšu, zní to vtipně), neposlouchal a do toho uvařit, uklidit, pracovat, jít s ním ven, hrát si a hlavně se z toho všeho nezbláznit. 

 A v takové dny si to dělám lehčí...  

1) TV
Je mi líto, přiznám se bez mučení.. díky bohu za TV. Hýbající se obrázky, zpívání a chichotání prapodivných postaviček uklidní Ondráše na dostatečnou dobu tak, abych se mohla uklidnit i já, dát si kafe, možná s trochou štěstí i něco sníst...  

2) Domácí práce
Žehlička? ne, děkuji. Žehličku jsem na Ondráškovo oblečení použila 1x. Než se narodil. Má smysl to více rozepisovat?! Stejně to buď poblinkal, počůral, zamazal jídlem, takže každou věc pak člověk minimálně 5x týdně pral. A moje oblečení věším tak, aby bylo co nejméně zmuchlané. A když je... tak to prostě je vidět. 

3) Vaření
Kde jsou ty dny, kdy se dítě válelo nehybně na dečce a se zájmem pozorovalo vše, co se kolem dělo. Asi jsem Ondráškovi změnila v těhotenství DNA, díky pití kafe, protože on nechodí, on utíká. On je naprosto k nezastavení, takže už se nedělám s jídlem jako dřív. Pečlivě nastrouhat, napařit, rozdrtit a hlavně vymýšlet všechny nové varianty chutí a struktur. Zavedla jsem pojem UČO. Zřejmě znáte pojem UHO (univerzální hnědá omáčka). U nás je to Univerzální Červená Omáčka. Cokoliv s rajčatovou omáčkou totiž uspěje u Ondráška. Takže UČO je na našem jídelníčku minimálně 1x týdně… a možná lžu. A možná je to i 2x... 4x...

4) Dětský pláč
Pamatujete si na dobu, kdy jste v těhotenství četla různé články, proč dítě brečí a jak poznat co mu je? Já si pamatuju, že jsem byla naprosto vyděšená z toho, že nepoznám, o jaký pláč jde. Hlad, únava, bolest nebo prostě jen otrávení z toho, že musí vydržet mou společnost. Po chvíli s dítětem to začalo být jasnější, o jaký pláč jde. Dnes je mi to úplně jasné. Pokud ho něco nebolí, což už ani není pláč, ale řev, tak ten pláč vlastně ani neslyším. Problém vyřešen.  

5) Hraní si
Tak a teď se přiznám k něčemu, co si tajně občas určitě řekne každá máma. A jestli ne, tak před ní rovnou skládám velkou poklonu. Mně občas hraní si s Ondráškem vážně nebaví. Jeho baví stavět vysoké věže a pak je bourat. 10000x za sebou. A tomu se říká mateřská láska. Protože mi u 3tí věže běží hlavou, jak mě tohle nebaví a stejně pokračuju… občas se tedy stane, že přes noc hračka zmizí z dohledu. Někdy se ztratí úplně. Třeba takový píšťalka… tu už nenajde nikdo! 

6) krásná maminka
Já nevím jak ostatní maminky, ale pokud se nestihnu namalovat, učesat nebo si vyčistit zuby do 30 vteřin od otevření očí, tak je velice vysoka pravděpodobnost, že se mi to už celý den nepodaří napravit. Pro chození bez make-up proto ráda používám hlášku, že si čistím pleť nebo lepe “detoxikuji” ji a vůbec nejlepší je - že to zkrátka nepotřebuji. Přitom pouhým pohledem do zrcadla zrcadlo okamžitě puká.
A pokud se mi podaří se namalovat, večer nastává velký problém. Po prvním mrknutí na postel je zcela nemožné trávit dalších 10 minut odličováním. Je to začarovaný kruh, ze kterého nejde najít cestu ven. 
Takže, ten, kdo vymyslel odličovací ubrousky a suchý šampon by měl dostat minimálně Nobelovu cenu. To, jak bychom vypadaly bez těchto produktu nechci ani domýšlet. 

Jsou vám tyto momenty povědomé? Prosím, nejsem v tom sama, že ne! :) 

Takže všem maminkám vzkazujeme, držte se, jste úžasné a skvělé!