Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Mikrobiom a plodnost

Podle WHO je každý čtvrtý pár v rozvojových zemích postižen neplodností.
Je to mnohem častější, než si možná myslíte, ale málo o tom mluvíme. Bohužel máme tendenci se vyhýbat tomu, abychom o (ne)plodnosti otevřeně hovořili. Existuje pocit studu, tabu nebo rozpaků nad touto situací, což vede k tomu, že mnozí svůj boj skrývají i před svými nejbližšími.

Značka Lip Intimate Care se snaží prolamovat tabu a postavit se nepříjemným rozhovorům. Vnášení světla do těchto záležitostí nejen rozptyluje stud, ale také posiluje jedince znalostmi. Koneckonců nesení studu je jedním z nejtěžších břemen, které můžeme jako lidé nést.

Od narození prvního dítěte v rámci IVF v roce 1978 jsme za posledních 45 let dosáhli pozoruhodného pokroku v léčbě neplodnosti. Mnoho párů se nyní obrací na kliniky IVF s žádostí o pomoc při početí. Přestože se tato léčba v mnoha případech osvědčuje, přibližně 10 % žen podstupujících IVF se potýká s opakovanými selháními implantace (RIF). Tento stav je definován neschopností dosáhnout klinického těhotenství po přenosu alespoň čtyř kvalitních embryí u ženy mladší 40 let.

Výzkum ukázal, že tato skupina žen má nerovnováhu ve vaginální a endometriální mikroflóře se sníženým výskytem laktobacilů. Kromě toho byly v těchto případech identifikovány patogenní bakterie. Tento výzkum potvrzuje řada vědců a lékařů. Rebecka Kaplan, švédská specialistka v oboru gynekologie a porodnictví to potvrzuje:

"Výzkumné studie naznačují, že nepříznivé složení mikrobioty v pochvě a děloze může souviset se sníženou plodností, zvýšeným rizikem potratu a vyšší pravděpodobností předčasného porodu. Bakteriální flóra v pochvě a děloze hraje klíčovou roli v přežívání spermií, v uchycení oplodněného vajíčka na děložní sliznici a v ochraně plodových obalů, dítěte a placenty před vzestupnými infekcemi."


V této oblasti se máme ještě hodně co učit. Jedno však víme jistě: je velmi důležité nenarušovat přirozenou rovnováhu naší vulvy a vaginální mikrobioty. Vulva je první obrannou linií, která chrání cestu do pochvy a dělohy. To, co aplikujete na vulvu, má přímý vliv na vaginu.